Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sír kiváltás kérdés?

Sír kiváltás kérdés?

Figyelt kérdés

Apukám idén lesz 25eve, hogy meghalt, lejár a sír kiváltása.

Mikor meghalt, nem tudom miért, nagynénémék rendezték a temetést, a sír is nagynéném nevére lett kiváltva (én akkor 3 éves voltam)

Kijárni én jarok ki gondozni, rajtam kívül senki más. Az evfordulóra megszeretném csináltatni a sírját (letisztittatni, és mive nyitott sír, kicsit ültetgetni). Férjem sírköves, meg is csinalná. Ebben a temetőben senki nem végezhet csak úgy munkát, ahhoz be kell fizetni valamennyi illetéket, illetve a sír tulajdonosának le kell adnia egy papirt a temetőgondnokságnak, csak úgy nyulhat hozzá az ember.

Na mármost hiába az én apám, nagynéném nem hajlandó azt a papírt megírni, nem tudjuk a sírt rendbetenni. 2 éve könyörgök neki.

Olyan kérdésem van, szerintetek ha bemennék a temetőgondnokhoz, hogy én szeretném újrakiváltani, az én nevemmel (mielött ő odaérne ezügyben) a nevemre tudnám iratni? 65éves. 25év a sír kiváltásának ideje. Annyit ő úgysem fog élni. Ha meghalna nem lesz tulaja a sírnak?! Mit tennétek?

2020. jún. 24. 13:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%

Akkor most én is sorba lepontozhatnék mindenkit, mert bizony a mi kis városkánkban a dolgok így működnek, ahogyan én leírtam.

A kérdező nem írta, hogy Pesten vagy valami vidéki kisvárosban él, tehát akár még az én verzióm lehet a tuti, és a tiétek a mínuszos válasz!!! Legyetek a lepontozásokkal boldogok! A világ attól még nem csak Pestből áll! Bunkók!

2020. jún. 24. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Én nem pontoztalak le már csak azért sem, mert nem szoktam ilyen kérdéseknél pontozni.

2020. jún. 24. 14:32
 13/21 A kérdező kommentje:

11-es, igazad van, nem írtam. Székesfehérvárról van szó.

Amúgy elég gáz ez a lepontozás dolog

2020. jún. 24. 14:35
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos a hivatalos vonal az, hogy a nagynénédnél marad a rendelkezés joga, ha ő meghal, akkor az utána öröklőé lesz. Ebbe mi is belefutottunk az idén. A legjobb az lenne, ha az újraváltáskor ő lemondana a jogáról és átadná nektek. Vagy ha lejárt és nem váltotta újra, akkor azonnal intézkedni a temetőben.
2020. jún. 24. 14:58
 15/21 A kérdező kommentje:
Az utána öröklőé? Szóval nagynéném gyerekeié? Szuper, mert akkor unokatesóméké lenne, akiknek mégannyi közük nincs apához...
2020. jún. 24. 15:14
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Igen. A férjem most váltotta meg apósom sírját, utoljára anyósom intézte, aki közben szintén elhunyt. A hagyatéki végzést is kellett vinnie, hogy igazolja magát mint törvényes örököst.

Meg kellene egyezni nagynénivel amíg lehet, mert utána csak macera lesz. Vagy kivártok és a gyerekei lemondanak a jogukról a javadra.

Vagy írj e-mailt, sürgetőt a temető felé, hátha most hogy nincs személyes ügyintézés kicsit elnézőbbek. Ha már van számla a neveden, akkor a tiéd a jog.

2020. jún. 24. 15:26
 17/21 acelsziv ***** válasza:
87%
De miért nem járul hozzá a nagynénéd a felújításhoz?
2020. jún. 24. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom, attól tart, neki kell majd fizetni.
2020. jún. 24. 18:59
 19/21 A kérdező kommentje:
Fizetnibegy forintot nem hajlandó, de nem is kértünk tőle semmit. Az a baja, hogy mi a meglévő műkő(beton) sírt szeretnénk felújítani, ő meg gránitot szeretne. Ráadásul fedettet (a mostani nyitott), de egy forintot nem tenne bele, férjem "úgyis sírköves, biztos tud eggyet ingyen szerezni"
2020. jún. 24. 19:35
 20/21 anonim válasza:
58%
Szia! Eltelt már egy kis idő az utolsó posztod óta. Írtad, hogy nem is reagáltak. Történt valami az ügyben? Ha nagyon nem írnának vissza, bár Fehérvárról van szó, lehet, hogy írnék a Budapesti Temetkezési Intézetnek, tanácsért.
2020. júl. 12. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!