Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Köteles egy felnött gyermek...

Köteles egy felnött gyermek kifizetni az apja temetési költségét, ha az soha életében nem tartotta vele a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Igazából azt sem tudni él e még, vagy ha meghal értesítene e vki...van/volt még két gyereke előző házasságból. Engem sosem keresett, felnőttem engem már ő nem érdekel, az sem érdekelte sose hogy én élek e. Így ha meghal(t) kötelezhetnek akár méregdrága temetési költségre ha pl a másik két felnőtt gyermeke luxus sírkövet akar neki?
2019. okt. 15. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2019. okt. 15. 20:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem!
2019. okt. 15. 20:03
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ha így viselkedett veled akkor nem.
2019. okt. 15. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Megmondod, hogy vonják le az örökségedből. ;)
2019. okt. 15. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve én kaptam a közjegyzőtől egy levelet amiben közölték, hogy a temetési költség felét mint tartozás nekem kell kifizetni. Utánajártam. Kiderült, hogy anyám amikor megszülettem ott hagyott a kórházban, és új életet kezdett valaki mással. Soha nem láttam, sosem ismertem. Apám felesége volt az anyám, és ma is őt tartom anyámnak. De közel 30 évesen anyám másik gyereke követelte a temetési költség felét, hogy én is a gyereke voltam, fizessek. Felkerestem a közjegyzőt. Elmondta, hogy a törvény szerint minden vérszerinti hozzátartozó köteles a temetési költségeket állni. Amennyiben nincs, akkor az elhunyt állami temetést kap. Közjegyző azt mondta, hogy be kell adnom egy nyomtatvány amiben le kell írnom, hogy a biológiai anyám soha nem vett részt az életemben, sosem láttam. Így nem kell fizetnem semmit. A közjegyző rendes volt, segített megírni a nyomtatványt, és intézkedett. A sosem látott testvér visszavonta a kérelmét, mert közölték vele, hogy perre viheti, de veszíteni fog.

Szóval ha apád meghalt akkor már kellett kapnod erről értesítést. Ha nem kaptál, akkor nem is voltál képben sehogy sem, hiába vagy a biológiai gyereke.

De ha kapsz , akkor keresd fel a közjegzyőt, és adj be te is egy levelet, hogy miért nem kell fizetned.

2019. okt. 15. 21:16
 6/10 Savlekotő ***** válasza:
88%
Nem. Fizesse az akit nem hagyott el.
2019. okt. 15. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2019. okt. 15. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:
64%

Ha aláírod a hagyatékit akkor igen. Arányos részben neked is fizetned kell.

Vissza kell utasítani és akkor nem kötelezhetnek semmire.

2019. okt. 22. 21:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha az örökségedre nem tartasz igényt, akkor nem.

Viszont, ha nem tartotta veled a kapcsolatot és te sem kerested, akkor nem is hiszem, hogy örökölhetnél. Legfeljebb a köteles részt.

2019. nov. 2. 22:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok tőle semmit, még ha lenne is neki...

Köszönöm a válaszokat!

2019. nov. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!