Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy kisebb gyerek mennyit fog...

Egy kisebb gyerek mennyit fog abbol fel ha reszegen latja egyik rokonat?

Figyelt kérdés

Tortent, hogy rokonlatogatoba mentunk de nem szoltunk elore (azota mar kiderult hogy valamennyire alkoholista ez a rokon).

Csengetunk a kapun, a no kinyitja az ajtot kitantorog reszegen (egyszer nekiment a keritesnek, majd kb 5 percet fekudt a fuben, mire fel tudott kelni es a kapuhoz kijonni.

Bementunk mert a ferjevel szivesen talalkoztunk volna.

Mondanom sem kell, a no fel ora mulva odahanyt a teraszukra, meg szerencse hogy kertes hazban laknak. majd vegul sikerult a furdoszobaig elmennie (kozben ott oltotta a fejunket hogy o nem ivott) , aztan elment aludni.

A gyerek csak ertetlenkedett hogy a nenivel mi tortent, mi meg magyaraztuk neki hogy csak megbetegedett.

Valakivel tortent hasonlo ?

2020. máj. 12. 23:56
1 2
 1/18 anonim válasza:
95%

A gyerek nagyon jó megfigyelő, magamról tudom, milyen voltam kiskoromban. Sok mindent megjegyez, még ha elsőre nem is érti, de lassan majd a helyére tudja tenni a most még furcsa emlékeit és talán egyszer majd megkegyzi, hogy a "Katinéni" be volt rúgva, amikor ott voltunk, az volt a betegsége?

A gyerekszáj történetek az ilyen okos gyerekek igaz elszólásaiból születnek !

2020. máj. 13. 00:54
 2/18 anonim válasza:
30%
Úristen. Komolyan van, aki ilyeneken lovagol? Semmit nem fog fel belőle nyugodj meg nem lesz lelkibeteg a drága gyermeked, mert egyszer látott egy részeg embert.
2020. máj. 13. 02:49
 3/18 anonim válasza:
74%
Miért nem mondtad el a gyereknek, hogy részeg volt? Mi értelme volt neki hazudni? Atyavilág.
2020. máj. 13. 02:50
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
Az meg ritka nagy parasztság, hogy csakúgy hívatlanul beállítotok valahova családostul.
2020. máj. 13. 03:42
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
teljesen felfogja, ijesztő élmény neki. Ne hazudjatok hogy mi baja van.
2020. máj. 13. 06:12
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Emlékezni fog rá. Nekem kb 3 éves koromból is vannak emlékeim részegekről, pedig nem volt se fetrengés, se hányás benne. Nem a legjobb emlékek.
2020. máj. 13. 07:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hány éves. Érdemes vele beszélgetni, hogy a néni beteg lett, de már jobban van, ne aggódjon.

Ha viszont többször látja így, össze fogja rakni előbb utóbb, hogy részeg, ahogyan az alkesz szülők gyerekei is pontosan tudják, mi zajlik.

2020. máj. 13. 08:48
 8/18 anonim ***** válasza:
94%
Elég gáz a rokonod állapota, nem lehetett jó élmény a gyereknek. De hát ha neki ez jó, ő volt otthon. Az is gáz, ha valaki így, hívatlanul állít be. Gondolom, te is megtanultad a leckét.
2020. máj. 13. 08:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A nagyapámat láttam részegen elesni a folyosón. Nem tudom, hány éves lehettem, de kicsi.

Úgy emlékszem, tudtam, hogy részeg.

Nem tudom, miért kell azt hazudni a gyereknek, hogy beteg.

Egyrészt: most nem tök mindegy, hogy betegség vagy alkohol miatt fetreng a néni? A betegség mivel jobb? Vagy mi van akkor, ha a gyerek megtudja, hogy alkohol? Semmi. Legfeljebb megállapítja, hogy az alkohol ilyet csinál, rossz dolog, kár, hogy a néni ivott, butaságot csinált, most ilyen rosszul van tőle. Én is ezt gondoltam: minek iszik papa bort? Butaság. Nem jó neki. Az alkoholfüggőség pszichológiai háttere viszont nem foglalkoztatott mélyebben, elég volt nekem a tudat, hogy nem kéne, de mégis csinálja, ez van.

Másrészt: ha betegségre fogjátok, lehet, hogy a gyerek attól fog félni, hogy ha megbetegszik (betaknyosodik, belázasodik), ő is eljuthat ebbe az állapotba, ennyire rosszul lesz. Ha nekem azt mondták volna, hogy csak beteg, és el is hiszem, biztos, hogy ettől rettegtem volna utána.

Az emlékemhez hozzátartozik még, hogy féltem, hogy papa nagyon megüti magát, valami baja lesz, és sajnáltam, amiért elesik és nem tud felkelni. Nemcsak azért, mert a papám. Semmilyen embert nem szerettem bajban látni. Mondani nem mondtam semmit. Mamán láttam, hogy bosszús, ő nem sajnálja papát, nem félti.

Megnyugtatott volna, ha valaki azt mondja nekem, ne aggódjak, nem lesz semmi baja. És felsegíti papát, bekíséri lefeküdni (már ha hagyta volna magát).

Mihelyt papa stabil, biztonságos helyzetbe került, és láttam, hogy egyben van és láthatóan megmarad, már nem aggódtam miatta, és nem foglalkoztatott a dolog.

2020. máj. 13. 09:01
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs azzal semmi gond, hogy azt mondta a kerdezo a gyereknek, hogy beteg a neni. Tulajdonkeppen nagyot nem hazudott, ha jobban belegondolunk.

A gyerek szemelyisegetol is fugg, hogy mennyire ijed meg egy ilyen szituaciotol. Nekem is vannak emlekeim a reszeges nagyapamrol, soha nem hanyt, csak vert kopkodott meg kotekedett, aztan lefekudt aludni. Nem feltem, csak ideges voltam. Akin ezeket a tulajdonsagokat velem felfedezni reszegen (a boldog, nevetgelos reszegekkel semmi bajom), az baromira idegesit, szorongok. Nem lehet kivedeni egyebkent ezeket, ahogy idosodik egyre nagyobb az esely ra, hogy lat ilyen-olyan reszeg embereket.

2020. máj. 13. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!