Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Illendő elmenni az unokatestvé...

Illendő elmenni az unokatestvérem esküvőjére ha az az exemmel házasodik?

Figyelt kérdés

17 éves voltam mikor összejöttem a barátommal, aki ekkor 19 volt. Viszont 18 évesen volt egy komolyabb balesetem, kb 2 hónapig kórházban voltam, utána pedig rehabilitáció meg stb..szóval ez kb fél évet elvett az életemből. Egy nagyobb városban lakunk, de mégis Pestre kellett felvinni műteni meg ott is voltam kórházban, illetve apám Pesten lakik, szóval miután kiengedtek a kórházból azután ott maradtam, mert közelebb vannak az orvosok, az ellátás stb..Én mondtam a barátomnak hogyha nem akarja nem muszáj végigcsinálni velem, de ő azt mondta hogy mellettem lesz. Viszont mint később kiderült lefeküdt az unokatestvéremmel még én "lábadoztam". Miután szakítottam vele, kb 1 hónapig folyamatosan üzengetett, sírt hogy fogadjam vissza, de mikor ezt nem tettem hivatalosan is összejött az unokatestvéremmel. Most az esküvőt szervezik, de csupán azért mert a lány véletlenül teherbe esett,és szerintük így a legjobb felnevelni a gyereket. Ezt én elég korainak tartom,mert a lány 19, a pasi meg 22...de természetesen nem szóltam bele. Szeptember elejére tervezik az esküvőt, mert az unokatestvérem október végére van kiírva. Én is meg lettem hívva, de erősen gondolkozom rajta hogy nem megyek. Már tényleg nem érzek az exem iránt semmit, fájt tőle ez a hátbaszúrás, de a legjobban az unokatestvéremtől. Kb soha nem gondoltam hogy ezt megtenné, mikor szinte mindig jó volt a kapcsolatunk(vagyis én így láttam)Illetve az is zavar hogy egy sajnálomot sem kaptam,mikor kérdőre vontam csak annyit hogy "van ilyen az életben" Az egész család meg úgy csinál mintha meg sem történt volna a dolog.Mikor ott vannak,akkor mindenki mondogatja hogy ilyen szép pár,olyan szép pár, de viszont mikor csak én beszélgetek valakivel,akkor meg kibeszélik őket. Én ezeket tényleg figyelmen kívül hagyom, mert már nagyjából túlléptem a dolgon, de így elég nehéz ha mindenki ezt hozza fel témának. Az is zavar még, hogy keresztanyám(unokatestvérem anyja) célozgat rá, hogy beszélhetnék apámmal, hogy úgyis szeptemberben lesz az esküvő, és akkor még jó idő van, hogy rendezzen apám egy kisebb lakást 2 hétre a nászutukra valahova Horvátországba. Ugyanis a szüleim elváltak, csak én vagyok az összetartó kapocs apa és anya családja között, apa pedig simán tudna rendezni egy házat, mert ingatlanokkal foglalkozik, és vannak külföldön kapcsolatai.

Már inkább arra hajlok hogy nem is megyek az esküvőre, de akkor meg megkapnám hogy mekkora bunkó vagyok, meg hogy ennyi idő után sem tudtam rendezni a kapcsolatot az unokatesvéremmel (holott és ténylég próbáltam, márcsak azért hogy ne legyen feszültség a családban, de ha ő nem hajlandó a dologra tőlem ne várjon semmit)meg hogy csak irigy vagyok hogy az exbarátommal házasodik. Azt viszont előre tudom ha nem megyek kb a III.világháború fog kirobbanni.

