Mit tehetnék abban az esetben ha édesanyám ne fogadja el hogy eladtam Nagymamám házát és vettem helyette másikat?
Semmit ne tegyél. Illetve egyvalamit mégis: állítsd le. A te életed, ott cseszed el, ahol akarod. Semmi köze hozzá, hogy mit adtál/vettél, egyébként szerintem jól döntöttél.
Ha jól értettem, akkor ő nem támogatott, amikor kamasz voltál, kiszállt az életedből, akkor most ne akarjon visszaszállni. A Mamád meg még életében eldöntötte, hogy tiéd lesz a ház, innentől senkinek semmi köze hozzá, főleg az új tesóidnak nincs.
Ha nem tetszik a lakásod, akkor nem kell oda menni.
Gyerekeket meg nem egyedül vállal az ember, majd az apuka is beleteszi a részét a lakásba, és akkor lesz nagyobb.
Az első válaszolóval teljes mértékben , minden szavával egyet értek.
Jól tetted, hogy eladtad, ha téged nem érdekelt a ház, ami kizárólagosan a te tulajdonod volt. A nagymami neked adta és nem a féltestvéreidnek is. Nekik és anyádnak ehhez semmi köze sem tulajdonjogilag, sem erkölcsileg. Nem is jó a viszonyod a féltestvéreiddel, tehát a törvény téged 100%-ban véd. Okosan teszed, hogy a bankban levő pénzedet más időkre szánod. Megdicsérlek a gondolkodásod miatt. Sok szerencsét!!
3-as, nem neki adta, hanem ő örökölte. Gondolom, az apai nagyanyja volt. És mivel az édesapja meghalt, ő az egyedüli örökös. Én is így örököltem meg a nagyanyám házát.
Kérdező, semmit nem kell tenned. A te örökséged, azt teszel vele, amit akarsz. Ha nem fogadja el, akkor majd kattog rajta, de köze nincs hozzá. És a féltestvéreidnek sincs. Ők majd örökölnek a saját felmenőiktől.
Tanács? Ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!