Hová fordulhatnánk, mit tehetnénk?
Nehéz helyzetben vagyunk. Tehát az a helyzet, hogy együtt élünk nagymmamámmal (anyai). Tudom, nem így kéne lennnie, de sajnos az anyagi helyzetünk nem teszi lehetőve azt, hogy szétköltözzünk. Ő legtöbbször kedves és aranyos, viszont sajnos alkoholista. És hát nem is tudom, hogy az agyára megy, vagy már a kora miatt, de néha úgy bebolondul, hogy ma már sírt anyám, odáig fajult a dolog. Néha még akkor is bevadul, amikor nincs alkohol hatása alatt. Anyámat teljesen tönkreteszi lelkileg (szinte ronccsá), mindig bunkó dolgokat mond neki (ebből fajul a sok veszekedés). Anyám tanító, és a munkahelyén is ugyanúgy kikészíti a főnöke. Szegény valószínűleg már nem is tudná beadni máshova a jelentkezését, mert annyira tönkre van lelkileg, hogy nem is tudna idegenek előtt megszólalni. Olyan dolgok hangzottak el a mai este folyamán, hogy úgy éreztem, most már muszáj valahova fordulnom. Azzal táplálja nagyi anyát állandóan, hogy ő semmire sem jó, vagy ha valami rossz történik a munkahelyén, akkor mindig csak ismételgeti hogy "biztos hogy miattad van, te tehetsz róla". Ha a gyerekekről panaszkodik anya, akkor azt mondja neki, hogy "röhögnek rajtad mert nem tudsz semmit" és ilyen okosságokat. Na meg azzal jön állandóan, hogy ő egész nap egyedül van itthon, meg hogy ő takarít össze. Tulajdonképpen magának csinálja akkor a bajt, mert senki nem szólna ha nem csinálná, de ő csinálja és utána veszekedés van belőle. A lelki bántások már tesómra és rám is kihatnak, mind a ketten elég érzékenyek vagyunk fiú létünkre. Otthonba biztos hogy nem engedné, hogy betegyük, vagy ha valahogy mégis sikerülne, akkor mi lennénk az egész faluban a legrosszabb emberek hogy mi ilyet tettünk, mert szétpletykálná. Sajnos ma betelt a pohár nálam, mivel olyan kitörése volt anyámnak, mint amilyen eddig egyik ilyen veszekedés során nem volt. Mondta, hogy megöli magát, közben vacsorát készített (késsel a kezében), én már féltem rendesen, ezért odamentem és figyeltem hogy ne tegyen semmi rosszat. El akarunk költözni, de szinte börtönbe vagyunk zárva egy pszichopata vénasszonnyal gazdasági okok miatt.
Lehet, hogy hosszú volt ez a szöveg, de ha elolvastad, köszönöm. Mit lehetne tenni ezzel az üggyel kapcsolatban?
Ha nem olvastad el, az sem baj, jó volt valahol "kitörni" és leírni a bajainkat. Várom a segítséget, hátha véget lehetne venni valahogy ezeknek a kötözködéseknek.
"Hát, valahogy úgy van, hogy félig az anya nevén, félig a mama nevén van a lakás, úgyhogy tulajdonképpen mindkettőjüké, de egyiküké sem+
Tehát a nagyszüleidé volt a lakás, anyukád megörökölte az apja részét. Amin haszonélvezete van a nagymamádnak. Így aztán ő mondhatja meg, hogy ki lakik a lakásban és ki nem.
Ha anyukád egyedül nevel titeket, akkor kap rátok gyerektartást, vagy árvaságit, attól függően, hogy mi van apátokkal. Plusz emelt családi pótlékot.
Van fizetése, gyerektartás/árvasági, emelt családi, 2 gyerek után adókedvezmény: béreljetek egy lakást és költözzetek oda, ha ennyire nem bírjátok a nagyinál.
Arra ugyan elfelejtettél válaszolni, hogy ti hány évesek vagytok a tesóddal, de gondolom, már nem kicsik, ti is besegíthettek anyukádnak.
Ne haragudj, de nekem anyud elég életképtelennek tűnik.
1. Ha ennyire durván alkoholista az idős mamád, akkor lehet kérni orvosi segítséget.
2. Anyud ha nagyon akarná meg tudná oldani a lakhatásokat másképp is. Pl amiket előttem írtak.
3. Anyud szeret mártírkodni, érdekes lelkületű. Érdemes lenne neki egy pszichológussal beszélgetni, mert előbb utóbb be fog csavarodni.
Ne hari, de anyád sem normálisabb.
"Otthonba biztos hogy nem engedné, hogy betegyük"
Ennyi erővel anyádat is lehetne.
Az otthon nem arra van, hogy a lakhatás megoldására elpateroljuk az idős rokonokat és komoly orvosi okának kell lennie. Az nem ok, hogy nem jön veszekszik anyáddal.
Anyádnak kéne összeszednie magát, akár orvosi segítséggel.
Anyagilag nem vagytok annyira rossz helyzetben.
1.Anyukád tanári fizetése
2.Árvaellátás
3. Családi pótlék - emelt összegű
Vagy másik munkahely anyukádnak szolgálati lakással , vagy albérlet (nem Pesten, inkább vidéken).
Még mindig nem tudjuk, hány évesek vagytok, vállaljatok diákmunkát!
A nagyinak ne vegyetek több alkoholt!Semmiképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!