Mennyire kellene fejet hunyni a család akarata felett?
A kérdést direkt tettem fel, így mivel a férjemmel mi már nagyjából eldöntöttük mit fogunk tenni és mondani. Csak érdekelne másoknál ez hogy van. Illetve ilyen makacs emberekkel hogy lehet ezt megértetni.
Jövő hétre vagyok kiírva a második gyermekemmel. A család már jelezte hogy mind jönnének a kórházba. /Após anyós sógornőm, anyós testvérei és azok családja(gyerekei férjeik (kb 10 ember) ez csak párom oldala meg nekem szüleim és a húgom (3 fő)/. Majd egy hét múlva látogatóba mert a nagylányom születésnapja akkor lesz.(mind a 13 fő +mamák meg mi a férjemmel és a picikkel. Ugyanakkor mi már jeleztük hogy nem szeretnénk csak a szűk család jönne mind a kórházba mind utána hozzánk. Mert nincs erőnk se meg kedvünk se látogatókat fogadni. Meg sütni főzni vagy kaját intézni mikor örülünk h nem fogunk szét szakadni. Csak egy kis szülinapot akarunk a lányomnak.
Nem értik meg, anyósom teljesen értetlenül állt hogy miért.
Meg hogy ez illetlen dolog. Hisz ők vettek ajándékot, meg várják hogy jöhessenek. Igazából a kórházban a férjem de főként az otthon lévő pici gyerekem fog nagyon hiányozni. Ha otthon leszünk a kettő ellátása és az új helyzet megszokása lesz a cél.
Nem vágyom ilyenkor arra hogy másokat kelljen körül ugrálni.
A szüleim megértik, nem problémáznak. Csak a férjem családja ilyen.. A férjem is mondogatta már nekik, de csak legyintett mindenki, hogy úgyis bejönnek meglesik. Meg eljönnek hozzánk is csak beugranak. Sajnos ez minimum 3-4 óra.
Nem vagyok gonosz, se nem utálom őket, csak ez volt az első gyermekemnél is. Akkor még azt se tudtuk mi van, új volt az egész helyzet szólni se tudtunk mert nem gondoltuk hogy megrohannak, de most mar tudom.
Hogyan lehet ezt megértetni olyan emberekkel, akik nem értenek a szép szóból. Bunkóság hogy nem kívánom őket csak hetekkel később vendégül látni?
Mások hogy rendezik ezt le?
Köszönöm!
Úgy döntetek, ahogy akartok, nyilván.
De vicces, hogy nekem két ilyen eltiltós ismerősöm van, ők sivalkodnak leghangosabban, hogy egy éves a gyerek de sehol nem voltak, még egy mozi sem fér bele, mert a család nem jön vigyázni a gyerekre...
Pont nem érdekelné, hogy ki jön a kórházba látogatni. Mi olyan nagy dolog benne? Nem kell se kiszolgálni, se körül ugrálni őket. Ezen nem állnék le veszekedni. Jöjjenek csak nyugodtan.
A másik gyerek szulinapja: nekem nem derül ki, mekkora gyerekről van szó, bár simán lehet hiiyg csak átugrottam rajta. Megunnepelnem a születésnapját ugyanuyg, ahogy az előző években is. Nem a nagyi meg a rokonok kedvéért, hanem a gyerekemért. Azért, akinél igencsak nagy esély van a testvér féltékenységre így is, nem kellene még a születésnapja elbagatellizálásával is tetőzni.
Nem, nem állnék neki napokig sütni főzni, hanem rendelnek etelt és tortát is és kicsit rövidebbre fognám a bulit, de megtartanám. Nem kell senkit korulugralni, kiszolgálhatják magukat, vagy megteszi a férjed.
Mikor van a nagyobb születésnapja ténylegesen?
"Jövő hétre vagyok kiírva a második gyermekemmel ... Majd egy hét múlva látogatóba mert a nagylányom születésnapja akkor lesz"
"A kérdező kommentje:
A nagyobb nemrég múlt 2éves
# 8/17 Időpont tegnap 23:10"
Megtarthattátok volna nemrég, amikor 2 éves lett és akkor most nem menne az egész család szülinapozni a pici baba mellett.
A nagycsaládi akaratnak is van egy feje - azt kell megekeresni, és azt kell helyretenni. Ez legtöbbször a férj vagy a feleség anyja. Nagyon ritka a családi férfi agresszor - főleg ma, Magyarországon -, annál több a nő. Lehet, hogy a férfi tűnik a zsarnoknak, a bántalmazónak, de valójában legtöbbször egy végtelenül önző, dominálni akaró, ellentmondéást nem tűrő aljas nő keresendő mögötte (még ha az már a sírban van, akkor is). Igen, van kivétel, de ebbe most nem megyek bele.
Nézd, ha eldöntöttétek, hogy mi akartok, akkor azt egyszerűen és szimplán, nyugodt modorban közölni kell a családdal és utána pont. Nem kell magyarázkodni, nem kell hagyni semmiféle érzelmi zsraolást és ennyi. Nem kell velük "megértetni" semmit. Aki nem akar megérteni semmit, az nem fog megérteni semmit. Kivált nem egy zsranok, aki megszokta, hogy csak egy akarat létezik: az övé.
Nos, első pont: keresd meg, hogy ki valójában ki vezényli a zenekart. Arra kell koncentrálni, a többiek csak aládolgoznak. Ritka, hogy két zsarnok legyen egy helyen, mert azt egymástól sem tűrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!