Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért szívják mellre az...

Miért szívják mellre az anyukák, hogy nem akarom a csecsemőiket fogdosni?

Figyelt kérdés

Tavaly egyik távolabbi rokonunknak született gyereke. Mikor jöttek hozzánk látogatóba, mindenki felvette/simogatta/ölelgette a gyereket, de én nem nyúltam hozzá. Megkérdezte az anyuka, hogy nem akarom felvenni-e a gyerekét, de mikor mondtam, hogy "Inkább kihagynám", akkor még elkezdett velem vitázni, hogy "Most fiatal vagyok még, biztos nem szeretem a gyerekeket, majd meggondolom magam, öregkoromban senki nem fogja rámnyitni az ajtót" stbstb. Szóval érdekes volt.

Most megint született egy gyerek a családunkba. Konkrétan egy unokatesóm született. Mikor mentünk látogatóba, a nagynéném körbeadta a csecsemőt mindenkinek, aztán kérdezte, hogy nem akarom-e megfogni a kicsit, és mikor mondtam, hogy nem szeretném, grimaszolni kezdett, és jött a szokásos beszologatással, hogy "Majd ha neked lesz megtudod", és mikor mondtam hogy nekem remélhetőleg nem lesz, akkor kitört a családom és a rokonok között egy vita, hogy ezek a mai fiatalok így, a mai fiatalok úgy, kifog halni a magyar, meg ilyenek.

Csak az én családom ilyen előíteletes vagy most komolyan akkora bűn, hogy nem akartam megfogni a gyerekeiket? Ez olyan nagy szám?

20/L

2019. aug. 19. 17:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

Jelzem, van már két unokám, tehát nem azért írok, hogy a gyerektelenek mellett kampányoljak. Viszont a keresztlányom, akinek nemrég született kislánya, szó szerint kiváltságnak gondolja, hogy valakinek a közvetlen rokonok (testvér, nagymama) közül a kezébe adja a gyerekét. A férje még sokkal rosszabb. Nekem a bátyám unokája a kislány, nagyon aranyos, de abszolút nem éreztem késztetést, hogy dajkálgassam.

A te gondod hatványozott, mert egy egész bagázs rádtámad egy ilyen hülyeség miatt.

Egyébként, ha nem tapasztaltam volna hasonlót, azt gondolnám, hogy amit leírtál, az nem létezik. Hát de sajnos igen. Hagyd a fenébe, majd megunják a dumálást!

2019. aug. 19. 18:32
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
Én általában aranyosnak tartom a gyerekeket, de nem szoktam fogdosni őket. Vagy azért, mert nem akarom, vagy azért, mert nem merem (nem értek hozzá). Eddig szerencsére nem szólogattak be. Általában nem is adják ide, vagy ha ritkán mégis akarják, akkor mondom, hogy köszi, nem. És ennyiben maradunk, nincs sértődés.
2019. aug. 19. 18:37
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

11. vagyok, a lényeg lemaradt, mert közben épp a híradót is nézem.

Szóval a nemrég született kislányt elhozták, és a bátyám lánya mondja fennhangon (tisztára meggajdult), mert alapból nem ilyen, hogy Keri, megfoghatod... Mint valami megtiszteltetés, vagy kiváltságosnak kellene érezni magam ilyen alkalommal. Hát nem akartam megfogni. Pedig nagyon édes és szeretem a gyerekeket. De a tukmálást nem bírom. Remélem, érted az előzővel együtt a mondandómat. Ez se jó ám, mert még én éreztem utólag hülyén magam.

2019. aug. 19. 18:39
 14/24 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó vagyok: Persze azért valamenynire rugalmas vagyok. A barátnőm gyerekét jól ismerem, szeretem is, és többször volt már, hogy ha hirtelen nagyon nem tudta hová tenni, akkor max 1-2 percre az ölembe ültette, én meg vigyáztam rá. Ezzel nincs semei gond szerintem, csak az a gáz, ha kötelező jelleggel tukmálják.
2019. aug. 19. 18:40
 15/24 anonim ***** válasza:
30%
Oh, vagyis utolsó előtti :)
2019. aug. 19. 18:40
 16/24 A kérdező kommentje:
Azta, nem gondoltam volna, hogy ennyien voltunk már ebben a helyzetben. Akkor úgy tűnik, nem csak nálunk szokás ez a hülyeség... nem is értem ezt a rátukmálás dolgot. Ha valaki fogni akarja a gyereket, majd úgyis szól, nem? Esküszöm nem értem az anyukáknak mi jár a fejében mikor mindenkinek körbeadják a gyereket, akit "kötelező jelleggel" tartani kell.
2019. aug. 19. 18:50
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Az jár az ilyen anyukák fejében, hogy azt hiszik ők a világ közepe mert szültek. Közben a szűk családon kívül senkit sem érdekel a gyereke, max udvariasságból érdeklődnek. Nyugodtan állj ki legközelebb is a véleményed mellett.
2019. aug. 19. 20:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Kétféle anyuka van, az egyik tukmálja, és megsértödik, hs nem akarod megfogni, a másik meg anyatigrisként őrzi, megsimogatni sem engedi. A normális az lenne, ha egy anyuka nem bánja, hogy más is dédelgeti a gyerekét, akkor MEGKÉDEZI, hogy "szeretnéd megfogni egy kicsit?" És akkor sem sértődik meg, ha a másik azt mondja, hog y "nagyon aranyos, de most nem." Egy kulturált anya tisztában van azzal, hogy egy ilyen válasznak általában nem gyerekgyulölet az oka, hanem egymillió más oka lehet, pl.fél, hogy elejti vagy bukni fog a baba, stb. Nyugodt hangnemben legközelebb elmondhatod, hogy nem érted a reakciojukat, udvariasan utasitottad vissza, és nem gyerekgyulölet volt az ok. Sok társaságban hasonló az étel vagy az alkohol tukmálása.
2019. aug. 19. 21:14
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az is fura, hogy az egy kicsi ember. Nem valami játék, hogy mind fogdossuk jól meg.
2019. aug. 19. 21:15
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Előző voltam. Egyébként őket minősíti a reakciójuk, ezt akár meg is mondhatod nekik.
2019. aug. 19. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!