Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van jogom visszautasítani a...

WidowmakerButt kérdése:

Van jogom visszautasítani a keresztapaságot?

Figyelt kérdés
17/F A nővéremnek tavaly októberben fia született, és már azóta azzal vagyok cukkolva, hogy én leszek a keresztapa stb. , de én semmiképpen sem szeretnék, amúgy sem szeretem annyira a gyerekeket (gondolom ezért páran meg fognak kövezni de kisebb gondom is nagyobb annál) A legjobban az zavar, amikor naponta piszkálnak ezzel, folyamatosan keresztapukának hívnak és engem ez nagyon idegesít, ha meg megkérem őket, hogy hagyják ezt abba akkor rögtön én vagyok a rossz és gonosz.
2019. aug. 16. 18:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
47%

"a legjobban azért akarják erőltetni, mert tudják, hogy én annyira nem szeretem a gyerekeket, tehát már azért is rám akarják erőltetni, hogy kitoljanak velem"

Valószínűbb, hogy nem azért, hogy kitoljanak veled, hanem azért, mert azt remélik, hátha így majd megszereted előbb csak ezt a gyereket, aztán a gyerekeket általában, aztán majd szépen lassan odáig is eljutsz, hogy saját gyereket is akarjál, stb. (ami 99,99%, hogy így is fog történni. ;-))

"a keresztapaság a családunkban pedig úgy működik, hogy hónaponta ad a keresztapa pénzt az újszülöttnek (ami legalább 15 ezer forint amit nehéz lenne fizetnem úgy, hogy még csak munkahelyem sincs, diákmelóra meg nem fogok menni csak azért hogy minden a gyerekre menjen magamnak meg nem jut semmi)"

De nyilván a sajátjából ad a keresztapa, nem? Van ellenpélda a családodban? Van olyan keresztapa, aki kölcsönt vesz fel, hogy fizetni tudja a 15 ezret, vagy másodállást vállal? A helyedben nagyon egyértelművé tenném, hogy akár elvállalom végül a keresztapaságot, akár nem, ezer százalék, hogy nem fogom havonta pénzelni a gyereket, amíg a szülei el tudják tartani őt, mert nettó baromságnak tartom az egészet, és a keresztszülőség különben sem erről kellene, hogy szóljon (és ezen a ponton gondold át, hogy viszont miről kellene, hogy szóljon akkor).

"A nemet mondás pedig nem működik"

Ha 17 évesen nem tanulsz meg végre nemet mondani, mikor fogsz? Nézz körül, hogy az alkeszok, a narkósok, a szerencsejátékfüggők, stb. között hány olyan van, aki pont azért süllyed egyre mélyebbre, mert egyszerűen képtelen nemet mondani. Te is ilyen sorsot akarsz magadnak? Ha nem, akkor tanulj meg végre a sarkadra állni, saját szempontokat kialakítani az élethez, és ragaszkodni az elveidhez, mint egy férfi, még mielőtt a saját károdon kellene elkezdened megtanulni, hogy miért fontos és hogyan kell, hogyan lehet nemet mondani a hülyeségekre.

"ahányszor nemet mondok, rögtön jön a "De igen is keresztapa leszel, akár akarod, akár nem" szöveg amitől falra tudnék mászni"

Igen. És? Van még hátra úgy kb. 100 éved az életből, ami végig azzal fog telni, hogy akármit (de tényleg akármit) akárhogyan (de tényleg akárhogyan) csinálsz, soha nem fog vele mindenki maradéktalanul egyetérteni, vagyis egyfolytában fogsz ilyen hangokat hallani magad körül. Meg kell tanulni elengedni a füled mellett. Leszaromtabletta. És kész. Ha nem reagálsz rá, ha megtanulod lepattintani őket, akkor nem lesz benne semmi élvezet, hogy tovább szekáljanak, hiszen az egész csak addig érdekes, amíg fel tudnak vele piszkálni - és akkor majd szépen abbahagyják.

