Ha a gyermekem törvényes gyámja ként elviszem a gyerekemet ismeretlen helyre, akkor az kiskorú veszélyeztetésének számít?
Mivel 13 hónapos a gyermeked, neked bárhová is költözöl, köteles vagy bejelenteni az lakóhelyedhez tartozó védőnőnek/ orvosnak. Legalábbis nekem annak idején szóltak is a régi helyen, hogy midnenképpen regisztráljam az orvosnál a gyermeket. Felnőtt nőként oda költözöl ahová akarsz, akár külföldre is mehetsz, de az tény, hogy a gyermek apukájának a beleegyezése kell. A szüleid nem tilthatják meg, hogy elköltözzél, nekik nincs beleszólási joguk.
Bár ha 22 évesen feltettél egy ilyen kérdést, és a tévében látott kitalált sztorik alapján döntesz ( gondolom a gyíná árnyékában, vagy a segítség bajban vagyok sorozatokat nézed) akkor lehet nem vagy elég érett gondolkodású, hogy önálló döntéseket hozzál.
16os, tán nem a szülők nyakára kellett volna szülni ha ez zavarja. :-D
Kérdező és ha ez a pasi kidob titeket mit fogsz csinálni? Hova mennél a gyerekkel?
Jogosan kerestethetnek szüleid "eltűnt személyként",
A rendőrség meg is fog találni, hiszen te - a törvényi előírásoknak megfelelően - bejelentetted gyereked a védőnőnél és a gyermekorvosnál.
.
Mindezek után te kérheted, hogy a keresőkkel (szüleiddel) csak annyit tudassanak, hogy gyermeked és te is jól vagy, megélhetésezek biztosítva van.
.
Nézetem szerint a legtisztességesebb, ha te magad tennéd ezt, megmondva, hogy nem árulod el, hol tartózkodsz és megkéred őket, ne is keressenek.
Nagykorú vagy, oda költözöl ahova akarsz, nem fog a rendőrség erőszakkal hazavinni.
Csak érdemes úgy elválni a szúleidtől, hogy ha majd ez az aktuális pasid is dob, esetleg már kettő gyerekkel, akkor is legyen hova hazamenni.
Egyetértek azokkal a válaszolókkal, akik szerint itt a probléma a kérdező fejében van, de óriási. De ebben 110% hogy a kedves szülőknek is sok szerepük van.
Azt nem értem, hogy az ilyenek miért szaporodnak?
1. Nem aktuális, már jó iseje együtt vagyunk, ismerem, csak nem kötöttem a szüleim orrára, akiknek mellesleg az a legnagyobb bajuk a párommal, hogy zsidó.
2. A probléma a főbérlővel van a bejelentésnél, mert nem egy egyszerű alak.
3. A tv műsorokban sok mindent látni, én laikusként honnan tudjam, hogy mennyi része igaz és mennyi ebből ferdítés?
Tudod a fiadnak a megfelelő körülményeket biztosítani, de milyet? Nem írtad sehol, hogy van spórolt pénzed, magánvagyonod, nyertél a lottón, stb., tehát az új pasi finanszírozza az eltartásotokat, esetleg a gyerekre kapsz valamit. Dolgozol egyáltalán, vagy az új pasid kénye-kedvére van bízva az életetek?
Mi van, ha kirak titeket, sok neki az anyagi teher, ha rád un? A szüleid joggal aggódnak miattad!
És mi van, ha a szüleid nem fogadnak vissza??
Azt egyáltalán megengedi a főbérlő, hogy odaköltözz gyerekestül? Amikor mi kiadtuk a lakásunkat, benne volt a szerződésben név szerint, hogy kik fognak ott lakni, és hogy az engedélyünk nélkül nem költöztethető oda senki.
Mi kiadtuk a lakást gyerekeseknek többször is, de azt nem engedtük volna, hogy bejelentkezzenek, fel sem merült. Ennyi elővigyázatosság minden tulajban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!