Mit csináljak hogy leszálljanak arról a témáról hogy fogamzásgátlót szedek? 16/L
Szeretném leszögezni hogy nem azért szedem hogy össze-vissza lefeküdjek mindenkivel, hanem mert nagyon durva volt a menstruációm. Kimaradozott, meg olyan szinten rosszul voltam néha előtte hogy hánytam, vagy majdnem elájultam. A szüleim elváltak, én apával lakom, anya vitt el a nőgyógyászhoz. Csak kint várt meg a váróban, szóval nem volt ott mikor ajánlotta a nőgyógyász a fogamzásgátlót.(ezt előtte több vizsgálat is megelőzte hogy kizárjuk azt hogy lehet valami nagyobb baj is) Mikor kijöttem a rendelőből, már akkor cirkuszolt anya hogy biztos nem is kellett nekem fogamzásgátló, csak azért hogy óvszer nélkül tudjak szexelni. Elmondta ezt a dolgot az élettársának, meg annak a 22 éves lányának, és azóta ez kb minden egyes alkalommal téma mikor ott vagyok náluk. Valamelyik este a pasi megjegyezte hogy de jó anyámnak hogy legalább az óvszerre nem kell költeni miattam. A lánya meg megjegyezte gúnyosan hogy ő is szed fogamzásgátlót ha egyéjszakásai vannak, csak ő nem azért amiért én, meg hogy a fogamzásgátló nem véd meg a betegségektől.(természetesen ezzel tisztában vagyok, de még nem is szexeltem, szóval nem nagyon aktuális a dolog) Aztán valamelyik reggel találtak a kukában egy zsepibe csomagolt óvszert, és elkezdték kérdezgetni hogy kié. Mindketten "gyanúsítottak" voltunk. Az előző este buliztunk, és nálamaludt az egyik fiúhaverom mert elég messze lakott, és így könnyebben megoldható volt a dolog(külön szobába, meg tényleg csak haver) a csajnál is aludt valamilyen srác(nem tudom hogy a barátja volt e vagy kije) Szóval mikor kérdezgettek, a lány gúnyosan megjegyezte, hogy mi van, rájöttem már hogy az egyéjszakásokhoz nem elég a fogamzásgátló?
Ez volt a család egyik fele. Kb egy hete voltam kiváltani a gyógyszertárban, és ott volt anyám élettársának a testvére, szóval mikor el akartam pakolni a táskámba akkor megláttam, és szó szerint hangosan felkiáltott hogy jaj, ennyi idősen fogamzásgátlót szedsz? Van is barátod vagy csak úgy?.. Nem is mondom milyen kényelmetlenül éreztem magamat. Főleg akkor mikor felhozta egy családi ebéd alkalmával(ahol kb 15en voltak) hogy látott engem fogamzásgátlót venni, és hogy anyám figyeljen jobban oda rá hogy milyen férfiakkal mászkálok.
Én is, és a húgom is szedett fogamzásgátlót szintén hormonális probléma miatt. Természetesen mi is több orvosnál voltunk. Én 17 voltam mikor szedni kezdtem, húgom 18. Nekem is már rögtön pozitív tapasztalataim voltak, húgomnak szintén. 26 évesen akartam először gyereket, az orvosom megbeszélésével leraktam a fogamzásgátlót(ekkor már nem a probléma miatt kellett szedni, csak nem akartam teherbe esni) és második próbálkozásra rögtön sikerült a gyerek. Húgomnak kellett hozzá egy hónap, de nekik is sikerült. 3 gyerekem van, mind a három hamar besikerült.
Ezzel nem okoskodni, vagy valakit leszólni akarok, csak mutatni akarom hogy nem minden esetben végződik rosszul a dolog.
Amúgy már bocsi, de tényleg az egész család nem normális ott.
Egyébként mióta menstruálsz? Az sem mindegy.
Ha 1-2-3 éve, akkor tök normális, hogy nem állt mèg be, akkor pont, hogy békén kéne hagyni a hormonrendszeredet, majd kialakul magától.
Ha viszont éve, 11-12 éves korodban megjött már akár, akkor jogos, hogy keresitek rá a megoldást orvosi segítséggel is.
Köszönöm az eddigi normális válaszokat. Csak annyit szeretnék kérni hogy tényleg hagyjuk már ezt az orvosos témát, mert nem erről szól a kérdés.
Ui:nem én pontozom lefelé a válaszokat.
Jöttem kifelé az ajtón és közben gyömöszöltem befelé a táskámba. Anyám elettársának a testvére meg pont az ajtó előtt várakozott hogy sorra kerüljön, meglátott és megállított. Ekkor még nem sikerült elpakolni a dobozt, szóval ott tartottam a kezemben mert nem sejtettem hogy ez lesz belőle.
Amúgy rá van írva az elejére hogy fogamzásgátló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!