Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti milyen kapcsolatban vagytok...

Ti milyen kapcsolatban vagytok a vegán rokonokkal? Hogy kezelitek őket?

Figyelt kérdés
Nekem az unokanővérem vegán, én Weston Price szerű diétát követek, sok nyers tejet, szabadon tartott marhát és vajat fogyasztok, és kevés zöldséget, csak helyit és szezonjában. Csak az a gond hogy őt idegesîti hogy én még sokkal több állati eredetű dolgot ia fogyasztok mint az átlag. Ma megkaptam hogy a korona is az olyan emberek miatt van mint én, és ő mindig csak ,,szól”. Nem lehet tőle nyugodtan létezni amikor leülök az asztalhoz.

2020. ápr. 28. 13:16
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Hát az mondjuk drága húzás volt...azért utál sztem, mert bár kezdetbe a mamáék is lelkesek voltak a vegasággal kapcsolatban és kapott ilyen 5ezer ftos műhúsokat, meg papaya, mandulatej, gesztenyelisztet minden mennyiségben,de egy idő után már nem vettek neki ilyeneket, és szerinte azért mert az én húsomra megy el a pénz. Persze azért is, de főleg inkább azért mert nem gondolják hogy elvárható hogy fizessenek minden nap egy csomag műhúst meg társait.
2020. ápr. 28. 14:06
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm vegán, de normális. Ő elvi okokból csinálja, de azon kívül senkit nem győzköd, ugyanúgy velünk eszik családi ünnepekkor, csak mást. Nálunk ebből nincs gond. Egyébként ő leginkább az állati kizsákmányolás ellen van, de például ismer olyan magyar kereskedőket személyesen, akik olyan húst árulnak, ami nem elnyomott, antibiotikummal tömött állatoktól származik és őket szokta ajánlani, ha valaki mindenképp húst szeretne. Nála ez a win-win.
2020. ápr. 28. 14:33
 13/32 anonim ***** válasza:
54%

és sógornőd ott áll a tehén mellett, hogy vajon el van-e nyomva ? XD

viszont a sógornőd legalább normálisan áll a dolgokhoz és nem nyomja le az ember torkán, sőt elfogadja, ha más nem vegán.

2020. ápr. 28. 14:38
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ez a húskidobás...

Én eszem húst, de igyekszem szabadon tartott állat húsát megvásárolni.

Én úgy tartom, hogy van értelme az állat halálának, ha a táplálékunkká válik - legyen szó vasárnapi közös ebédről, vagy csak egy sima, nasiként elfogyasztott párizsiról.

Azzal, hogy kidobta, elpocsékolta a húst. Feleslegesen halt meg az állat, költőibben kifejezve az enyészetnek vetette oda az áldozatát.

(Remélem egy rászoruló hajléktalan megtalálta és megsütötte magának, vagy valami éhező állat kikotorta, mert így tényleg csak annyi hogy megrohad hiába)

2020. ápr. 28. 14:41
 15/32 anonim ***** válasza:
98%
Sógornőm vegán,semmiféle gond vagy konfliktus nincs ebből ,szerintem értelmes embereknél ez nem fordul elő .
2020. ápr. 28. 14:42
 16/32 anonim ***** válasza:
89%

Ezt a műhúsos dolgot nem értem, a vegán étrendhez rohadtul nincs rá szükség. Nagyzolós pénzkidobás.

Én vega vagyok, nem szokott problémám lenni belőle, én se szólok be egy rokonnak se, ők se nekem és jól elvagyunk. A tesód egyszerűen bunkó.

2020. ápr. 28. 15:05
 17/32 anonim ***** válasza:
88%
*unokatesód, bocsi
2020. ápr. 28. 15:06
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

1. Én is vegán vagyok, de eszembe sem jutna másokkal veszekedni. Ha zavarna, amit esznek, akkor megvárom, amíg végeznek, utána eszem én, vagy esetleg másik helyiségben étkezem. De ez csak olyankor szokott elöfordulni, ha az adott ételnek kifejezetten erös szaga van (hal, füstölt, stb), de ezek régebben is zavartak.

2. A vegán étkezéshez NEM KELL "drága mühús" meg hasonlók, ahhoz ugyanis alapértelmezve csak gyümölcsöket, zöldségeket , hüvelyeseket, gabonát használnak fel, és - kevés kivételtöl eltekintve - nem az álalti termékeket akarják imitálni. A kevés kivétel alatt azt értem, hogy egy-egy esetben a menüben betöltött szerepe miatt valami hasonlót akarnának enni, de ez igencsak ritka.

3. AZ, hogy vegán vagyok, magánügyem, ha valakit érdekel, miért, akkor elmondom (egészségügyi okok föleg), azt is elmondom, ha rákérdeznek, mi az elvi vegán életmód alapötlete, de SOHA nem akarok senkit megtéríteni!

4. Más kajáját kidobni egyszerüen bunkóság, aki ilyet tesz, azzal nem érdemes tartani a kapcsolatot.

5. A fö gond szerintem az, hogy az ilyen KEVÉS, de agresszív vegán miatt van sok embernek negatív hozzáállása a témához.

6. De emellett azt is meg kell jegyeznem, hogy igen sok "nem-vegán" is kifejezetten agresszív vagy bunkó a vegánokkal szemben - erre legjobb példa, ha valaki vegán kérdést tesz fel, egyböl sok idióta kommentárt írnak be. Ettöl azonban még nem venném egy kalap alá az összes mindenevöt, tudom, hogy van pár bunkó, de nem általánosítok.

2020. ápr. 28. 15:06
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden vegán ilyen, az unokatesód kommunikációja nagyon éretlen és frusztrált. Van egy olyan érzésem, hogyha más annyira fontos lenne, mint a vegánság ugyanilyen arrogáns bunkóként kommunikálna veletek.

Én közösen a családdal le, ülnék megbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy ilyen elhatározással van egy jó ügyért és szívesen meghallgatod, azonban egy családi összejövetelen nem szabad, hogy valaki emiatt rosszul érezze magát és konfliktus legyen belőle.

Ha ebből a néhány sorból jól látom, hogy milyen ember, akkor megsértődik, de egy próbát megér., hátha azt mondja oké, akkor mostantól kajálás közben nem basztatom a másikat.

2020. ápr. 28. 15:15
 20/32 anonim ***** válasza:
37%
Aztán csodálkoznak a vegánok hogy az emberek rossz véleménnyel vannak róluk. Olyanok mint a rossz vallásos emberek, akiket nem érdekel te mit gondolsz rád akarják eroszakolni a saját nézeteiket mert szerintük csak az a jó és elfogadható. Ilyenek a vegánok is mint a vallásos emberek. És csodálkoznak hogy mindenki lenézi őket meg sokan utálják őket ha már csak mrg hallják hogy "vegan". Hát minden sztereotípiának van valóság alapja nem csak úgy ki alakultak :) nekem ilyen rokonom lenne (hála az égnek nincsenek), gyorsan leépíteném vele az össze kapcsolatot, és élnek tovább boldogan a sok hülyeség nélkül :)
2020. ápr. 28. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!