Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért szívják mellre az...

Miért szívják mellre az anyukák, hogy nem akarom a csecsemőiket fogdosni?

Figyelt kérdés

Tavaly egyik távolabbi rokonunknak született gyereke. Mikor jöttek hozzánk látogatóba, mindenki felvette/simogatta/ölelgette a gyereket, de én nem nyúltam hozzá. Megkérdezte az anyuka, hogy nem akarom felvenni-e a gyerekét, de mikor mondtam, hogy "Inkább kihagynám", akkor még elkezdett velem vitázni, hogy "Most fiatal vagyok még, biztos nem szeretem a gyerekeket, majd meggondolom magam, öregkoromban senki nem fogja rámnyitni az ajtót" stbstb. Szóval érdekes volt.

Most megint született egy gyerek a családunkba. Konkrétan egy unokatesóm született. Mikor mentünk látogatóba, a nagynéném körbeadta a csecsemőt mindenkinek, aztán kérdezte, hogy nem akarom-e megfogni a kicsit, és mikor mondtam, hogy nem szeretném, grimaszolni kezdett, és jött a szokásos beszologatással, hogy "Majd ha neked lesz megtudod", és mikor mondtam hogy nekem remélhetőleg nem lesz, akkor kitört a családom és a rokonok között egy vita, hogy ezek a mai fiatalok így, a mai fiatalok úgy, kifog halni a magyar, meg ilyenek.

Csak az én családom ilyen előíteletes vagy most komolyan akkora bűn, hogy nem akartam megfogni a gyerekeiket? Ez olyan nagy szám?

20/L

2019. aug. 19. 17:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem azért szokták, hogy anyuka addig tudjon nyugodtan enni meg dumálni. De akkor foghatná a férje, vagy a nagyi... egyébként tényleg jellemző ez, vendégségben mindenki van a gyerekkel, csak anyuka nem.
2019. aug. 19. 21:47
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Elég fura. Én pl nem szívesen adom oda senkinek a gyereket. Nem játékszer,hogy össze vissza fogdossák.

Nálunk volt baráti körben,hogy megkérdezték meg akarjuk e fogni a babát. Férjem igen,én nem. Más gyereke nem izgat. De nem volt gond,nem erőltette senki.

Sokszor szerintem azért kérdezik meg,mert sokan imádják fogdosni őket.

2019. aug. 20. 04:24
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagynéném éppen nem akarta, hogy megfogjam a lányát, mikor kicsi volt.
2019. aug. 20. 09:43
 24/24 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is ezt csinálják. Ha nagyon erőltetik akkor megmondom, hogy nem szeretem a gyerekeket, meg nem igazán akarom hogy elkapjak tőle valamit / akkor végezze el a dolgát vagy hányjon amikor fogom. Elég undorító lenne. Na persze akkor én vagyok a bunkó, de legalább lekopnak.

Azt is bírom, hogy mindig vigyorogni kell a gyerekekre, akármilyen hülyeséget csinálnak. Pl hivatalos helyen váróteremben vonyítanak, ugrálnak a székeken, tönkreteszik a berendezést. Milyen kis cukik. Az anyuka meg ölelgeti és néz rám mosolyogva, várva hogy visszamosolyogjak megerősítve hogy angyali kis kölyke van.

Vagy a boltban amikor a kisgyerek tolja a bevásárlókocsit és rátolja az előttük lévőre többször is. Én akkor szépen hátra lököm, ha elesik akkor is. A kis buz1ja tanuljon meg viselkedni...nem igaz, hogy nem szólnak rájuk.

Na várom a lepontozásokat.

2019. aug. 31. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!