Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi lesz az árvák sorsa felnőtt...

Mi lesz az árvák sorsa felnőttként?és aki korán elvesztette szüleit?

Figyelt kérdés
Mindig érdekelt hogy aki nevelőotthoban nő fel és kirakják mi lesz vele.egyszer volt egy fiúosztálytársam aki 21 volt s már a hetedik szakmát végezte,mert azt mondta amíg tanul nem rakják ki.csendes félénk volt.azt mesélte ha kiteszik házat kap egy tanyán meg két millió ft- ot,bár a pénz nem biztos már nem emlékszem.ha korán elvesztetted szüleidet ki nevelt,vagy egyedül laktál ? Hány éves voltál,és mi lett a sorod? (Én 22 voltam mikor anyám meghalt,egyedül éltem pár évig,senkim nem volt,) meséljetek.
2020. jún. 12. 14:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%
21 évesen hogy lehet a hetedik szakmát tanulni?
2020. jún. 12. 14:29
 2/15 anonim ***** válasza:
19%
Hamar önálló lettem. én is 22 évesen lettem árva.
2020. jún. 12. 14:29
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Én nem vagyok árva,de régen sokat olvastam ilyesmiről.Mikor bekerül valaki az árvaházba csinálnak neki egy számlát,arra havi szinten feltöltenek pénzt.(Nem jutt eszembe hirtelen mennyit.)Addig maradhatnak ameddig tanulnak ugye.Miután nem tanulnak általában albérletbe laknak,amihez igényelhetnek támogatást.Gondolom az a srác a házra költötte a neki félre tett pénzt.
2020. jún. 12. 14:42
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
A családipotlek kerül a számlájukra.
2020. jún. 12. 14:44
 5/15 A kérdező kommentje:
Meséljetek még mi lett veletek a szülők nélkül,milyen munka,? Család? Gyerekek? Első válaszoló, 10 évvel ezelőtt még 1 év alatt lehetett szakmákat lerakni meg 2 év,már 8 osztály után,volt hogy egyszerre két szakmát adott egy képzés,szóval lehetséges.és még gondolom nem akart kikerülni és gyűjtötte a pénzt. Írjatok.
2020. jún. 12. 15:06
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Nem családi pótlék. Árvaellátás.
2020. jún. 12. 15:11
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Nekem egy ismerősöm tizenvalahány évesen került árvaházba. Nagyon rosszul nevelte az édesanyja, ezért nem nevelhette tovább. Így, mikor kikerült, eléggé kevés volt az a bizonyos összegyűlt pénz. Egy vidéki kistelepülésen tudott belőle házat venni (talán még más pénzeket is fölhasználva).

Sok társából már gyerekként prostituált lett, tehát még amíg benn laktak az intézetben. Belőle nem (pedig ritkán szerencse, ha valaki nem túl csinos). Utána viszont nagyon hamar párja lett, aztán gyereke fogant, kicsit idejekorán összeházasodtak, de kiderült, hogy a fiú eléggé megbízhatatlan. Aztán hasonló hányattatások között folytatódott a történet olyan tíz éven keresztül. Mostanra úgy látom, hogy nagyjából összeállt a kép, sikerült normális lakhatáshoz jutni, és a mostani párjával is remélhetőleg hosszú távon működni fog a kapcsolat.

2020. jún. 12. 15:37
 8/15 anonim ***** válasza:
76%

6!

De, a családipótlék. Arvalellatas nem minden esetben van, ahhoz feltétel, hogy a szülőknek meglegyen a megfelelo ideju munkaviszonya a halaluk idopontjaig.

2020. jún. 12. 15:55
 9/15 anonim ***** válasza:
46%
Az ugye megvan, hogy manapság nincs már "árvaház"...?
2020. jún. 12. 15:59
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

9!

Az ugye még van, hogy senki nem máról beszélt ?

2020. jún. 12. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!