Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehet jól megszervezni a...

Hogy lehet jól megszervezni a karàcsonyt?

Figyelt kérdés

Nálunk minden évben gond van belőle, hogy valaki félreérti, hogy mi van a családi rendezvényekkor.

Lehet, hogy azért, mert 6-7 külön család vesz rajta részt, de egyszerűen olyan eltérésekre derül fény két nappal koràbban, hogy a csapat fele hiszi (miután messengeren reagált a helyszínre), hogy másik városban tartjuk. A másik fele a csapatnak elfelejtette, hogy mit kell főzni, és mást hoz, mint amit megbeszéltünk (és nem mindegy, hogy mondjuk lesz-e köret vagy mindenki húst főz, meg elfelejtették, hogy az emberek fele laktózérzékeny, úgyhogy főzhetek én utolsó pillanatban).

Ráadásul szintén kiírtàk mettől-meddig tart a karácsony, amit szintén nem tudtak mások, úgyhogy rajtunk kívül mindenki 1-4 óra késéssel érkezik. Öt óra lesz az egész buli...

Körbetelefonálunk mindenkit, írtunk messengeren. Elmagyaráztuk az embereknek, hogy hogyan fog kinézni. Csak az én családom ilyen, vagy ez általános? ( Nem rosszból csinálják, minden évben ez megy, de minden évben mindenki extra energiát fordít rá, hogy sikerüljön mégis összehozni, csak jó lenne, ha nem kellene minden évben egy-két nappal előtte ennyi időt eltölteni a szervezéssel, nem zokogna az összes szervező (engem leszámítva), hogy nem jött össze az egész stb.

Köszi, hogy elolvastad!

2019. dec. 22. 16:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Mert az évente kétszer külföldtől hazajövő rokonokkal általában mindenki akar találkozni. Senkinek nem kötelező jönni, de ha szólt és bevàllalt kajàt, akkor ne 2 nappal korábban derüljön ki, hogy órákat késik vagy nem azt főzi vagy nem oda jön, amit leírtunk.

Mivel nem akar egy ember főzni cukormenteset, laktózmenteset, vagy épp azt a két fajta ennivalót, amit a 4 órát késők megadtak, hogy hajlandòk enni a gyerekek, ezért elég nagy logisztika, hogy minden ennivaló, vezetni képtelen nagyszülő és ajàndék odaérjen időben.

2019. dec. 22. 17:44
 12/26 anonim ***** válasza:
98%

Jövőre korlevel úgy október környékén:

Kedves mindenki!

A karácsonyi családi összejövetel december 25.en 13 órától 18 óráig Alsokismackofalvan, Kati mamánál lesz.

Senkinek nem kell semmit főznie, rendelni fogunk a Mezesbodonbol. Lesz laktoz-, gluten-, anyamkinjamentes étel is. Fejenként 3000forint. Az összeget december 1-ig a Penzaszsak bank xxx szamlajara utaljatok at, Kovacs Mucika nevre. Kozlemenybe a resztvevok szamat irjatok. Ha december 1ig nem érkezik be az utalas, akkor azt úgy vesszük, hogy adott személy és családja nem kíván a bulin résztvenni.

Puszi mindenkinek, Mancika

2019. dec. 22. 17:53
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ebből sosincs balhé.

Minden évben 26-án van a családi ünneplés, ezt mindenki tudja. Igaz, nálunk csak 4 család van, nem 7.

De nyilván minden évben megbeszéljük, hogy akkor biztosan 26 -án lesz? És mindenki úgy szervezi a programot hogy aznap ne legyen semmi, más rokonokhoz másik nap megyünk.

Bár én azt sem értem, hogy miaz hogy csak 5 óra hosszás az egész, hogy lehet ilyet beszabni? A házigazda miért megy el otthonról, ha már vállalja a házigazda szerepet,miért nem teszi szabaddá a napját?