2020. ápr. 30. 12:12
1 2 3 4
 21/40 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Biztosan nem. És ha valaki pampogna miatta a válaszom "Van ilyen az életben" lenne. Az nem család, ahol mindenki mindenkit hátbaszurkál. Sz*r ember lennél a szemükben? Ki a gyászt érdekel?! Ha nekik ízlik ez a disznóól, amit összemoslékoltak, akkor jó étvágyat hozzá. De teneked ne kelljen asszsisztálni hozzá, főleg hogy te vagy a sértett fél.
2020. ápr. 30. 14:33
 22/40 anonim ***** válasza:
8%
Sőt vinnék magammal egy férfi partnert is. Szólnék a menyasszonynak, hogy számoljon plusz 1 fővel.
2020. ápr. 30. 14:36
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
65%-os. Ez nem valami gagyi romantikus vígjáték, ahol a megcsalt fél büszkeségből mutogatja magát, hogy milyen boldog és mennyire nem érdekli, hogy házasodik az exe. Amiket te javasolsz az mind inkább szánalmas lenne. Minek mutasson bármit is az unokatestvérének, ha rohadtul nem érdekli az egész? Azért tette fel a kérdést, mert a család többi tagjával nem akar konfliktust, nem azért mert érdekli, hogy mit gondol az unokatestvére meg az exe...
2020. ápr. 30. 14:43
 24/40 anonim ***** válasza:
18%
Persze megteheti a kérdező, hogy nem megy el, de miért nem? Ha nem mész el biztos azt hiszik érzel valamit, ha pedig tényleg érzel valamit azt sem értem. Egy ilyen ember, aki simán félrekefél és most is csak a gyerek miatt házasodik (ami nem is volt tervezett) marhára nem hiányozna, végképp nem fájna az elvesztése :S
2020. ápr. 30. 14:43
 25/40 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Őszintén? Kit érdekel hogy mit hisznek róla? Megtörtént a szemétség, asszisztált hozzá a kis stáb - ilyen családot én nem vállalnék fel. Higgyenek, amit csak akarnak.
2020. ápr. 30. 14:51
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mert érez is valamit: sértettséget :D

Aki nem lát ki az ilyen szappanoperaszerű "jáj hát még szerelmeees belé" hülyeségekből, annak a véleményére én pont nem adnék, amennyi esze van.

2020. ápr. 30. 14:54
 27/40 anonim ***** válasza:
10%

Ez nem gagyi romantikus elképzelés, csak szimplán emberi manipuláció. Vagyis a menyasszony direkt meghívja, hogy megmutassa milyen jól járt és ő legyen a jófej (pont mint egy vígjátékban) na már most ha a kérdező kerülni akarja a családdal a konfliktust akkor pont nem jó ha nem megy el, hisz ezzel táptalajt ad a pletykának.

Ez olyan mint amikor azt hazudjuk, hogy jó az életünk, szeretjük a munkánkat, nem is rossz a házasságunk. Mindenki hazudik valamit és mégsem egy vígjátékban élünk, ugye?

A menyasszony kezdi a hazudozást az esküvővel, hogy minden kafa nála és szerelemből házasodik és ezt a kérdező orra alá dörgöli, most miben rosszabb elmenni és cserébe azt mutatni, hogy ezzel nincs semmi baja?

A család is ezután nem zaklatja a kérdezőt és a menyasszonyt is megüti a guta, hogy a terve nem jött be.

Ezek szimpla érzelmi taktikai játékok, amik minden nap vannak.

Persze a kérdező megteheti hogy otthon kuporog és hagyja, hogy a lagzin mindenki arról pletykáljon "Kati biztos azért nincs itt, mert még szereti Bélát" mire a menyasszony "pedig meghívtam, hogy ne legyen köztünk harag" stb. Voltam már ilyen esküvőn és senki ne higgye, hogy ilyenkor nem pletykálnak :D

2020. ápr. 30. 14:55
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék el és letojnám mit gondolnak rólam ilyen emberek. Megcsaltak, saját rokonaid vertek át, egy nemkívánt gyerek miatt házasodnak gyerekként és még ki is akarják használni az apádat rajtad keresztül. Tudod mikor érdekelne egy ilyen álszent család...
2020. ápr. 30. 15:18
 29/40 anonim ***** válasza:
16%

Akkor ne menjen el és tűrje a III.világháború kitörését. Személy szerint azért írom, hogy elmenjen mert a kérdező kérdéséből az jön le, hogy nem tudná letojni a család véleményét, sem pedig megszakítani velük a kapcsolatot, más szóval nem tudna kiállni magáért. Így viszont nem fogja tudni elviselni a család cukkolását amiért "irigy a menyasszonyra és biztos ezért nem ment el" stb.

Bár most visszaolvasva, lehet azért is hívtak el, hogy bebiztosítsák azt a Horvátországi házat, szépen elmennék és közölném, hogy ebben nem fogok segíteni, majd a szerelem ereje segít rajtuk XD

2020. ápr. 30. 15:30
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mennék el, ezért nem vennék nászajándékot sem.

Szólj apudnak, ne érje váratlanul, ha esetleg megkeresi a nagynéni az ingyenház tervével.

2020. ápr. 30. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!