Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire kellene fejet hunyni...

Mennyire kellene fejet hunyni a család akarata felett?

Figyelt kérdés

A kérdést direkt tettem fel, így mivel a férjemmel mi már nagyjából eldöntöttük mit fogunk tenni és mondani. Csak érdekelne másoknál ez hogy van. Illetve ilyen makacs emberekkel hogy lehet ezt megértetni.

Jövő hétre vagyok kiírva a második gyermekemmel. A család már jelezte hogy mind jönnének a kórházba. /Após anyós sógornőm, anyós testvérei és azok családja(gyerekei férjeik (kb 10 ember) ez csak párom oldala meg nekem szüleim és a húgom (3 fő)/. Majd egy hét múlva látogatóba mert a nagylányom születésnapja akkor lesz.(mind a 13 fő +mamák meg mi a férjemmel és a picikkel. Ugyanakkor mi már jeleztük hogy nem szeretnénk csak a szűk család jönne mind a kórházba mind utána hozzánk. Mert nincs erőnk se meg kedvünk se látogatókat fogadni. Meg sütni főzni vagy kaját intézni mikor örülünk h nem fogunk szét szakadni. Csak egy kis szülinapot akarunk a lányomnak.

Nem értik meg, anyósom teljesen értetlenül állt hogy miért.

Meg hogy ez illetlen dolog. Hisz ők vettek ajándékot, meg várják hogy jöhessenek. Igazából a kórházban a férjem de főként az otthon lévő pici gyerekem fog nagyon hiányozni. Ha otthon leszünk a kettő ellátása és az új helyzet megszokása lesz a cél.

Nem vágyom ilyenkor arra hogy másokat kelljen körül ugrálni.

A szüleim megértik, nem problémáznak. Csak a férjem családja ilyen.. A férjem is mondogatta már nekik, de csak legyintett mindenki, hogy úgyis bejönnek meglesik. Meg eljönnek hozzánk is csak beugranak. Sajnos ez minimum 3-4 óra.

Nem vagyok gonosz, se nem utálom őket, csak ez volt az első gyermekemnél is. Akkor még azt se tudtuk mi van, új volt az egész helyzet szólni se tudtunk mert nem gondoltuk hogy megrohannak, de most mar tudom.

Hogyan lehet ezt megértetni olyan emberekkel, akik nem értenek a szép szóból. Bunkóság hogy nem kívánom őket csak hetekkel később vendégül látni?

Mások hogy rendezik ezt le?

Köszönöm!

2020. febr. 26. 22:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
71%
Esetleg ha az még belefér, akkor tartsátok meg a szülinapját ezen a héten. 2 évesen szerencsére nem tudja pontosan milyen nap és hányadika van így ő nem érzékeli hogy másik napon tartjátok :) Tavaly unokaöcsémnek is így tartottuk meg mielőtt érkezett volna kis tesója.
2020. febr. 27. 10:07
 22/26 anonim ***** válasza:
91%
Látom, nemcsak én siklottam át fölötte hogy egyszer azt állítja a kérdező hogy most múlt két éves a gyerek, egyszer meg azt hogy két hét múlva lesz a szülinapja. Akkor mi is van?
2020. febr. 27. 11:07
 23/26 anonim ***** válasza:
80%
Influenza járvány van, úgy hogy simán megmondjátok, hogy NE menjenek hozzátok, mert NEM fogjátok őket beengedni. Ennyi. Ennél több magyarázkodásra nincs is szükség.
2020. febr. 27. 11:42
 24/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha egy anya nem tudja hogy most volt, vagy most lesz a gyereke szülinapja, az provokatív kamu.
2020. febr. 27. 11:45
 25/26 anonim ***** válasza:
12%

"De vicces, hogy nekem két ilyen eltiltós ismerősöm van, ők sivalkodnak leghangosabban, hogy egy éves a gyerek de sehol nem voltak, még egy mozi sem fér bele, mert a család nem jön vigyázni a gyerekre..."

Rokonságomban is, csak ők májusban csinálták meg, pedig nem volt semmiféle járvány akkor. (Ők sem tudnak elmenni azóta a gyerekektől sehova, ott ráadásul ikrek.)

Na mindegy is, most szerintem az influenza miatt amúgy jogos.

2020. febr. 27. 11:47
 26/26 anonim ***** válasza:
42%

Egyszerűen el kell hajtani őket a "Pécs Á" -ba, azzal az indokkal, hogy magadra akarsz maradni.

Kórházba mostanság úgyse engedik a csordát, lásd látogatási tilalom.

Odahaza meg kopogtathat az ajtón, ha az zárva marad előtte.

2020. márc. 2. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!