Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hová fordulhatnánk, mit...

Hová fordulhatnánk, mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Nehéz helyzetben vagyunk. Tehát az a helyzet, hogy együtt élünk nagymmamámmal (anyai). Tudom, nem így kéne lennnie, de sajnos az anyagi helyzetünk nem teszi lehetőve azt, hogy szétköltözzünk. Ő legtöbbször kedves és aranyos, viszont sajnos alkoholista. És hát nem is tudom, hogy az agyára megy, vagy már a kora miatt, de néha úgy bebolondul, hogy ma már sírt anyám, odáig fajult a dolog. Néha még akkor is bevadul, amikor nincs alkohol hatása alatt. Anyámat teljesen tönkreteszi lelkileg (szinte ronccsá), mindig bunkó dolgokat mond neki (ebből fajul a sok veszekedés). Anyám tanító, és a munkahelyén is ugyanúgy kikészíti a főnöke. Szegény valószínűleg már nem is tudná beadni máshova a jelentkezését, mert annyira tönkre van lelkileg, hogy nem is tudna idegenek előtt megszólalni. Olyan dolgok hangzottak el a mai este folyamán, hogy úgy éreztem, most már muszáj valahova fordulnom. Azzal táplálja nagyi anyát állandóan, hogy ő semmire sem jó, vagy ha valami rossz történik a munkahelyén, akkor mindig csak ismételgeti hogy "biztos hogy miattad van, te tehetsz róla". Ha a gyerekekről panaszkodik anya, akkor azt mondja neki, hogy "röhögnek rajtad mert nem tudsz semmit" és ilyen okosságokat. Na meg azzal jön állandóan, hogy ő egész nap egyedül van itthon, meg hogy ő takarít össze. Tulajdonképpen magának csinálja akkor a bajt, mert senki nem szólna ha nem csinálná, de ő csinálja és utána veszekedés van belőle. A lelki bántások már tesómra és rám is kihatnak, mind a ketten elég érzékenyek vagyunk fiú létünkre. Otthonba biztos hogy nem engedné, hogy betegyük, vagy ha valahogy mégis sikerülne, akkor mi lennénk az egész faluban a legrosszabb emberek hogy mi ilyet tettünk, mert szétpletykálná. Sajnos ma betelt a pohár nálam, mivel olyan kitörése volt anyámnak, mint amilyen eddig egyik ilyen veszekedés során nem volt. Mondta, hogy megöli magát, közben vacsorát készített (késsel a kezében), én már féltem rendesen, ezért odamentem és figyeltem hogy ne tegyen semmi rosszat. El akarunk költözni, de szinte börtönbe vagyunk zárva egy pszichopata vénasszonnyal gazdasági okok miatt.

Lehet, hogy hosszú volt ez a szöveg, de ha elolvastad, köszönöm. Mit lehetne tenni ezzel az üggyel kapcsolatban?

Ha nem olvastad el, az sem baj, jó volt valahol "kitörni" és leírni a bajainkat. Várom a segítséget, hátha véget lehetne venni valahogy ezeknek a kötözködéseknek.

2018. szept. 11. 21:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Hat ez nehéz helyzet..

Nem tudom te és tesód hány évesek vagytok de ha esetleg elég idősek vagytok akkor diákmunkazzatok. Lehet, hogy kevés pénz de már az is valami. Ezzel segíthetitek anyukátokat. Esetleg anyukádnak nincsenek testvérei akik segíthetnek? Vagy esetleg másik nagyszülők? Apukádat nem említetted így gondolom ő nem jöhet szoba. Remelem minden rendben lesz!

2018. szept. 11. 21:38
 2/21 anonim ***** válasza:
94%

Vidéken van olyan hely, ahol akkora tanárhiány van, hogy lakhatást is biztosítanak, csak menjen oda valaki. Ilyesmit kereshetne anyukád...

De ha elég idősek vagytok, lehet ha diákmunkát vállaltok a tesóddal, az már elég lenne, hogy el tudjatok költözni.

2018. szept. 11. 21:45
 3/21 anonim ***** válasza:
67%
A mama lakik nálatok vagy ti a mamánál? Mert nagyon nem mindegy a nagyi "kezelése" szempontjából.
2018. szept. 11. 22:12
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Próbáljátok meg elkezedni dolgozni.

Az nem sok lesz, akkor sem ha ketten mentek, de több mint a semmi.

Anyudra figyeljetek nagyon, mert ha már ott tart, ahol, az már tényleg súlyos :(

Anyud tanító, ami nagyszerű dolog, ezt próbáljátok tinis erősíteni benne, amennyire csak lehet, hátha ez valamennyire kompenzálja azt, hogy bántja a saját anyja.. :/

Tényleg van olyan lehetőség, hogy olyan mértékű a hiány, hogy akár a lakhatást is fedezik, vagy besegítenek, csak valaki menjen már.

Valóban nagyon rossz a helyzetetek, biztos nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani, de szerintem ha hárman együtt nekifekszetek ki tudtok mászni belőle

2018. szept. 11. 22:15
 5/21 anonim ***** válasza:
17%
Az alkoholistáktol elvenném a családit segélyt mindent mert abbol isznak amit a gyerekekre kapnak,saját tapaszutalat,kozbe a gyerekek max egymást nevelik..
2018. szept. 11. 22:16
 6/21 anonim ***** válasza:
64%
Most ez komoly? A pletyka fontosabb, mint a nyugalmatok? :D Hát, akkor szenvedjetek. :D A nagyidnak valószínűleg valamilyen időskori elbutulás játszik be, amiről ő nem tehet. Nem vagytok kötelesek elviselni. De ha nektek ez így jó - márpedig jó, mert nem tesztek ellene -, akkor fölösleges a kérdés.
2018. szept. 11. 22:17
 7/21 anonim ***** válasza:
31%

Sajnálom hogy ilyen bolond a mamátok. A diákmunka német gyártmányú rossz ötlet kezdésnek. De arra figyeljetek, hogy a pénzetek mindig bankkártyát legyen utalva, mert a nagyúr arra is lehet, hogy rá fogja tenni a kezét.

Egy másik iskola is jót tenne anyukádnak, olyan, ahol jobban megbecsülnék. Nagyidnak meg vagy ne mondjon semmit, vagy csak jó dolgokat!

Ti hárman fogjatok össze, menjetek sétálni együtt, hadd pukkadjon meg a banya.

Azt valóban nem írtad, hogy ki lakik kinek a házában.

2018. szept. 12. 05:12
 8/21 A kérdező kommentje:
Hát, valahogy úgy van, hogy félig az anya nevén, félig a mama nevén van a lakás, úgyhogy tulajdonképpen mindkettőjüké, de egyiküké sem.
2018. szept. 12. 05:56
 9/21 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül mama úgy kezeli a dolgot, mintha csak az övé lenne, mindig azzal jön, hogy "az én házamban". Pedig hivatalosan nemcsak az ő háza.
2018. szept. 12. 06:03
 10/21 A kérdező kommentje:
#5-ös: Hát ő max a nyugdíjából iszik, mivel ő már nem kap családit, de ha az van, hogy nem vesszük meg neki azt a pár láda sört és üveg pálinkát (igen, nekünk kell neki bevásárolni) akkor megint megy az ordítás. Szörnyű az egész.
2018. szept. 12. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!