Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért szívják mellre az...

Miért szívják mellre az anyukák, hogy nem akarom a csecsemőiket fogdosni?

Figyelt kérdés

Tavaly egyik távolabbi rokonunknak született gyereke. Mikor jöttek hozzánk látogatóba, mindenki felvette/simogatta/ölelgette a gyereket, de én nem nyúltam hozzá. Megkérdezte az anyuka, hogy nem akarom felvenni-e a gyerekét, de mikor mondtam, hogy "Inkább kihagynám", akkor még elkezdett velem vitázni, hogy "Most fiatal vagyok még, biztos nem szeretem a gyerekeket, majd meggondolom magam, öregkoromban senki nem fogja rámnyitni az ajtót" stbstb. Szóval érdekes volt.

Most megint született egy gyerek a családunkba. Konkrétan egy unokatesóm született. Mikor mentünk látogatóba, a nagynéném körbeadta a csecsemőt mindenkinek, aztán kérdezte, hogy nem akarom-e megfogni a kicsit, és mikor mondtam, hogy nem szeretném, grimaszolni kezdett, és jött a szokásos beszologatással, hogy "Majd ha neked lesz megtudod", és mikor mondtam hogy nekem remélhetőleg nem lesz, akkor kitört a családom és a rokonok között egy vita, hogy ezek a mai fiatalok így, a mai fiatalok úgy, kifog halni a magyar, meg ilyenek.

Csak az én családom ilyen előíteletes vagy most komolyan akkora bűn, hogy nem akartam megfogni a gyerekeiket? Ez olyan nagy szám?

20/L

2019. aug. 19. 17:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%

Nem hiszem, hogy ez jellemző. Inkább az idegesítő, ha mindenki fogdosni akarja.

Hagyd őket örülni, nekik ez most nagy boldogság.

Nem kell az orruk alá dörgölni, hogy téged nem hat meg.

2019. aug. 19. 17:07
 2/24 anonim ***** válasza:
83%

Én jóval idősebb vagyok, mint te, de én is rosszul vagyok ettől a jelenségtől. Mondjuk velem ezt eddig főleg férfirokonok csinálták. Sógor is nyújtja a gyereket, mondom neki "Ne haragudj, de nem merem megfogni, mert reggel óta szédülök". Erre a kezembe nyomja egy szemöldökrándítással. Látszott, hogy nem érti miért nem akarom a kezembe venni.

És mi van, ha elejtem, mert annyira szédülök?

Másik rokon "jaaaj nem akarod tartani Emmácskát, legalább belejössz". Ok.

Általában illedelmes vagyok és próbálok figyelni mások érzéseire, ezért nyilván nem fogom közölni, hogy taszítanak a csecsemők, kisbabák. Én tényleg nem tudom, mi a szép a totálisan vörös, öregember fejű újszülöttekben, akik ordítanak és posztolnak róluk ezer képet.

Szerintem ne keveredj vitába velük, mert csak még jobban cseszegetni fognak. Vagy amikor körbeadják, menj ki gyorsan vécére, telefonálni stb.

2019. aug. 19. 17:10
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

Mert némelyik nyomorult és nem akarja felfogni,hogy nem mindenki gerjed arra hogy a gyerekét fogdossa.

Amikor én nem akartam megfogni a babát,akkor is ment a hiszti, meg hogy milyen szemétláda vagyok, és nem a gyereket kellene büntetnem a frusztrációmmal.

2019. aug. 19. 17:20
 4/24 anonim ***** válasza:
82%
Ez csak rosszabb lesz... Lepj le amint lehet
2019. aug. 19. 17:28
 5/24 anonim ***** válasza:
27%
Nyilván nem a gyerekmegfogásról volt szó, hanem az egész témához való viszonyodról.
2019. aug. 19. 17:39
 6/24 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem őket, én kifejezetten nem szerettem, ha az enyémet a legszűkebb családon kívül fogdossák, adogatják. Vagy mondd meg nyugodtan, hogy a más gyereke nem vonz, majd a sajátodat megfogod. Vagy találj ki egy kifogást, pl.fáj a karo vagy pucit náthás vagy. Bunkóság beszólni neked ezért. Komolyan, mintha a parkban odajönne hozzám egy kutyás, hogy simogassam meg a kutyáját.
2019. aug. 19. 17:49
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem tudom, miért van, de én is sokszor tapasztaltam. Ha a kezembe akarnak nyomni egy kisgyereket, mindig mondom, hogy "köszönöm nem", erre megsértődnek, meg jönnek az olyan hozzászólások, hogy "milyen anya lesz így belőled". Amikor mondom, hogy "semmilyen, mert nem lesz gyerekem", akkor eldobják az agyukat, hogy ilyen is van. 😂

A munkahelyemen is most szült az egyik kolléganőm. Behozta a gyereket, erre a főnökasszony mindenkit elkezdett beterelni egy szobába, hogy nézzük meg a gyereket! Én nem hagytam abba a munkát, mondtam, hogy sok a dolgom, nem érek rá, a gyerek pedig nem érdekel, nem azért járok a melóba, hogy babázzak, hanem dolgozni. Erre megsértődött ő is, pedig mégcsak nem is az ő gyereke volt! Szerintem én vagyok az egyetlen, akinek sikerült a saját főnökét azzal megsértenie, hogy dolgozni akar inkább, nem lógni a munkából. 😃

33/N

2019. aug. 19. 18:05
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
Pont ezen gondolkoztam, én nem szívesen adogatnám körbe-körbe, ha lenne, anyósomék pl. nem szoktak kezet mosni.
2019. aug. 19. 18:06
 9/24 anonim ***** válasza:
86%
Jaj, de ismerős helyzet! Én is mindig így járok, még most is, pedig korom alapján anyád lehetnék.. de nem vagyok, sőt senkinek nem vagyok és nem is leszek az anyja, mert így döntöttem. Nincs gyerek, nem is lesz. Nem hatnak meg a babák sem. Persze örülök, ha valakinek az a vágya hogy gyereke legyen és összejön, de nekem nem kell. És megfogni se akarom. A barátaim ezt tudják, nem piszkálnak érte, de a rokonoktól sokszor kaptam én is az ívet. Kb mostanra hagyták abba, mert 44 éves vagyok, sejtik már, hogy nem vicceltem, amikor azt mondtam, nem lesz... Kitartást kívánok neked!
2019. aug. 19. 18:22
 10/24 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, de rohadt kellemetlen, amikor várják, hogy olvadozzak a gyereküktől, én meg egy udvarias aranyossal elintézem, és néznek, mint egy ufora, hogy nem érdekel a kölyök. 30as nő vagyok amúgy.
2019. aug. 19. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!