Miért szívják mellre az anyukák, hogy nem akarom a csecsemőiket fogdosni?
Tavaly egyik távolabbi rokonunknak született gyereke. Mikor jöttek hozzánk látogatóba, mindenki felvette/simogatta/ölelgette a gyereket, de én nem nyúltam hozzá. Megkérdezte az anyuka, hogy nem akarom felvenni-e a gyerekét, de mikor mondtam, hogy "Inkább kihagynám", akkor még elkezdett velem vitázni, hogy "Most fiatal vagyok még, biztos nem szeretem a gyerekeket, majd meggondolom magam, öregkoromban senki nem fogja rámnyitni az ajtót" stbstb. Szóval érdekes volt.
Most megint született egy gyerek a családunkba. Konkrétan egy unokatesóm született. Mikor mentünk látogatóba, a nagynéném körbeadta a csecsemőt mindenkinek, aztán kérdezte, hogy nem akarom-e megfogni a kicsit, és mikor mondtam, hogy nem szeretném, grimaszolni kezdett, és jött a szokásos beszologatással, hogy "Majd ha neked lesz megtudod", és mikor mondtam hogy nekem remélhetőleg nem lesz, akkor kitört a családom és a rokonok között egy vita, hogy ezek a mai fiatalok így, a mai fiatalok úgy, kifog halni a magyar, meg ilyenek.
Csak az én családom ilyen előíteletes vagy most komolyan akkora bűn, hogy nem akartam megfogni a gyerekeiket? Ez olyan nagy szám?
20/L
Elég fura. Én pl nem szívesen adom oda senkinek a gyereket. Nem játékszer,hogy össze vissza fogdossák.
Nálunk volt baráti körben,hogy megkérdezték meg akarjuk e fogni a babát. Férjem igen,én nem. Más gyereke nem izgat. De nem volt gond,nem erőltette senki.
Sokszor szerintem azért kérdezik meg,mert sokan imádják fogdosni őket.
Nekem is ezt csinálják. Ha nagyon erőltetik akkor megmondom, hogy nem szeretem a gyerekeket, meg nem igazán akarom hogy elkapjak tőle valamit / akkor végezze el a dolgát vagy hányjon amikor fogom. Elég undorító lenne. Na persze akkor én vagyok a bunkó, de legalább lekopnak.
Azt is bírom, hogy mindig vigyorogni kell a gyerekekre, akármilyen hülyeséget csinálnak. Pl hivatalos helyen váróteremben vonyítanak, ugrálnak a székeken, tönkreteszik a berendezést. Milyen kis cukik. Az anyuka meg ölelgeti és néz rám mosolyogva, várva hogy visszamosolyogjak megerősítve hogy angyali kis kölyke van.
Vagy a boltban amikor a kisgyerek tolja a bevásárlókocsit és rátolja az előttük lévőre többször is. Én akkor szépen hátra lököm, ha elesik akkor is. A kis buz1ja tanuljon meg viselkedni...nem igaz, hogy nem szólnak rájuk.
Na várom a lepontozásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!