Miért csinálja ezt a nagymamám?
Nagymamám akár naponta többször is bejön szobámba kéretlenül..
Leül az ágyamra és elkezd beszélni abszolút lényegtelen dolgokról...
Én ülök a gépelőt még ha van energiám reagálok de ha már ezt este történik mikor fáradt is vagyok és valamibe bele vagyok merülve olykor igen nyűgösen reagálok vagy olykor nem reagálok.
Én ezt úgy élem meg hogy van a személyes terem a szobám ennek a kiterjesztése lényegében.
Mikor bejönnek a szobámba azt érzem hogy közvetlen betörtek a személyes terembe a szervezetembe ekkor egy stressz reszekció indul meg és attól függően mennyi energiám annak arányában tudok rugalmasan és nyugodtan reagálni.
Egy olyan érzés és gondolat támad még bennem h mikor megy ki miért nem hagy békén.
Nem igaz hogy nem látja ...
Még napi egyszer esetleg de többször már igen feszélyez.
Nem tudom mitévő legyek ez nekem keltemen.
Meg az este is bejön a szobámba azt hitte hogy alszok és kikapcsolja a ventilátort annak ellenére h fizetem a villanyt ..Nem véletlen hagytam úgy hanem hogy tudjak aludni rendesen.
Introvertált ember vagyok valamennyire kompromisszum kész.
De ami sok az sok ..
Most olyan dolgokkal ami nem lényeges nem érdekel vagy nincs értelem olyanról nem nagyon tudok beszélni feleslegesnek is tartom és úgy érzem meríti az energiámat. A másik a személyes terem az szent az csak az enyém de nem tudom lezárni de senkinek se nézem ell ha csak úgy betör a terembe ez majd h nem intim dolog s megvisel. Nem egyszerű az élet .. Szívem szerint bezárnám az ajtót s én mennék ki beszélgetni vagy ilyesmi nem szeretem ha bejönnek vagy hozzányúlnak akármihez.
Hogy lehetne elérni h kevesebbet járjon be jelenkeretek közt ?
Tudja h ilyen vagyok de csak csinálja.
Neked nyűg, neki társaság. Neked érdektelen, neki ez az élete.
Persze ettől nem lesz neked könnyebb, de legalább fogadd el, hogy nem azért csinálja, hogy neked az idegeidre menjen.
Szerintem unatkozik és neki te vagy a társaság. Az én mamám is ilyen volt.
Én azt csináltam, hogy ha épp nem voltam szociális hangulatomban, akkor bezártam az ajtót. Én is próbáltam beszélni vele erről, szerinte csak akkor jött, ha valami fontos mondanivalója volt (pl.dörög az ég vagy valamit hallott a tévében).
Szóval nálunk a zárás vált be, aztán leszokott róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!