2019. dec. 22. 18:34
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
De a mentes ételt miért nem hozza az, aki eszi? Hiába adjátok ki hogy mettől meddig tart a buli, mindig jön közbe valami. Én is altatnám a gyerekeket inkább, minthogy partyra futkossak. És ha valaki előző éjjel beteg lesz? Szerintem csak engedd el ezt a tökéletes karácsonyi illúziót.
2019. dec. 22. 19:06
 15/26 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk elvált a húgom, az öcsém, a sógornőm, érdekes módon még így is össze tudjuk hozni minden évben normálisan a családot,hogy figyelembe vesszük a volt párjaik új családját, láthatásokat.
2019. dec. 22. 19:58
 16/26 anonim ***** válasza:
91%

A radioban este ment egy musor. Mennyi magyar utazik karacsonykor mashova es mennyi kulfoldi jonide. Kerdezi a riporter az egyik magyar utazo pasit miert utaznak el pont most? "Igy nem kell fozni, takaritani es varni a rokonokat..." egesz napos fozocske utan ugy ereztem hulye vagyok, hogy ez meg sose jutott eszembe!!! Irany kulfold es van mentseged. Ninel messzebb annal jobb.

Nalunk egy honappal elotte kezdjuk a szervezest. Elsore idopontot es a kinel leszunkot egyeztetjuk le. Utana akik jonnek csaladonkent bedobjak ki mit hoz. Ki foz toltott kaposztat ki sut bejglit. Ilyen oylan erzekenyek dietazok nalunk is vannak. De nalunk epp ezert nagyjabol allando a menu: toltott kaposzta, valamiylen sult hus, zold salata, majonezes salata, koretnek krumpli is van. Sutik dogivel amik kozt van ilyen olya mentes is. Nalunk is vannak kicsi es nagyobb gyerkeke, elvalt szulos csaladok es videkiek fovarosika. Nehez osszehozni. De ha van egy nap amikor az egyik csala dhajlando magat bealdozni helyszinnek akkor elobb utobb ott mindenki megjelenik aznap. Ha valki megse talalkoznak, mert mar nekik indulni kell haza gyereket altatni vagy a tavolsagi buszhoz rohannak a masik meg meg nem erkezett meg mert a gyerek kesobb aludt el kkor igy jartunk...lesz egy ev mulva is karacsony.

2019. dec. 23. 02:33
 17/26 anonim ***** válasza:
19%
Nekem mondjuk nem is találhatja ki egyik kis mindenlében kanálka sem, hogy 1-kor eszünk, görcsösen mindenki együtt, mert akkor alszik a gyerek. Majd eszünk külön. Aki meg ezen problémázik, hogy nekem a kölyköm az első, annak meg tudom ajánlani a lónak egy bizonyos részét a popójába.
2019. dec. 23. 09:42
 18/26 anonim ***** válasza:
67%

17!

Hát az ilyen emberektől mentsen meg a Jóisten, akik azt hiszik, hogy a "kölykük" körül kell hogy forogjon a vilag. Egy vendégségben illik viselkedni és az első alapvető viselkedési szabály az, hogy időben érkezünk. Ha ebédre, vagy vacsorára hívnak, együtt ülünk az asztalhoz. A "kölyök" egyszer egy évben kibírja, hogy egy órával később vagy korábban alszik.

2019. dec. 23. 10:02
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Ha hívnak olyankorra, amikor nekem nem jó, akkor azt mondom, hogy nem. Ha később nekik nem jó, akkor nem megyünk. De ja, engem is menthet a Jóisten az olyanoktól, akik nem fogják fel, hogy másnak más a fontos. Miért kötelező együtt enni? Ez több család. Ilyen nincs, hogy nem lehet megérteni ezt. Miért nem az a lényeg, hogy ha fél órát is, de találkozzanak?
2019. dec. 23. 10:07
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

19!

Ha vacsorara hívnak, az együtt evés is lényeg. Ha nem tudsz időben menni és lemomdodazzal semmi baj. A majd eszek később gondolkodás meg a "aki ezen problémázik..." A gond.

2019. dec. 23. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!