Mit csináljak, ha a nagyszüleim önjelölt házasságközvetítőként viselkednek velem, csak mert szingli vagyok?
Én finoman megmondanàm nekik, hogy 2019-et írunk. Hálistennek már nem számítasz 18 évesen vénlànynak és már szerencsére nem a család mondja meg kihez menj hozzá.
A te döntésed lesz, hogy kit engedsz be a szívedbe és esetleg kivel tervezel házasságot. Én arra is kitérnék, hogy nézzenek körül, 25-30 között házasodnak általában az emberek. Tizenévesen és a huszonévek elején a mai világban korainak számít.
Szóval ja, beszélj velük, hogy ezt a döntést bízzák rád. És értsék meg, hogy semmiről nem vagy elkésve.
' Akárhányszor megyek vagy megjegyzéseket tesznek arra, hogy nincs vőlegényem, vagy bemutatnak valakit, akit ha elutasítok, az a szemükben tiszteletlenség és beképzeltség.'
A megoldas nagyon egyszeru: ne menj oda. Ha megkerdezik miert, mondd meg. Ha par het/honap mulva megint mesz, es ujrakezdik, legyen hosszabb a szunet, telefont se vedd fel nekik.
Nyugodt hangon, ne kiabálva és ne sértő hangon közöld velük, hogy magad akarod kiválasztani azt, akivel élni akarsz, de most még tanulni akarsz.
Kérd meg őket, hogy ezt a témát hagyják el, ha eztán hozzájuk mész.
F.
"Nehezen hihető, hogy téged középiskolás korodban a nagyszüleid férjhez akarnak adni. Annyira azért nem ósdiak a mai hatvanasok!"
De vannak sajnos. Egykori osztályfőnököm mesélte, hogy az ő szüleinél voltak látogatóba, és a fia tegező hangnemben szólt őhozzá (ahogy manapság mondhatni normális), és bizony a nagyszülők ezért lecseszték az osztályfőnökömet, hogy ez micsoda illetlenség, meg hogy meri ezt hagyni neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!