Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez a jelenség másnál is volt,...

Ez a jelenség másnál is volt, és normális dolog?

Figyelt kérdés
Rokonom nagyon beteg (nagynéni). Folynak a kivizsgálások, egyértelműen kimutatták sajnos, mi baja. A közérzete még elviselhető, de egyre fogy is, egyértelmű, hogy végződik majd. A lényeg, hogy van, amikor sírdogálok itthon ha egyedül vagyok, mert sajnálom. Viszont ő egy negatív, szurkapiszka nő volt mindig is. És itt jön be az, hogy amikor gondolkozom róla, akkor pedig egyszerűen mindig a szemét dolgai ugranak be (abból volt kb. 95%). Egyszerűen folyton csak piszkálódni tudott velem, ellenséges volt nagyon sokszor (mondhatnám, többnyire). Anyun látom, hogy szomorú, hiszen a testvére. Meg hát mégiscsak egy fiatalos ötvenes nő. De még így sem tudok rá szeretettel gondolni. Elérzékenyülök, könnyekkel sírok. Aztán eszembe jut, amilyen velem volt húsz évig, és már a harag van bennem és a megvetés. Ez így belefér? (N/30)

2019. dec. 4. 06:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó, a kérdező minden bizonnyal túlérzékeny és könnyen elsírja magát. Akár szereti a családtagot, akár nem, egy ember halála meg maga a halál ténye azért lelkileg megterhelő, főleg ha valaki gyengébb lelkületű. Ezen nincs mit megérteni, ha ő ilyen.

Az viszont már önző dolog szerintem, hogy még mindig azon rágódsz kérdező, hogy mennyire alád tett. Nem kell szeretni, se semmi, de 30 évesen ebből illene kinőni és ezt elengedni.

Ha nagyon nem tudod az érzelmeidet feldolgozni, esetleg gondolkozz egy pszichológus (nem bántásból mondom, tényleg segít!), biztos arra is tud tippeket adni, hogy hogyan kezeld az ilyen helyzeteket, mert láthatóan nem igazán megy neked ez.

2019. dec. 4. 11:50
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

A sírás valószínűleg az anyukád iránti együttérzésből fakad. Szóval nem a nagynénéd miatt, hanem az anyukád miatt sírsz, őt sajnálod.

A nagynénéd olyan, amilyen, változni nem fog, nem tehetsz róla, ha eszedbe jutnak a gonoszságai. Ez van.

2019. dec. 4. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:
66%
10-es nem ertem mit nem ertesz a sirdogalason. A kerdezo velhetoen az "elmulas", "halal" tenyen sirdogal. Ez mindenkivel igy van minel oregebbek leszunk annal inkabb megerinthet minket is. Ha egy gonosz ember is hal meg valahogy a sajat esendosegunk a halal a visszavonhatatlansag is elgondolkodtat (sokakat). Sokan a temeteseken is sajat magukat siratjak nem az elhunytat mert nem azon gondolkodnak mi esz vele a fold alatt, hanem azon o envelem mi lesz nelkuled, hogy fogsz hianyozni nekem, en mit kezdek majd egyedul....nem a halottrol szolo siramok. De igen ez normalis.
2019. dec. 4. 21:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert megszólítottál:

Én meg azt nem értem, hogy te mit nem értesz azon amit leírtam?

A Kérdező nem egy aggastyán, aki a saját elmúlásának a lehetőségén kesereg, mindössze 30 éves.

Változatlanul nem értem, hogy egy elmondás szerint is gonosz, piszkálódó, negatív, szemét figura, akire képtelen szeretettel gondolni és csak haragot és megvetést érez irányába (lásd: a nyitó kérdés, a Kérdező szavai)

Ennek alapján nem valószínű, hogy a temetésen az jut majd eszébe, hogy mihez is kezd nélküle!

De ne is vitázzunk ezen, én úgy gondolom ahogy leírtam, te meg másképp, nem egymás győzködése a cél.

2019. dec. 5. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!