17/F A nővéremnek tavaly októberben fia született, és már azóta azzal vagyok cukkolva, hogy én leszek a keresztapa stb. , de én semmiképpen sem szeretnék, amúgy sem szeretem annyira a gyerekeket (gondolom ezért páran meg fognak kövezni de kisebb gondom is nagyobb annál) A legjobban az zavar, amikor naponta piszkálnak ezzel, folyamatosan keresztapukának hívnak és engem ez nagyon idegesít, ha meg megkérem őket, hogy hagyják ezt abba akkor rögtön én vagyok a rossz és gonosz.
Gondolom ott egyszerűen ez a hagyomány a családban, hogy a szülő testvére a keresztszülő. Pároméknál is így van, ő a keresztapa, én meg mint párja kerianyu, de őszintén, engem a kutya nem kérdezett meg "hivatalosan", hogy akarom-e a dolgot. Páromat se, ami azt illeti, csak velem ellentétben ő nem furcsállja a dolgot, mert náluk ez a megszokás.
Ha te ennyire nem akarod, akkor mondj nemet, jogod van rá! A kövi ilyen megkéred őket hogy hagyják abba szitunál, ha duzzogni kezdenek, mondd el, hogy te egyáltalán nem szeretnél keresztszülő lenni, köszönöd a bizalmat, de válasszanak mást. Ennyi.
2019. aug. 16. 19:47
12/29 anonim válasza:
"A kereszt/névadó szülő fogadalmat tesz, hogy segíti az illető gyerek nevelését, tevőlegesen részt vesz abban. " A keresztszülő a gyermek KERESZTÉNY nevelését segíti. ezért nevetségesnek tartom nem hívőként a képmutatást ami a keresztelő körüli cécót illeti.
2019. aug. 16. 21:07
13/29 anonim válasza:
És igen, jogod van visszautasítani a keresztapaságot. Egyáltalán hogy merült fel benned hogy nincs jogod nemet mondani?
2019. aug. 16. 21:13
14/29 anonim válasza:
A névadószülő részt vesz a gyerek nevelésében,
A keresztszülő is, de ő azt is megfogadja, hogy a vallásos nevelésben részt fog venni.
2019. aug. 16. 21:54
15/29 anonim válasza:
A keresztszülőségnek soha nem örül senki,mert az egy pótszülőséget jelent.
Tehát vegyél a gyereknek ezt/azt,holott nem is a te gyereked.
2019. aug. 16. 22:40
16/29 anonim válasza:
Bátyámék öcsémet és a barátnőjét szemelték ki.Aztán öcsém benyögte,hogy ő biztos nem lesz. Őszinte véleményét mondta el,hogy miért nem, (ami hát nem volt kedves). Elfogadták és ennyi, ez van.
2019. aug. 16. 22:49
17/29 anonim válasza:
16-os, nekem tetszik, amit leírtál. Inkább egy jókor kimondott "nem", mint hogy egy megfelelni akarás miatti "igen" miatt szívjon utána évekig.
2019. aug. 17. 16:14
18/29 anonim válasza:
Emlékszem anno fiatal koromban folyamatosan "fel akartak kérni" keresztanyának, a testvéreimtől kezdve, az akkori párjaim, barátnők, ismerősök. Mindenkinek megmondtam hogy nem, mert nem szeretem a gyerekeket! Ennyi! Először a döbbenettől nagyot néztek, pár másodperc elképedt arcok, aztán egy nagy nevetés, és ennyi volt! Mindenki kivétel nélkül elfogadta a magyarázatot, és nem is erőltették tovább.
2019. aug. 17. 18:17
19/29 A kérdező kommentje:
Fú köszi a sok választ, de először is én magam nem vagyok egy nagy hívő, de a legjobban azért akarják erőltetni, mert tudják, hogy én annyira nem szeretem a gyerekeket, tehát már azért is rám akarják erőltetni, hogy kitoljanak velem, a keresztapaság a családunkban pedig úgy működik, hogy hónaponta ad a keresztapa pénzt az újszülöttnek (ami legalább 15 ezer forint amit nehéz lenne fizetnem úgy, hogy még csak munkahelyem sincs, diákmelóra meg nem fogok menni csak azért hogy minden a gyerekre menjen magamnak meg nem jut semmi)
2019. aug. 19. 00:59
20/29 A kérdező kommentje:
A nemet mondás pedig nem működik, ahányszor nemet mondok, rögtön jön a "De igen is keresztapa leszel, akár akarod, akár nem" szöveg amitől falra tudnék mászni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!