Közös karácsonyozás, karácsonyi ajándék?
A kényszerajándékozás a legnagyobb fahshág, ami csak létezik. Jaj, az unokaöcsi 6 pulyájának is venni kell valamit, mert tavaly kaptunk tőle egy tollat. Úristen, Gréti néni kimaradt, családi balhé!
Annak kell venni, akit szeretünk és akinek szívesen adunk.
Szerintem felnőttként is felmerülnek ilyen kérdések simán. Én sem mindig tudom, hogy hogyan mit csináljak olyan esetben, ha tudom, hogy megyek 2-4 emberhez (sógornők-testvérek) az a 2-4 ember együtt ad nekem valamit, de közben ők meg mind külön laknak, szóval akkor nekem mindenkinek valamit kell adnom nyilván...
Még szülőknél is sokszor bajban vagyok főleg hogy elváltak a szüleim, és akkor mivel nálunk senki nem használ közösen még egy fogkrémet sem, így lehetetlen nekik közös ajándékot adni. Főleg, ha azt akarnám, hogy örüljenek is neki.
Van két mostohatesóm is, akik egymásnak édestestvérek.
Ők ketten szoktak nekem venni valamit együtt. Viszont ők is külön laknak, ha én kapok egy tusfürdőt, én megint nem adhatok egy darabot vissza, kell venni legalább kettőt :D Itt csak arra akartam kilyukadni, hogy igen az ilyen kényszer ajándékozások kellemetlenek és feleslegesek is de mégis elgondolkodtatják az embert, hogy akkor most mégis hogy meg mit.
Én nem ápolok jó viszonyt a nevelőanyámmal, sose kaptam tőle semmit, mindig csak odadugta az arcát egy puszira az apám által választott és vett ajándék mellé, hogy "tőlünk".
Én ennek ellenére valamit mindig vettem neki, egy gyertyát, egy csokit hátha megakad a torkán stb...
Én nem ettől tenném függővé az ajándékozást.
Ha eddig is mindig ajándékoztatok egymásnak, akkor most sem tennék másképp.
Ne folyj bele az ő házasságukba. Nyilván a férje is tudja, hogy mi a helyzet. Az ő kettejük dolga, hogy borítják-e a bilit vagy em.
Gondolom, azért kerül, mert fél, hogy az egész család előtt elmondod, amit tudsz.
7-es, ez nem csak arról szól, hogy lusta lenne vagy ilyesmi, hanem az ilyen párok ha rád herdálják az egész hercehurcát, utána még képesek beleszólni, hogy hát ezt minek vetted?
Nálunk gyakori jelenség volt míg nem ismertem jól a családját, hogy kérdeztem, mit vegyek a nővérednek, (pl piát) mit szeret?
Erre párom: mindent, bármi jó (ezzel a válasszal könnyen letudja a fejtörést)
Én elmegyek, veszek egy üveg drágább bort, majd hazaérve ránéz, és közli, hogy a nővére utálja a bort ezt kár volt megvenni meg is ihatom.
De saját magával is ilyen egyébként, amikor összejöttünk és tapogatóztam, hogy mit szeret mit nem? Akkor azt mondta, hogy MINDENT szeret, nincs olyan amit nem, mindent megeszik stb.
Bármikor átmentem vittem valamit, szamos marcipánt, mézes ostyát, mézeskalácsot, BELE SEM KÓSTOLVA közölte hogy ő ezeket utálja :D
Na szóval, oldja meg a férjed az ajándékozást szerintem, legalábbis hívd fel rá a figyelmét, hogy te ugyan semmit nem vettél és nem tudtál kitalálni, így ha akar venni valamit nekik akkor uzsgyi.
Köszi mindenkinek.
Egyelőre még mérges vagyok rájuk, vagy valami hozzájuk illő oktató szándékú ajándékot vagy valami olcsó tucatholmit kapnak.. vagy megvárom a férjem kapcsol-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!