Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Illendő elmenni az unokatestvé...

Illendő elmenni az unokatestvérem esküvőjére ha az az exemmel házasodik?

Figyelt kérdés

17 éves voltam mikor összejöttem a barátommal, aki ekkor 19 volt. Viszont 18 évesen volt egy komolyabb balesetem, kb 2 hónapig kórházban voltam, utána pedig rehabilitáció meg stb..szóval ez kb fél évet elvett az életemből. Egy nagyobb városban lakunk, de mégis Pestre kellett felvinni műteni meg ott is voltam kórházban, illetve apám Pesten lakik, szóval miután kiengedtek a kórházból azután ott maradtam, mert közelebb vannak az orvosok, az ellátás stb..Én mondtam a barátomnak hogyha nem akarja nem muszáj végigcsinálni velem, de ő azt mondta hogy mellettem lesz. Viszont mint később kiderült lefeküdt az unokatestvéremmel még én "lábadoztam". Miután szakítottam vele, kb 1 hónapig folyamatosan üzengetett, sírt hogy fogadjam vissza, de mikor ezt nem tettem hivatalosan is összejött az unokatestvéremmel. Most az esküvőt szervezik, de csupán azért mert a lány véletlenül teherbe esett,és szerintük így a legjobb felnevelni a gyereket. Ezt én elég korainak tartom,mert a lány 19, a pasi meg 22...de természetesen nem szóltam bele. Szeptember elejére tervezik az esküvőt, mert az unokatestvérem október végére van kiírva. Én is meg lettem hívva, de erősen gondolkozom rajta hogy nem megyek. Már tényleg nem érzek az exem iránt semmit, fájt tőle ez a hátbaszúrás, de a legjobban az unokatestvéremtől. Kb soha nem gondoltam hogy ezt megtenné, mikor szinte mindig jó volt a kapcsolatunk(vagyis én így láttam)Illetve az is zavar hogy egy sajnálomot sem kaptam,mikor kérdőre vontam csak annyit hogy "van ilyen az életben" Az egész család meg úgy csinál mintha meg sem történt volna a dolog.Mikor ott vannak,akkor mindenki mondogatja hogy ilyen szép pár,olyan szép pár, de viszont mikor csak én beszélgetek valakivel,akkor meg kibeszélik őket. Én ezeket tényleg figyelmen kívül hagyom, mert már nagyjából túlléptem a dolgon, de így elég nehéz ha mindenki ezt hozza fel témának. Az is zavar még, hogy keresztanyám(unokatestvérem anyja) célozgat rá, hogy beszélhetnék apámmal, hogy úgyis szeptemberben lesz az esküvő, és akkor még jó idő van, hogy rendezzen apám egy kisebb lakást 2 hétre a nászutukra valahova Horvátországba. Ugyanis a szüleim elváltak, csak én vagyok az összetartó kapocs apa és anya családja között, apa pedig simán tudna rendezni egy házat, mert ingatlanokkal foglalkozik, és vannak külföldön kapcsolatai.

Már inkább arra hajlok hogy nem is megyek az esküvőre, de akkor meg megkapnám hogy mekkora bunkó vagyok, meg hogy ennyi idő után sem tudtam rendezni a kapcsolatot az unokatesvéremmel (holott és ténylég próbáltam, márcsak azért hogy ne legyen feszültség a családban, de ha ő nem hajlandó a dologra tőlem ne várjon semmit)meg hogy csak irigy vagyok hogy az exbarátommal házasodik. Azt viszont előre tudom ha nem megyek kb a III.világháború fog kirobbanni.