2019. aug. 19. 06:57
 22/29 A kérdező kommentje:
Látszik hogy nem olyan családban nőttél fel, ahol egyszerűen nincsen szavad, akárhány éves is vagy. Nálunk akármire is mondok nemet, úgyis az ellenkezője fog megvalósulni, én simát nemet mondtam erre az egészre, de akkor is kényszerítve leszek, akárhányszor próbáltam komolyan beszélgetni, vagy csak simán nemet mondani. Az anyámtól az is kitelik, hogy ő maga vonszol el a templom elé, az ellen meg sok mindent nem tudok csinálni, max elfutok a háztól és addig nem jövök haza amíg vége nincs az egész hülyeségnek, de nyilván ez meg nagyon undorító viselkedés lenne
2019. aug. 23. 20:24
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
És mit tudnak veled csinálni ha nem engedsz? A templomban oda fognak cibálni hogy igenis megkereszteled a gyereket? Akkor ott a pap előtt mondanám meg hogy nem vállalom. Legközelebb felfogják hogy a nem az nem. Nincs joguk erőszakkal kötelezettséget szakítani a nyakadba.
2019. aug. 23. 20:28
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod, hogy nem akarod. Ne foglalkozz vele, hogy megharagúdnak. Ha baxxtatnak érte, akkor mondd meg hogy ők az önzők.

Te mondtad többször is hogy nem akarod, nem is szereted a gyerekeket, akkor miért erőltetik? Miért nincsennek tekintettel a másik érzéseire? Csak ők számítanak? Ők az önzők, gonoszok, nem te.

2019. aug. 31. 15:24
 25/29 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy én se szerettem sose a gyerekeket, soha nem is akarom hogy legyen nekem...engem is mindig megtalálnak az ilyenek, és próbálják rám erőltetni a kölyküket.

Légy őszinte, és utasítsd vissza. Ne kertelj.

2019. aug. 31. 15:25
 26/29 anonim ***** válasza:
90%
Akkor a te családodban is a keresztszülőt pénzeszsáknak tartják. Ez egy baromság. A keresztszülőnek nincs kötelessége pénzelni a gyereket. Arra ott vannak a szülők meg a nagyszülők. Mondd meg nekik hogy te nem fogod vállalni, ha felkérnének akkor sem. Majdcsak leesik nekik, ha nem, akkor meg élesben is mondd el.
2019. aug. 31. 17:06
 27/29 anonim ***** válasza:
91%

#26-nak igaza van, ment is a.zöld pacsi!

Egyedül annyival egészíteném ki, illetve módosítanám, hogy a nagyszülőnek SE (!) kötelessége pénzelni az unokát, semmennyire!

Életemben kb 4x ha kaptam nagyszülőktől pénzt, azt is CSAK és kizárólag születésnapra, diplomaosztómra!

Soha, semmikor nem is fogadnék el a szerény körülmények közt élő nagymamámtol, nagypapámtól pénzt!

2019. aug. 31. 17:17
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

"simát nemet mondtam erre az egészre, de akkor is kényszerítve leszek ... Az anyámtól az is kitelik, hogy ő maga vonszol el a templom elé, az ellen meg sok mindent nem tudok csinálni, max elfutok a háztól és addig nem jövök haza amíg vége nincs az egész hülyeségnek, de nyilván ez meg nagyon undorító viselkedés lenne"

Ja, szóval tulajdonképpen a szíved mélyén egyetértesz anyáddal, és te is úgy látod, hogy az lesz a jó, az lesz az illendő, ha te leszel a keresztapa. :) Akkor meg ne beszélj kényszerítésről.

Ha annyira nem akarnád az egészet, akkor tartanád annyira undorítónak a kényszerítésedet, hogy akkor már inkább elfuss, és haza se menj, amíg nincs vége az egésznek - és akkor ezzel meg is oldódnak az egész probléma.

2019. aug. 31. 17:41
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Köszi 27-es! Én amúgy értem hogy nem fogadnál el pénzt, de sajnos vannak akiket nem így nevelnek, hanem úgy, hogy a pénz automatikusan jár, ahogy a kérdező családjában is.
2019. szept. 1. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!