Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni vagy hogy...

Mit lehet tenni vagy hogy kellene szólítani őket?

Figyelt kérdés

Az van, hogy 3 Tünde nevű ember van a családban. A nagynéném, az unokatesóm, és az unokatesóm lánya.

A nagynénémet meg az unokatesómat úgy különböztettük meg, hogy: Nagy Tündi és Kis Tündi, vagy Tündi és Tündike.

De az unokatesóm lányát is Tündének hívják, tegnapelőtt született. Őt hogy fogjuk megkülönböztetni?

Akik voltak hasonló helyzetben, azok hogy vannak ezzel?

2020. ápr. 13. 07:49
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
A kicsit hívd Tündérkének!
2020. ápr. 13. 07:59
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Tücsi, Tünci, Tütüke, Bogyómadárkám.

Nálunk a családban mindenki József, ráadásul a Dodi becenévre hallgattak. Gyerekkoromban volt Öregdodi, Nagydodi, Kisdodi, aztán mostanra feladták, és Józsika. Remélem, egy szép napon lesz neki is egy kis Józsefe, a Jocó meg a Jóska még szabad O:)

Az én gyerekeim olyan neveket kaptak, amit még csak hírből sem ismert senki a családban. -_-

2020. ápr. 13. 08:01
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Vannak néha vicces véletlenek is, amikor összejöttem a párommal, akkor volt a növére kislánya egy éves, a párom a keresztapja, így én a keresztanyja lettem - és mivel ugyanaz a keresztnevünk (nyilván teljesen véletlenül), mindenki azt hitte, miattam kapta azt a nevet, pedig amikor született, a család még nem ismert engem.
2020. ápr. 13. 09:16
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
akkor most lesz Tündi mama, meg Tündi baba vagy kis Tündike, meg anyuka a sima Tündi(ke)
2020. ápr. 13. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az unokatesód lányának a megszólításán miért te gondolkodsz? Majd szólítod, ahogy ők is.
2020. ápr. 13. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagy Tündi, kis Tündi és Tünde.

A helyedben megkérdezném az érintett felnőtteket és hátha adnak egy megoldási javaslatot.

2020. ápr. 13. 10:57
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Elhiszem, hogy gondot tud okozni,főleg, ha csak beszél valamit az ember róluk. Nálunk csak két Balázs van a családban, az egyik a bátyám fia, a másik a lányom férje, azaz a főm, még csak 1 éve. Amikor szóba kerül semleges témában bármelyikük beszélgetés közben, mindig vissza kell kérdeznem, melyik Balázs? A mi Balázsunk, vagy a Kriszti Balázsa. Ráadásul szinte egyidősek a "fiúk". Nálunk úgy oldottuk meg, hogy a közel 30 éves keresztfiam beszélgetés szintjén "visszaavanzsált" Balura.:)

Egyelőre legyen Kispindúrka, vagy bármi, hiszen még annyira picike. Aztán majd úgy is kitalálja a családotok, hogyan különböztetitek meg a három Tündét.

2020. ápr. 13. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk meg kb mindenki Katalin. Így van, aki Kata, Kati, Katika, öreg Kata...a Tündét isnlehet variálni, de majd kialakul majd, őt hogy szólítják.
2020. ápr. 13. 12:43
 9/9 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk az ez egyik oka, amiért nem jó ötlet ugyanazt a nevet adni generációkon keresztül...ezt nekik kell megoldaniuk, nem neked.
2020. ápr. 13. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!