Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit fogtok csinalni, ha...

Mit fogtok csinalni, ha megoregednek a szuleitek? Plane ha alberletben elnek?

Figyelt kérdés

Odakoltoznek hozzatok? Vagy vesztek nekik egy lakast? Ki hogy oldana meg, ha szulei mar nem tudnanak fenntartani egy alberletet? Most nem nagyon idos emberekre gondolok, hanem mar nem munkakepes, de meg sajat magat boven ellatni tudo, 60+os szulokrol.

Nalunk az en szuleim dolgoznak, de szerintem mar csak par evig. En egesz nap videken, a parom is munkaban, a gyerekek meg nem jarnak egyedul suliba igy oket is logisztikazzuk. A lakasunk pont akkora, mint ami nekunk jo meret, meg nem is tudom, hogy jonnenk ki egymassal egyutt lakva, igy en inkabb arra gondoltam, anyagilag probalok segiteni...vagy hogy szokott ez tortenni? Kivel mi a helyzet?

2019. jan. 23. 14:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
albi: mert igy alakult. Maganeleti okokbol, kuloneles, stb miatt sajnos eladtak a hazukat, azota hosszu ido alatt, de rendezodtek a dolgaik es most albi. Semmi esely nekik onerobol ujra lakasra.
2019. jan. 24. 10:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Az albi miatt félsz? Esetleg, ha nektek van rá keret, egy kisebb lakás vásárlás a ti nevetekre, és akkor nem az albit fizeti, hanem nektek belefizet valamennyit a törlesztőbe. Én így csinálnám, ha lenne valamennyi tőkém.

Főleg, hogy összeköltözni nem tudtok és nem is akartok.

2019. ápr. 1. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Amíg el tudják látni magukat, addig semmi gond. Laknak a lakásukban, semmi problémájuk.

Ha majd ápolni kell őket, akkor valahogy megoldjuk. Valószínűleg ápolót fizetünk. Legrosszabb esetben hozzájuk költözöm ideiglenesen.

2019. ápr. 1. 11:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Gondolom dolgoztak, és lesz nyugdíjuk.Abból tudnak egy olcsó albérletet fizetni.De hogy nincs saját lakásuk? Akármekkora, kicsi, de nem kéne albérletet fizetni.

Az én szüleim felneveltek 4 gyereket, de volt elég nagy házunk, rengeteget dolgoztak, ők építették a házat, kis családi segítséggel.Szerényen éltünk.

Apukám már meghalt, de anyukám ebben a házban él.Már akart kicsi házba költözni,de mi gyerekei nem engedtük, mert hatalmas törés lett volna neki egy költözés.Inkább ha nem tudja fizetni a ház fenntartását, anyagilag segítjük.De ő nem szorul segítségre, nagyon jól eltartja magát a nyugdíjából, jól kijön belőle, nincs semmiben hiánya.Még ő akar mindenkinek folyton segíteni.Nem is akar egyikünkhöz sem költözni, mert a saját fészkében érzi jól magát.Mi megyünk hozzá, mindennap ránézünk, bevásárolunk neki, ha kell orvoshoz visszük, stb.De még másfajta gondozásra szerencsére nem szorul.Ha majd igen, akkor abban a helyzetben eldöntjük, neki hogy lenne a legjobb.

2019. ápr. 1. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!