Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszüleimet velem kapcsola...

A nagyszüleimet velem kapcsolatban csak az érdekli, hogy mikor megyek férjhez és szülők gyerekeket. Ne látogassam őket többet?

Figyelt kérdés
2018. szept. 15. 11:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is megértelek és egyébként igen, én minimalizálnám a találkozások és beszélgetések számát. Nem azt mondom, hogy örök haragban kell élni és soha egy büdös szót sem kell szólni a másikhoz, de én márpedig nem fogok olyan közegbe járni (teljesen mindegy, hogy idegen, ismerős, barát, rokon), ahol nem érzem jól magam és állandóan cseszegetnek minden hülyeséggel. Az egyik nagymamám nekem is totál ilyen, semmi más nem létezik a szemében csak a házasság és a gyerek, ennyi. Nem szeretek vele találkozni, mert úgy érzem magam, mint egy tenyészkanca, aki arra van "tartva", hogy potyogtassa az utódokat. Én ebből nem kérek. Ha majd hajlandó lesz vele BÁRMI másról beszélgetni, akkor majd szívesen meglátogatom, de amíg csak a szexuális életemben, a kapcsolatomban és a méhemben akar turkálni, addig én nem szeretnék vele találkozni. Valamint egyébként tényleg nem a kortól függ, mert érdekes módon a másik nagymamám szívesen beszélget velem az egyetemmel, munkámmal, családdal, szórakozással, kikapcsolódással, hobbimmal kapcsolatosan is, mert őt ténylegesen érdeklem (ÉN és nem a biológiai funkcióim) és tudja, hogy számomra ezek fontos dolgok.
2018. szept. 15. 14:13
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"Miért, mi érdekelje őket? Hogy milyet sz**sz reggel? Vagy mit várnál el, miről kérdezzenek?"

Van az ember életének egy csomó szegmense. Téged csak az érdekel másokon, hogy mi vagy ki jön ki a testéből?

2018. szept. 15. 16:13
 23/27 anonim ***** válasza:
8%

Valahol érthető a nagyszüleid hozzáállása.

Én pl nagyon örülnék, ha nagymamám annak idején látná a dédunokáját (ha lesz annyi időn belül gyerekem.)

2018. szept. 15. 18:55
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Ok abban a korban éltek ahol a nő egy darab szemét volt aki kb szülni jo semmi másra sajnos sokan irigyek h ma már a nő választhat párt,nem kötelező olyanhoz menni akit a szülő kijelöl v épp bántalmazohoz,választhat a nő jövöt stbt.. Régen még a megcsalást is a nőnek meg kelett köszönnii az urának..
2018. szept. 16. 00:11
 25/27 anonim válasza:
100%

Igen, nagyon zavaróak lehetnek ezek a kérdések, de a nagyszülőket is meg tudom érteni: ez az első beszédtéma ötletük, lehet hogy alig van más. Alkalomról alkalomra

egyre inkább berögződik náluk, hogy "vele erről szoktunk beszélgetni."

Sajnos az idő előrehaladtával beszűkül az ember, majd mi is.

Jobb megoldás, ha Te találsz olyan témát, ami téged is és őket is érdekli, amihez hozzá tudnak szólni. Mesélhetsz a veled történtekről (ez annál könnyebb, minél gyakrabban találkozol velük), kérdezhetsz a hogylétükről (ha a betegség, orvos, szomszéd, stb. témákat el tudod viselni), vagy kezdeményezhetsz más közös témát is: politika (akit érdekel), érdekes film, amit láttál; probléma, ami foglalkoztat. Jó téma lehet, ha a régi idők eseményeiről mesélteted őket: dédszülők, nagynénik sztorijai.

Ha megtalálod a közös pontot, te is jól fogod érezni magad velük.

2018. szept. 19. 07:03
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy miben nőttek fel, az nem kifogás. Az én nagymamám is próbált ilyesmikkel nyaggatni, de megmondtam neki, hogy ha nem fejezi be, akkor nem fogok eljönni hozzá. Azóta többé-kevésbé betartja, és tudunk normálisan beszélgetni.

Szerintem mondd meg neki, hogy téged ez zavar, rosszul esik. Akármilyen rendszerben nőtt föl az ember, és akárhány éves, az evidens, hogy egy családtagja kérését tiszteletben tartja, Mert nem akar neki rosszat. Ha leszarja, akkor legalább tudni fogod, hogy nem te vagy a fontos neki, hanem csak a szomszédok véleménye meg az, hogy unalom ellen dédunokázhasson.

2018. okt. 18. 17:04
 27/27 anonim válasza:
Nálam dettó ugyanez a helyzet. Csak én már 28 éves vagyok XD Nagyszülöktől megy a siránkozás, hogy: "JAAJJ! NEM MENTÉL MÉG FÉRJHEZ! OLYAN SZERENCSÉTLEN VAGY!!!" Közben én meg tök jól el vagyok egyedül! Nem csak a pasikból meg a házasságból áll az élet! :-)
2019. máj. 17. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!