2020. ápr. 30. 12:12
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
92%
Biztosan nem mennék el. :) Nyugodt szívvel tudnál gratulálni nekik? Az exed és az unokatestvéred gondoltak-e arra, mikor megtörtént a dolog, hogy ez mennyire illendő? Ha megkapod hogy mennyire bunkó vagy, nyugodtan kérdezd meg tőle, hogy azt minek nevezi, amit veled tettek? Megaláztak és még nekik esik rosszul, ha nem ünnepelsz velük? Na ne már..
2020. ápr. 30. 12:44
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
biztos hogy nem mennek el, es hulye lennek barmi szivesseget tenni nekik ezek utan. akarmennyire is nem elso szerelem, volt ido tovabblepni, stb, de aki a csaladtagjaval ilyet tesz, annak ha meg is bocsajtanek, nem asszisztalnek az ingyen utazasahoz.
2020. ápr. 30. 12:45
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogok elmenni egy esküvőre, ami a családban lesz, igaz más okból, mint te. De megértelek, mert ez tényleg nagy dilemma. Nagyon sokat gondolkoztam én is, mert nem akartam balhét, sem megbántani senkit, de végül úgy döntöttem, hogy leszarom. Felőlem megsértődhet és megutálhat bárki, meg van rá az okom, hogy miért nem akarok elmenni. Úgyhogy azt mondom, ha nem akarsz elmenni, ne menj, állj ki magadért :)
2020. ápr. 30. 12:46
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Az unokatestvéred, amikor lefeküdt a barátoddal, nyilván tudta, hogy ti jártok, ugye?

Ez esetben teljesen érthető, amit érzel. És érthető, ha emiatt nem akarsz menni.

Szüleid megértik a helyzetedet? Ha igen, kérd meg őket, hogy próbálják ők megértetni az értetlenekkel, hogy neked ez így kellemetlen. Vagy segítsenek kitalálni egy jó kifogást, hogy miért nem tudsz menni, aztán mondjátok mindenkinek azt.

2020. ápr. 30. 12:58
 15/40 anonim ***** válasza:
26%
Mitől félsz? Függsz a rokonaidtól anyagilag, vagy mi? Nekem mikor meghalt a nagymamám, egy unokatestvéremnek, aki rendszeresen botrányosan viselkedett nálunk vendégségben, megüzentem, hogy nem látom szívesen a temetésen. Aki velem ellenséges, az takarodjon! És a család egy szót sem mert szólni rám.
2020. ápr. 30. 13:06
 16/40 anonim ***** válasza:
89%

Senki esküvőjére nem kell elmenni, ha fenntartásaid vannak vele/velük kapcsolatban. Inkább kiáltsanak ki bunkónak, semhogy az esküvő napján ott feszengjek a pillantások kereszttüzében.

A keresztanyádnak és a lányának pedig megadnám apám elérhetőségét, intézzék a szállást nélkülem.

2020. ápr. 30. 14:15
 17/40 A kérdező kommentje:
14-es: igen, természetesen tudta hogy járunk.
2020. ápr. 30. 14:26
 18/40 anonim ***** válasza:
3%
Hát ha nem mész pletykálni fognak, hogy te még mindig buksz rá. Menj el és élvezd a partit látványosan, aztán adj egy giccses, vacak ajándékot vagyis adsz is meg nem is. végig mutasd, hogy te boldog vagy nélküle, a magabiztosság a lényeg. Ha a csaj elkezd áradozni a boldogságáról, akkor csak fűzd hozzá, hogy megérdemli. Persze ezt széles mosollyal.
2020. ápr. 30. 14:30
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Tuti, hogy nem mennék el. Nem majd még meg is ünnepled az árulást, úristen! Debil az a rokon, amelyik megszól! Az unokatesód anyjától is megérdezném, hogy komolyan gondolja-e, hogy majd még te alázkodsz meg és intézel nekik nászutat cserébe a gerinctelenségért. Ráadásul kiszolgáltatott, beteg helyzetben voltál. Mondjuk ez temperamentum kérdése, de biztos, hogy a pusmogó rokonokat is irányba állítanám.
2020. ápr. 30. 14:30
 20/40 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem megy kibeszélik, ha botrányt csap kibeszélik, ha nem megy és panaszkodik kibeszélik. Ilyenkor egyenes tartással, büszkén kell kiállni magadért és élvezni az ingyen kaját.

Engem nem zavarna, hogy az exem aki megcsalt(tehát nem kár érte) összeköti kényszerből az életét egy nővel, mert csak a baba miatt teszi.

Szóval pont hogy élvezném azt, hogy igába hajtja a fejét. :D

2020. ápr. 30. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!