Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyám új pasija a vallásunkat...

Anyám új pasija a vallásunkat szidja (meg minden mást is)? Hogy lehet intelligensen rábírni hogy fejezze be?

Figyelt kérdés

26 vagyok, de nem tudom mi a megoldás. Amikor rákezdett, hogy “a jézuska hülyeség és egy kisbaba hogyan hozna már ajándékot, ne mondjunk ilyen hülyeségeket a lányunknak” akkor mondtam neki, hogy vallásosak vagyunk, ha ő nem, tartsa meg magának. Erre megsértődött, Anyám hívott aztán hogy menjek át kibékülni vele.

Rendszeresen ezt csinálja az ember, minden vallást és minden ünnepet szid! Mindenről a legrosszabb sztereotípia jut eszébe, pl a Valentin nap a virágárusok ünnepe nem a szerelemé. De ennél rosszabbakat is mond amit leírni se akarok.

Anyám nagyon szereti valamiért, de jó lenne ha nem mondaná a gyerekünk előtt ezt a sok rasszista, homofób baromságot. Hogyan lehet finoman leállítani egy ilyen embert? Egyébként tanár végzettségű, bár szerencsére soha nem tanított, de értelmiséginek képzeli magát.

2019. dec. 16. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

A Jézuska hozza az ajándékot mióta vallásos dolog?

Nyílván ettől függetlenül igazad van, de elsősorban anyukádnak kéne helyre tennie és beszélnie vele.

2019. dec. 16. 09:08
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

“a jézuska hülyeség és egy kisbaba hogyan hozna már ajándékot, ne mondjunk ilyen hülyeségeket a lányunknak”

Nekem ezt egy hívő ismerősöm mondta. Náluk emiatt az amerikai verzió szerint jön a télapó.

De pl. Spanyolországban a 3 királyok hozzák az ajándékot január 6-án.

"Valentin nap a virágárusok ünnepe nem a szerelemé."

Ezt is sok embertől hallottam már.

Nekem is van ilyen rokonom. Egyszerűen rászólok, hogy ne most vitassuk ezt meg és témát váltok vagy egy kicsit elhagyom a terepet és akkor észre szokta venni magát.

2019. dec. 16. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Egy dolog, hogy ő ezt gondolja, egy másik dolog meg, hogy normális ember tekintettel van arra, hogy mások (pláne egy kisgyerek) mit gondol erről.

Én a helyedben a következőt tenném.

Leülnék anyukámmal négyszemközt beszélni. Megmondanám neki, hogy szíve joga ezzel az emberrel párkapcsolatban lennie, de én közös levegőt csak akkor fogok vele szívni, ha elkerülhetetlen. Pl. mivel a karácsonynál előfordulhatna, hogy a gyerekünk előtt elmondja, hogy nincs Jézuska, kizárt, hogy dec. elejétől január közepéig én vele találkozzak. Őt (anyuka párját) nem hívjuk magunkhoz, vagyis vagy eljön anyám egyedül, vagy ő sem jön. Mi pedig csak akkor megyünk anyámhoz, ha biztosan tudjuk, hogy párja nem lesz ott. Ha ez nem megoldható, akkor nem megyünk.

Ezt tenném akkor is, ha ennek az lenne a következménye, hogy karácsonykor másfél hónapig egyáltalán nem találkozunk.

Ugyanezt húsvétkor, mert gondolom a nyusziról is hasonlóan "felvilágosítaná" ez a bunkó állat a gyerekedet, ha épp akkor bekattan.

Egyéb alkalmakra meg azt mondanám, hogy én sose fogok előhozni érzékeny témát, de ha ő szidja akár az én felekezetemet, akár általában a kereszténységet, akkor azonnal felállok és eljövök tőlük. Ha ebéd közben vagyunk, akkor is. Ha nálunk tenne ilyet, hoznám a kabátját, hogy vegye fel és menjen el tőlünk.

És ABSZOLÚT nem érdekelne, hogy megsértődne rám. Egyáltalán nem érdekelne, hogy egy ilyen bunkó mit gondol rólam.

Hogy anyukád miért van vele, arról van véleményem: vagy a pénzéért (pénzen megvehető ajándékokért), vagy annyira jó az ágyban. Ez az ő dolga, de ettől még ti nem vagytok kötelesek eltűrni ezt a viselkedést.

2019. dec. 16. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

fú, ezzel a kórképpel sehogy.

nagy a pofája, veri a mellét, hogy diploma így, értelmiségi úgy, közben vagy fröcsög vagy bunkózik. az apám vagy huszonegy éve (azóta ismerem, a születésem előttről nem tudok nyilatkozni) ilyen, és nem hallgat senkire és semmire.

én már most tudom, hogy a leendő gyermekeim nem fogják ismerni az anyai nagyapjukat, nem érzem úgy, hogy a fejlődésükhöz elengedhetetlenül fontos lenne egy ilyen unintelligens fsz társasága.

ne vidd a lányotokat az anyádhoz, max. valami semleges helyen találkozásba egyezz bele a párja nélkül. ha ott van a férfi is, fogd kézen a gyereket, és hazamentek. talán idővel rájön az anyád, hogy nem jó ez így. a férfivel semmit nem fogsz tudni kezdeni.

2019. dec. 16. 11:09
 5/8 anonim ***** válasza:
24%
Csak realista és szkeptikus, nekem meg nagyon szimpatikus. Ha tudnád, mennyire haragudtam anyáékra, amikor megkérdeztem, hogy tényleg létezik-e a télapó, és monták, hogy persze, én meg később rájöttem, hogy mégsem...azóta is bánt, pedig már 25 éves vagyok :'( mármint az, hogy miért kell erről hazudni, nem lesz jobb a gyereknek. A meséről ha tudjuk, hogy mese, attól még lehet élvezetes, de azt is fontos elmondani, hogy pl. ha leugrasz a háztetőről, nem fogsz tudni repülni. Akkor miért kell ilyen meséket beadni nekik, hogy a mikulás hozza az ajándékot? -.-" Én nem fogok hazudni nekik. A világ az hazudik, meg bántani fogja őket, de tőlem az igazságot fogják kapni, nem hagyom, hogy csalódjanak bennem soha.
2019. dec. 16. 11:55
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Télapó nem USA -ba hozza a cuccokat? Itt a Mikulás meg a Jézuska no meg a Nyuszi lep meg minket évente.

Mondd neki, hogy akkor számára legyen Karácsony Karcsi.

2019. dec. 16. 14:35
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Az egész egy nagy butaság . A csávónak valamilyen szinten igaza is van :)
2019. dec. 17. 01:07
 8/8 anonim ***** válasza:
31%

én alapból nem engedném át ilyenkor a gyereket, nehogy tönkretegye a gyerek karácsonyát, felőlem mindenki besértődhetne:P

Aki meg azt írta, hogy mennyire haragszik a szüleire, mert azt hazudták van mikulás, hááát hülye fiatal. Ahelyett hogy hálás lenne a szüleinek, mert megalkottak neki egy mesevilágot, helyette hiszti "brühühü miért hazudtak nekem" elkényeztetett kölyök.

2019. dec. 17. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!