Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak az idős apámmal?

Mit csináljak az idős apámmal?

Figyelt kérdés
73 èves több szívműtéten esett át, legutóbb pacemakert tettek be neki. Èn másik városban lakok lakótelepen, tanàrkènt dolgozok, 33 èves vagyok, nőtlen. Apukàm 73 èves mint írtam a város meletti kis városban lakik egy nagy kertes házban egyedül. Hobbija volt a kertészkedès, de most már nem bírja csinálni. Èn tavasszal, nyáron meg ősszel kimegyek hozzá gyakran meló utàn, segítek neki mindenben. Ilyenkor tèlen is, csak hát most ugye nincs kerti munka. Apukámnak egyre inkább szótalálási nehézségei vannak, mindenre azt mondja, hogy az izé. Mindenkivel szemben kötekedős, agresszív. Szomszédok is panaszkodtak rà. Amit én csinálok, pedig a lelkemet kiteszem, munka utàn minden nap órákat segítek neki, de semmi nem jó úgy neki amit csinálok, folyton hisztizik, még azért is ha az asztalon marad egy porszem, vagy 5 centivel arrèbb teszem a tànyért mint ahogy ő azt elképzeli. Rettenetes. Azt is hiàba mondom neki, hogy ne menjen ki a kertbe mert rosszul lesz, majd èn megcsinálom. Borzalmas. Gondoltam rá, hogy magamhoz vennèm a lakótelepre, mert egyre kevèsbé bírja magát én meg nem tudok azért mindig mellette lenni. De rendkívül makacs. Azt mondja, hogy csak akkor jönne, ha már nem bírna magát. De nem bírja magát már most sem. És nem látja be. Mit csinálok ha kimegy a kertbe dolgozni és èn nem vagyok ott és ott esik össze. Már tiszta idegroncs kezdek lenni, mert tehetetlen vagyok az ügyben.

2020. jan. 4. 09:36
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ja és a lakás amiben lakok ahhoz is besegített nem kicsit anno, hogy meg tudtam venni.
2020. jan. 4. 23:03
 22/26 anonim ***** válasza:
22%

Ha tényleg 100%-ig bele adod magad akkor ezek a dolgok,amiket leírtál lassan kifizetődnem. Egy ember ne azért vállaljon gyereket,hogy idős korában ki legyen nyalva a feneke.

Az apád,természetes hogy segíteni akarsz rajta,viszont ezekből én azt látom,hogy

Téged konkrétan hülyének néz a családod és tökéletesen kihasználnak,Te ehhez pedig nagyon is jól asszisztálsz.

Ha elakarom vinni a saját szülőmet az orvoshoz,akkor elviszem és nem torpanok meg mert keresztanyám mást mond. Ennyi idősen határozottabbnak kellene lenni és a saját érdekeidet nézni.

Ha költöztetni akarod magadhoz,tedd meg (mi ezen a kérdés),ha otthonba akarod adni ,tedd meg (lelkiismeret,de néha azt muszáj legyőzni),ha orvoshoz akarod vinni meg azt csináld.

2020. jan. 5. 09:21
 23/26 A kérdező kommentje:
Sajnos anyukàm személyiségèt örököltem. Ő könyvtáros volt, mindenben apàm döntött hiàba volt felnőtt. Meg is halt 45 èvesen.
2020. jan. 5. 11:09
 24/26 A kérdező kommentje:
Èn is sokat nyelek a bèke érdekèben. Apám sokkal határozottabb erőszakosabb jellem.
2020. jan. 5. 11:10
 25/26 A kérdező kommentje:
Tudom nem normális ez felnőttként de tartok tőle mert nagyon agresszív tud lenni ha nem úgy van ahogy akarja
2020. jan. 5. 11:12
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Vagy határozottabb leszel és oda csapsz az asztalra,vagy nyeled a könnyeidet. Persze egy idős ember nem fog változtatni,de meg kell értenie ,hogy néhány dologról le kell mondania mert már nem 40 éves,és a legjobbat akarod neki.
2020. jan. 6. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!