Ti milyen kapcsolatban vagytok a vegán rokonokkal? Hogy kezelitek őket?
és sógornőd ott áll a tehén mellett, hogy vajon el van-e nyomva ? XD
viszont a sógornőd legalább normálisan áll a dolgokhoz és nem nyomja le az ember torkán, sőt elfogadja, ha más nem vegán.
Hú, ez a húskidobás...
Én eszem húst, de igyekszem szabadon tartott állat húsát megvásárolni.
Én úgy tartom, hogy van értelme az állat halálának, ha a táplálékunkká válik - legyen szó vasárnapi közös ebédről, vagy csak egy sima, nasiként elfogyasztott párizsiról.
Azzal, hogy kidobta, elpocsékolta a húst. Feleslegesen halt meg az állat, költőibben kifejezve az enyészetnek vetette oda az áldozatát.
(Remélem egy rászoruló hajléktalan megtalálta és megsütötte magának, vagy valami éhező állat kikotorta, mert így tényleg csak annyi hogy megrohad hiába)
Ezt a műhúsos dolgot nem értem, a vegán étrendhez rohadtul nincs rá szükség. Nagyzolós pénzkidobás.
Én vega vagyok, nem szokott problémám lenni belőle, én se szólok be egy rokonnak se, ők se nekem és jól elvagyunk. A tesód egyszerűen bunkó.
1. Én is vegán vagyok, de eszembe sem jutna másokkal veszekedni. Ha zavarna, amit esznek, akkor megvárom, amíg végeznek, utána eszem én, vagy esetleg másik helyiségben étkezem. De ez csak olyankor szokott elöfordulni, ha az adott ételnek kifejezetten erös szaga van (hal, füstölt, stb), de ezek régebben is zavartak.
2. A vegán étkezéshez NEM KELL "drága mühús" meg hasonlók, ahhoz ugyanis alapértelmezve csak gyümölcsöket, zöldségeket , hüvelyeseket, gabonát használnak fel, és - kevés kivételtöl eltekintve - nem az álalti termékeket akarják imitálni. A kevés kivétel alatt azt értem, hogy egy-egy esetben a menüben betöltött szerepe miatt valami hasonlót akarnának enni, de ez igencsak ritka.
3. AZ, hogy vegán vagyok, magánügyem, ha valakit érdekel, miért, akkor elmondom (egészségügyi okok föleg), azt is elmondom, ha rákérdeznek, mi az elvi vegán életmód alapötlete, de SOHA nem akarok senkit megtéríteni!
4. Más kajáját kidobni egyszerüen bunkóság, aki ilyet tesz, azzal nem érdemes tartani a kapcsolatot.
5. A fö gond szerintem az, hogy az ilyen KEVÉS, de agresszív vegán miatt van sok embernek negatív hozzáállása a témához.
6. De emellett azt is meg kell jegyeznem, hogy igen sok "nem-vegán" is kifejezetten agresszív vagy bunkó a vegánokkal szemben - erre legjobb példa, ha valaki vegán kérdést tesz fel, egyböl sok idióta kommentárt írnak be. Ettöl azonban még nem venném egy kalap alá az összes mindenevöt, tudom, hogy van pár bunkó, de nem általánosítok.
Nem minden vegán ilyen, az unokatesód kommunikációja nagyon éretlen és frusztrált. Van egy olyan érzésem, hogyha más annyira fontos lenne, mint a vegánság ugyanilyen arrogáns bunkóként kommunikálna veletek.
Én közösen a családdal le, ülnék megbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy ilyen elhatározással van egy jó ügyért és szívesen meghallgatod, azonban egy családi összejövetelen nem szabad, hogy valaki emiatt rosszul érezze magát és konfliktus legyen belőle.
Ha ebből a néhány sorból jól látom, hogy milyen ember, akkor megsértődik, de egy próbát megér., hátha azt mondja oké, akkor mostantól kajálás közben nem basztatom a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!