A nagyszüleimet velem kapcsolatban csak az érdekli, hogy mikor megyek férjhez és szülők gyerekeket. Ne látogassam őket többet?
"Miért, mi érdekelje őket? Hogy milyet sz**sz reggel? Vagy mit várnál el, miről kérdezzenek?"
Van az ember életének egy csomó szegmense. Téged csak az érdekel másokon, hogy mi vagy ki jön ki a testéből?
Valahol érthető a nagyszüleid hozzáállása.
Én pl nagyon örülnék, ha nagymamám annak idején látná a dédunokáját (ha lesz annyi időn belül gyerekem.)
Igen, nagyon zavaróak lehetnek ezek a kérdések, de a nagyszülőket is meg tudom érteni: ez az első beszédtéma ötletük, lehet hogy alig van más. Alkalomról alkalomra
egyre inkább berögződik náluk, hogy "vele erről szoktunk beszélgetni."
Sajnos az idő előrehaladtával beszűkül az ember, majd mi is.
Jobb megoldás, ha Te találsz olyan témát, ami téged is és őket is érdekli, amihez hozzá tudnak szólni. Mesélhetsz a veled történtekről (ez annál könnyebb, minél gyakrabban találkozol velük), kérdezhetsz a hogylétükről (ha a betegség, orvos, szomszéd, stb. témákat el tudod viselni), vagy kezdeményezhetsz más közös témát is: politika (akit érdekel), érdekes film, amit láttál; probléma, ami foglalkoztat. Jó téma lehet, ha a régi idők eseményeiről mesélteted őket: dédszülők, nagynénik sztorijai.
Ha megtalálod a közös pontot, te is jól fogod érezni magad velük.
Az, hogy miben nőttek fel, az nem kifogás. Az én nagymamám is próbált ilyesmikkel nyaggatni, de megmondtam neki, hogy ha nem fejezi be, akkor nem fogok eljönni hozzá. Azóta többé-kevésbé betartja, és tudunk normálisan beszélgetni.
Szerintem mondd meg neki, hogy téged ez zavar, rosszul esik. Akármilyen rendszerben nőtt föl az ember, és akárhány éves, az evidens, hogy egy családtagja kérését tiszteletben tartja, Mert nem akar neki rosszat. Ha leszarja, akkor legalább tudni fogod, hogy nem te vagy a fontos neki, hanem csak a szomszédok véleménye meg az, hogy unalom ellen dédunokázhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!