Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehet jól megszervezni a...

Hogy lehet jól megszervezni a karàcsonyt?

Figyelt kérdés

Nálunk minden évben gond van belőle, hogy valaki félreérti, hogy mi van a családi rendezvényekkor.

Lehet, hogy azért, mert 6-7 külön család vesz rajta részt, de egyszerűen olyan eltérésekre derül fény két nappal koràbban, hogy a csapat fele hiszi (miután messengeren reagált a helyszínre), hogy másik városban tartjuk. A másik fele a csapatnak elfelejtette, hogy mit kell főzni, és mást hoz, mint amit megbeszéltünk (és nem mindegy, hogy mondjuk lesz-e köret vagy mindenki húst főz, meg elfelejtették, hogy az emberek fele laktózérzékeny, úgyhogy főzhetek én utolsó pillanatban).

Ráadásul szintén kiírtàk mettől-meddig tart a karácsony, amit szintén nem tudtak mások, úgyhogy rajtunk kívül mindenki 1-4 óra késéssel érkezik. Öt óra lesz az egész buli...

Körbetelefonálunk mindenkit, írtunk messengeren. Elmagyaráztuk az embereknek, hogy hogyan fog kinézni. Csak az én családom ilyen, vagy ez általános? ( Nem rosszból csinálják, minden évben ez megy, de minden évben mindenki extra energiát fordít rá, hogy sikerüljön mégis összehozni, csak jó lenne, ha nem kellene minden évben egy-két nappal előtte ennyi időt eltölteni a szervezéssel, nem zokogna az összes szervező (engem leszámítva), hogy nem jött össze az egész stb.

Köszi, hogy elolvastad!

2019. dec. 22. 16:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
39%
De miért gond? Nem értem. Ha mondom, hogy akkor, amikorra hívnak, akkor nekem nem jó, azt miért nem lehet megérteni? Nem mégsértődni kell. Basszus, nehogymár csak együtt lehessen enni! Az se baj, ha nem eszek ott, de ilyen nincs, hogy majd más pukkadozik azért, mert nem úgy táncolok, ahogy ő fütyül.
2019. dec. 23. 10:55
 22/26 anonim ***** válasza:
75%
Erto olvasás.... Azzal nincs gond, ha azt mondod, hogy nem jó akkor. Azzal van gond, ha te úgy döntesz, a gyerek a lényeg, csakazertse mész 1orakor, amikor hívtak, hanem majd 3kor.
2019. dec. 23. 11:00
 23/26 A kérdező kommentje:

Nekem az a problémám, hogy 1) ők akarnak jönni 2) nem jegyzik meg, hogy hányra és hova, pedig kommunikáljuk 3) két nappal előbb derül ki, hogy a kommunikált időpontok nem jók. Egy hónappal ezelőtt tudható volt. A kajával dettó. Ha azt mondja, hogy laktózmenteset főz, ne kezdjen el mást főzni, vagy szóljon. Totál nem értem ez miért olyan megoldhatatlan.

Teljesen másképp néz ki az, hogy akkor - vagy ha akkor még nem tudom, hogy nem jó, amint kiderül - rögtön én jelzem, hogy nem jó az időpont. Mintha megvárom míg a másik ember felhív két nappal előtte, és megkérdezi, hogy akkor minden ok így, és ekkor jövök rá, hogy hányra és hova kell mennem, és baromira nem jó, szervezze át a másik a programját. Senkitől nem vártuk, hogy pontban ott legyen, de nem értem miért két nappal korábban szólnak.

2019. dec. 23. 11:08
 24/26 A kérdező kommentje:

Pontosítva értem, mert tegnap kezdtem körbehívni mindenkit, hogy minden oké-e, ha nem teszem ki sem derül, mert senki nem érezte úgy, hogy szólnia kéne, hogy késik illetve pont azt gondolta mindenki, hogy a házigazda otthon van egész nap, majd mennek, amikor nekik jó.

Azt nem értem, hogy mit kéne màsképp csinàlni, hogy ne érezzék ezt, és estleg ne négyszer 10 órányi telefonálgatásba (tegnap 4 óra, meg a hônapban màr mindenkivel egyeztettem) megteljen, hogy ha egy időpontot mondok, akkor mindenki ott tudjon lenni, vagy tudjam, ha nem.

2019. dec. 23. 11:28
 25/26 anonim ***** válasza:

Nálunk is zűrös volt, míg a nők szervezték.

Aztán átvettem a szervezést és persze a lebonyolítás költségeit is, azóta zökkenőmentes.

Mindenkinek december elején küldünk egy meghívót, konkrét időrenddel. Hozzánk lehet érkezni, mivel nálunk férünk el a legkevésbé szűkösen. Érkezés 9-12 óráig. Beszélgetés, süti, aperitif. Délre foglalva van a közeli étteremben a 25 fős különterem. Oda délben 10 perc alatt átsétálunk. A legidősebbet kerekesszékben áttoljuk. Akik késik egyenesen oda jöjjön. Mindenki azt rendel amit szeretne. Van vegán kajájuk is, de a laktóz- vagy glutén érzékenyeknek is van kínálat. (Alkoholos italt itt nem lehet kérni.) Kettő körül szoktunk végezni a desszertel. A számlát én fizetem. Visszasétálunk hozzánk, kap kávét aki kér, isteni presszó gépem van. És kettőtől ötig folytatódik a trécs-party egy pohár sör vagy bor mellett. Öt óra körül mindenkinek megköszönöm, hogy eljött, és "Jövőre, ugyanekkor, ugyanitt!" búcsúzkodni kezdek.

[Mióta így zajlik a karácsonyi összejövetel, a nők nem bevásárlással és főzéssel töltenek el előtte 2 napot. Nincs idegeskedés, hogy nem lett puha, túl puha lett, jajj glutén van benne, jajj X vegán lett közben. Mindenki hozzászokott a menetrendhez, de azért 20 nappal előtte írásban is megkapja. Nekem meg minden hónapban csak egy tizest kell félretennem, hogy ezt a nyugis december huszonötödikét biztosíthassam az egész családnak. Nekem ennyit megér, hogy a nők ne kiidegelődve és lestrapálva kezdjenek ebédelni...]

2019. dec. 29. 00:38
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszi! Mi a nagyszülőkkel az elmúlt néhány évben már nem szívesen járunk étterembe, mert gyakran rosszul lesznek a szokatlan ételektől, megfáznak a hidegben (nincs 25 fok) és bonyolult velük a kocsiig is eljutni, főleg télen, ha van jég (olyankor mi vásárolunk nekik, általában ki sem mehetnek 90 éves koruk óta). De másoknak jó ötlet lehet.
2019. dec. 31. 03:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!