Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit jelent nektek a család?

Mit jelent nektek a család?

Figyelt kérdés

2020. máj. 13. 23:11
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%
Nekem ők jelentenek mindent :) nélkülük semmi lennék.
2020. máj. 13. 23:12
 2/26 anonim válasza:
89%
Mindent. Feltétel nélküli szeretetet. Biztonságot. Mi mindig itt leszünk egymásnak bármi történjen, támogatjuk egymást. A család a legfontosabb szerintem. Csak sajnos nem mindenkinek adatik meg egy boldog család..
2020. máj. 14. 00:20
 3/26 anonim ***** válasza:
89%
A férjem és a gyerekeink a minden. Értük dolgozom, értük kelek fel reggel, ők tesznek boldoggá, velük gondoskodunk egymásról. Az életet jelentik.
2020. máj. 14. 00:30
 4/26 Metionin ***** válasza:
33%
Nálam a család szónak két értelmezése van. Egyfelől van a vérségi család, ami a közeli rokonok pl. szülő, testvér. Ezeket nem választja az ember és vakszerencse, hogy jól jön-e ki velük vagy nem. Másfelől van a választott család, ami a házastárs és a közeli barátok. Őket magunknak választjuk és szeretjük őket, hiszen ezért választjuk őket. A gyerek ilyen szempontból kakukktojás, a létét lehet választani de onnantól meg már vérségi rokonná válik akit lehet ugyanúgy nem kedvelni, mint a többi vérrokont.
2020. máj. 14. 01:26
 5/26 A kérdező kommentje:

Azért a gyerek nevelés is közrejátszik, hogy ért e hozzá a szülő vagy sem, mert ha nem, akkor a gyereket általában vagy elkényeztetik, vagy utálják mert a fejükre nőtt. De ha a választott családodba a feleséged tartozik akit szeretsz, az enyhén szólva furcsa lenne, ha a gyereked meg utálnád.

A kakukk tojás szerintem az a gyerek, amelyik olyan körülmények között fogant, amit az illető nem akart, akkor utálják, pl. csak becsúszott, de nem akart még gyereket, vagy mondok még egy példát, ha ténylegesen egy vadidegen kényszerítette magát a szerencsétlen nőre, tehát nem akart közösülni vele magyarán, de manapság már az ilyen helyzetekben abortuszra mennek minél előbb, mert az a gyerek nem úgy fogant, hogy szerették egymást, hanem erőből, mit tehet róla hogy a genetikai apja egy hányinger bűnöző, az ilyen gyerek is szerintem azt mondaná, hogy nem akarok itt maradni szegény anyám miatt. Ha tudnának beszélni.

Szóval értem én hogy azt akartad írni, hogy nem mindenkinek jók a családi körülményei, de ezt 2-es szépen és frappánsan fogalmazta meg.

2020. máj. 14. 11:06
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Család? Örülnék ha lenne. Sajnos szüleim elhunytak, az egyetlen nővérem 1500 km-re él tőlem, évente egyszer találkozunk. Egymagam vagyok. Túl korán csöppentem ebbe a helyzetbe, megedzett az élet ilyen téren.
2020. máj. 14. 13:07
 7/26 Metionin ***** válasza:
A gyerek szerintem olyan szempontból kakukktojás, hogy a választott és nem választható kategória között áll. Ahogy a többi vérrokon között is van sok olyan, hogy annyira nem egyezik a személyiségük, hogy ha nem lenne rokon, sohasem állnánk vele szóba, úgy a gyerek is lehet ilyen. Nem utálat nyilván (jobb esetben) de sokszor elhidegülhetnek a szülőtől ugyanúgy mint a testvérek egymástól vagy akármelyik rokon. És nem csak a családi körülmények miatt, egyszerűen van gyerek, aki "nem illik" bele a családba amibe beleszületett.
2020. máj. 14. 13:15
 8/26 A kérdező kommentje:
Ha két ember választotta egymást, onnantól kezdve választotta a másik és a saját genetikáját, és nyilván nem csak a külső ami alapján választ, hanem a belső értékek alapján, illetve ezeket nem különválasztva választotta az illető a társát, és a genetikájuk, amit a gyerek örököl, szóval ilyen téren nem kakukktojás. A lélek szintjén pedig egy szülőtől is függ milyen gyereket nevel. Ha a választott családja a felesége, akit szeret, akkor ellentmondás lenne, ha nem szeretné a gyerekét. Így szerintem talán már érthető, nyilván az ősök genetikája is előfordulhat, nem, de ugye nem mindegy hogy a szülő profi szülő vagy csak ugyanolyan gyerek aki nem tudja mit kezdjen a saját maga által megalkotott gyerekével. Csak egy példa, dédnagyi feleségül ment egy négerhez, és a dédunokák gyerekénél született egy néger kisgyerek, ez csak akkor necc, ha nem tudták, hogy volt ilyen házasság a családba, mert akkor apuka azt hiszi nem ő az apa, de szerintem ilyen helyzetbe az orvosok első körben egy genetikai apasági vizsgálattal nyugtatják meg gyorsan a kedélyeket. Hehe Bár biztos sokkoló lehet a szülőknek, pláne majd az angol királyi családban x generációval később mikor az egyik hercegnek vagy hercegnőnek akik talán már nem öröklik ezt a rangot, születik a kaukázusi párjától egy néger kisbaba. :)
2020. máj. 14. 15:34
 9/26 A kérdező kommentje:
6-os nagyon sajnálom! De ahogy olvasok a sorok között neked egy boldog összetartó családod volt a szüleid részéről, akik mindent megtettek értetek. Remélem jól olvastam.
2020. máj. 14. 15:36
 10/26 anonim ***** válasza:
80%
A nagymamámat aki szeretett és felmevelt de már régen meghalt. Azóta semmit nem jelent ez a szó. Illetve egy olyan dolgot amire vagynék de tudom hogy nekem sosem lesz. Ez elég fájó.
2020. máj. 14. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!