Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet megmondani a...

Hogyan lehet megmondani a rokonnak, ha ehetetlen a karácsonyi ajándékba hozott süteménye?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy jártatok-e már így, de velünk ez először fordult elő.

Eleve nem vagyunk egy válogatós fajta. Amit kapunk annak örülünk, de ma az egyik rokon anyuka(40) olyan nagy doboz zserbót hozott ajándékba aminek a tésztája nyers volt és a lekváros-diós tölteléknek is igen fura íze volt és olyan folyós állagú volt az egész.

Nem feltételeznénk rossz szándékot, és biztosan sokat dolgozott vele, de a végeredmény az valami pusztítóan rossz. Lehet, hogy nem is tudja, de ehetetlen. Még elajándékozni sem merjük, olyan rossz.

Hazudjuk azt majd utólag, hogy finom volt?

Még a végén ismét meglep hasonlóval.

Járt már valaki így, hogy ehetetlen ételt kapott?

2019. dec. 24. 01:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%
Én nem értem, ha egyértelműen nyers, mért nem sütöd egy kicsit? Hátha jó lesz.
2019. dec. 24. 07:03
 12/24 anonim ***** válasza:
16%
Mi elettarsammal elhozzuk ha muszaj...es kibaxxxuk a kukaba lenn a kontenerbe.. Vagyis miutan megromlott mert felhozzuk..nem fogy es megindul..utana kidobom. :"DD rettenetes etkeszletet kaptunk kozosen jol elcsomagolva eldugjuk valahol.
2019. dec. 24. 07:08
 13/24 anonim ***** válasza:
98%
Megköszönted, elraktad, avagy beszámolót kell írni róla neki? Ha nem, akkor felejtős. Nem hiszem hogy megkérdezi: naaaa, milyen volt a süti 10/10esen?
2019. dec. 24. 07:53
 14/24 anonim ***** válasza:
76%
Rendszeresen szoktam ételt, süteményt "ajandekozni" és bizony elvárom, hogy aki kapja, őszintén elmondja, ha nem ízlik neki, vagy ha valami probléma volt vele. Semmi gond nincs ezzel. Ha nem szól, akkor nem tudom hogy nem szereti az adott dolgot vagy hogy valamit másként kellett volna csinálnom és ugyanazt kapja legközelebb. Annak meg mi értelme?
2019. dec. 24. 08:02
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen rokonnak kell süteményes szakácskönyvet ajándékozni, lehetőleg a zsetbó is legyen benne
2019. dec. 24. 10:51
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért amúgy az enyém pofáraról lehámlana a bőr már rövidebbek távon is, ha valakinél nyers süteményt adnék karácsonyra. Aki nem tud sütni, legyen vele tisztában, ha nincs, én megmondanám neki az igazat. Ha meg tisztában van vele, hogy nyers, akkor meg menjen a fenébe. Azért ez mekkora tiszteletlenség már? Főleg a szeretet ünnepén.
2019. dec. 24. 11:46
 17/24 anonim ***** válasza:
96%

*pofámról

*rövidebb

2019. dec. 24. 11:46
 18/24 anonim ***** válasza:
88%
Én nem szólnék semmit, csak kidobnam a kukába. Ha nagyon tudni akarja hogy milyen volt akkor hazudnék hogy jó. Valószínűleg nem direkt rontotta el, nem bantanam meg ezzel, tudom milyen rossz érzés mikor lefikazzak a foztod vagy a sütit amit csináltál. Pedig én egész jó vagyok benne, de mindenki hibazhat. És vannak olyan kedves rokonok akik ezt rögtön az orrod alá is dorgolik. Amúgy most függetlenül attól hogy jó vagy nem jó ajándékot nem illik tovább adni. Ha finom lett volna akkor tovább adod? Ez most komoly?
2019. dec. 24. 13:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Érdemben nem tudok hozzászólni, de nálunk is van egy unokahúg a rokonságban, aki minden karácsonykor zserbót hoz, mindig förtelem. De nem adja fel, viszont már 40 ő is, asszonykora óta, 9 éve kapja a rokonság a zserbóját. Amúgy én sem azon akadok fent, hogy több lekvár vagy kevesebb. De ez is sületlen, belül nyers. Tészta/töltelék arányok iszonyatosan eltolva, tetejèn folyik a máz. Én mosolyogva megköszönöm évek óta, aztán karácsony után kidobom.
2019. dec. 24. 23:43
 20/24 anonim ***** válasza:
37%

Egesz gyerekkoromban a szomszed tanya nenije nyaranta csak ehetetlen sutiket hozott at. Nagymamam kb a 100. alkalommal egy kis palinkazas utan mondta meg ne sussel mar nekunk tobbet, mert ehetetlen.

Azt akarom ezzel mondani, hogy foloslegesen ne bantsd meg. Hagyd a fr...ba. valoszinu ha anyuka es kicsik a gyerekek vagy sokan vannak vagy nem volt ideje egyszeruen nem sutotte meg rendesen vagy higabb lett a lekvar, amit valasztott. A piacon rasozhattak avas diot is.

Sajnos velem is elofordult mar, hogy a bejglimbol 3 rud nagyon fincsi 2 egett es 1 nyers maradt. Pechemre ajandekba epp a ket egettetet adtam...csak veletlen tudtam meg. De rohatul rosszul esett volna ha felhivnak es kozlik ehetetlen egett a bejglid. Mert ez sertes.

Karacsony ide vagy oda tudn illik mi illik. Ajandekot utolag nem fikazunk, ha mar elfogadtuk, akkor nem kostoltatok meg, nem vettetek eszre, udvariasan nem jeleztetek.

Legkozelebb ha hoz sutit vagy etelt. Tessek azonnal kiszedni fltalalni es megkinalni, egyen belole. Es akkor hatha magatol eszreveszi. De utolag neeee.

Dobd ki es ha netan kerdezne izlett-e mondd hat mar nem is emlekszel annyi fele sutitek volt. E igy nem hazudsz, nem bantod meg, es erthet is a szobol, hogy annyira nem volt emlekezetes a sutije. Legkozelebb meg egyeztessetek a rokonsaggal es irjatok korbe koszonitek de etelt senkitol se kertek vagy maximum sos rgcsat. Azt nehezebb elrontani😀

2019. dec. 25. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!