Miért szívják mellre az anyukák, hogy nem akarom a csecsemőiket fogdosni?
Tavaly egyik távolabbi rokonunknak született gyereke. Mikor jöttek hozzánk látogatóba, mindenki felvette/simogatta/ölelgette a gyereket, de én nem nyúltam hozzá. Megkérdezte az anyuka, hogy nem akarom felvenni-e a gyerekét, de mikor mondtam, hogy "Inkább kihagynám", akkor még elkezdett velem vitázni, hogy "Most fiatal vagyok még, biztos nem szeretem a gyerekeket, majd meggondolom magam, öregkoromban senki nem fogja rámnyitni az ajtót" stbstb. Szóval érdekes volt.
Most megint született egy gyerek a családunkba. Konkrétan egy unokatesóm született. Mikor mentünk látogatóba, a nagynéném körbeadta a csecsemőt mindenkinek, aztán kérdezte, hogy nem akarom-e megfogni a kicsit, és mikor mondtam, hogy nem szeretném, grimaszolni kezdett, és jött a szokásos beszologatással, hogy "Majd ha neked lesz megtudod", és mikor mondtam hogy nekem remélhetőleg nem lesz, akkor kitört a családom és a rokonok között egy vita, hogy ezek a mai fiatalok így, a mai fiatalok úgy, kifog halni a magyar, meg ilyenek.
Csak az én családom ilyen előíteletes vagy most komolyan akkora bűn, hogy nem akartam megfogni a gyerekeiket? Ez olyan nagy szám?
20/L
Jelzem, van már két unokám, tehát nem azért írok, hogy a gyerektelenek mellett kampányoljak. Viszont a keresztlányom, akinek nemrég született kislánya, szó szerint kiváltságnak gondolja, hogy valakinek a közvetlen rokonok (testvér, nagymama) közül a kezébe adja a gyerekét. A férje még sokkal rosszabb. Nekem a bátyám unokája a kislány, nagyon aranyos, de abszolút nem éreztem késztetést, hogy dajkálgassam.
A te gondod hatványozott, mert egy egész bagázs rádtámad egy ilyen hülyeség miatt.
Egyébként, ha nem tapasztaltam volna hasonlót, azt gondolnám, hogy amit leírtál, az nem létezik. Hát de sajnos igen. Hagyd a fenébe, majd megunják a dumálást!
11. vagyok, a lényeg lemaradt, mert közben épp a híradót is nézem.
Szóval a nemrég született kislányt elhozták, és a bátyám lánya mondja fennhangon (tisztára meggajdult), mert alapból nem ilyen, hogy Keri, megfoghatod... Mint valami megtiszteltetés, vagy kiváltságosnak kellene érezni magam ilyen alkalommal. Hát nem akartam megfogni. Pedig nagyon édes és szeretem a gyerekeket. De a tukmálást nem bírom. Remélem, érted az előzővel együtt a mondandómat. Ez se jó ám, mert még én éreztem utólag hülyén magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!