Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyanyám lassan elviselhete...

A nagyanyám lassan elviselhetetlen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, a nagyimmal élek. Anyám Pesten lakik, családi okok miatt. Mindig segítek a nagyimnak mindenben, mégis ideges. Folyton. Idegesen kérdez, idegesen már már ellenségesen válaszol. Mintha egyértelmű lenne a válasz. Sosem köszön meg semmit de mindig elvárja hogy segítsek, amit meg is teszek. Természetes hogy segítek neki, hiszen idős már, (70) de egy köszönömöt elbírnék. A legkisebb visszaszólásra is egyből nyomja a telefont anyámnak, aki utána jól leordít hogy hogy merek így beszélni. Ti mit tennétek a helyemben?

2019. júl. 19. 14:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
17%

Lehet tudni, mi az a családi helyzet, amiért le lettél passzolva egy néninek?

Egyébként is, miért nem jó anyáddal lakik a mama? Ja, hogy a gyerekre kényelmesebb rásózni.

Innen egy kiút van: érettségi után azonnal lakhatást biztosító meló, még ha nem is a legjobb, anyádra meg többet rá ne nyisd az ajtót, hogy ennyi mindent a nyakadba sózott.

2019. júl. 20. 11:32
 22/25 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező neked van igazad. Nekem nagyon aranyos volt mindkét mamám, úgyhogy szerintem az ilyen viselkedés egyáltalán nem normális, sőt! Ellenséges veled, ezért a legjobb lenne, ha minél kevesebbet lennél otthon. Itt a nyár, szervezz programokat, aludj barátoknál/párodnál aztán ennyi. Simán elkerülheted, ha egésznap elvagy erre-arra, esetleg dolgozol.
2019. júl. 20. 17:01
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, főleg amelyiknek volt értelme is :) Nincs bajom a nagyimmal, segítek ha megköszöni ha nem, csak kíváncsi voltam mások véleményére :)
2019. júl. 21. 03:31
 24/25 anonim ***** válasza:
36%

Kedves 20-as.

Édesanyám 64 éves, nem sokkal kevesebb Önnél. Szintén imádja az unokáit, gyerekeit.

Soha nem nyilatkozna így, hogy "belebetegednék, ha valamelyikkel tartósan valamilyen szükségből együtt kellene élnem hosszútávon."

Egész életében azon volt, hogy segítse a gyerekeit.

Alkalmazkodás kérdése az egész, és ha a fiataloktól elvárják, akkor egy 67 éves hölgy miért nem képes rá?!

Azért mert bal lábbal kelt fel, már "meg lett volna a cirkusz"...

Számomra ez érdekes.

2019. júl. 22. 08:23
 25/25 anonim ***** válasza:
a nagyid egy nehez termeszetu ember lehet, sajnos ez a korosztaly (en is ide tartozom) valamiert nem az a szereto nagyi aki meg a mi idonkben nagymama volt. Mi laktunk a ferjem nagyijanal, a masik szemben lakott velunk, az enyem egy masik varosban. Mind a harman eletuk vegeig azt neztek mivel tudnak segiteni pedig egyik se volt gazdag. es mindig megkoszontek a segitseget, sokszor nemcsak szoval hanem masfajta segitseggel is. az en generaciom valahogyan nem is akar nagymama lenni. nekem most is fura amikor a nagyi JUlinak szolittatja magat mert nem akar "oreg" lenni. Holott egy 45 eves nagymama attol hogy nagymama nem oreg.
jan. 25. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!