Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan rázzam le a nagyszüleimet?

Hogyan rázzam le a nagyszüleimet?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok (lány, ha ez bármilyen szempontból fontos), és a nagyszüleim még mindig 14 évesnek kezelnek. Minden egyes nap lejönnek értem a szomszéd városból kocsival, és visznek magukhoz, ahonnan csak este 8-kor jutok haza mikor a szüleim jönnek haza munkából és bejönnek értem útközben. Szóval általában reggel 9-től este 8-ig kénytelen vagyok ott lenni. Ha nem minden napom kéne ott töltenem, nem zavarna, de így már belefáradtam, legszívesebben magamra zárnám az ajtót mikor hallom hogy reggel a nagyszüleim beállítanak a házba, hogy vigyenek magukhoz.

Nem tudok náluk mit csinálni. Besegítek a főzésbe, takarításba, vagy inkább megcsinálom én egyedül néha, mikor mamám nem érzi magát jól, de ezen kívül nem sok opció van. Már egy csomó könyvet kiolvastam náluk, festeni szoktam, de ezek sem minden nap foglalnak le.

Már többször megmondtam nekik finoman, hogy nem szeretnék menni. Aztán abból nem értettek, és elkezdtek azzal dobálózni hogy ne legyek egyedül otthon, mert az rossz nekem, meg nem tudok magamra főzni (de, de tudok, ha náluk vagyok akkor is én főzök, max nem csak magamra, hanem rájuk is). Múltkor viszont már keményebben odavetettem nekik, hogy nem megyek velük, programom van a barátnőmmel délutánra, erre mamám elkezdett sírni, hogy "ezért támogatunk téged". Igaza van, tényleg nagyon sokmindenben támogatnak anyagilag, folyton olyan dolgokat kapok tőlük, hogy csak lesek utána, soha nem kérek tőlük semmit pedig. Egyébként hálás vagyok nekik ezekért a dolgokért, és ott segítek nekik ahol tudok (pl. Ha elmennek nyaralni, én takarítok náluk, én gondozom az állataikat), ha bármiben segítségre van szükségük, rám mindig számíthatnak.

Nem tudom mit tegyek, a szüleim a nagyszüleim pártját fogják, én viszont már nem vagyok gyerek, egyedül is eltudom intézni a ház körüli teendőket, nem fogok belehalni abba, hogy egyedül hagynak pár órára. Ha viszont nem megyek velük, hatalmas sértődés lesz belőle, és megint nekem lesz bűntudatom, hogy ők mennyi mindent áldoznak rám, én meg nem teszem azt amit kérnek.

2018. júl. 27. 13:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleid belőled akarják kinevelni azt az embert, aki idős korukban "támaszuk lesz" - azaz majd szépen odaköltözöl és ápolod őket, ez elvárás feléd, hiszen ők "annyi mindent megtettek érted".

Először is gondold végig, öt vagy tíz év múlva mit szerenél csinálni, hol és kivel szeretnél lakni, aztán ennek tudatában beszélj először is szüleiddel, majd pedig beszéljetek nagyszüleiddel is.

2018. júl. 27. 20:06
 12/32 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudod lerazni őket, csak ha "bekeményítesz". Ha megsértődnek, ha nem, le kell velük tisztáznod, hogy bár hálás vagy a támogatásukért, de ez nem jelenti azt, hogy beoszthatják az idődet, irányíthatják az életedet.
2018. júl. 27. 20:45
 13/32 anonim ***** válasza:
85%
#1: Azert ez rossz szöveg. Egyaltalan végiggondoltad? Minden nap, reggel 9- től este 8- ig, csak a nagyszülőkkel lenni, 18 évesen...azért ez egy kicsit abszurd.
2018. júl. 27. 20:49
 14/32 anonim ***** válasza:
47%
szia találj ki egy barátnőd magadnak akihez elmész,és menyj el otthonról addig,én azt csinálom hogy felhívom telefonon a nagymamámat és azt mondom nem megyek szombaton,mi csak szombatonként szoktunk menni.
2018. aug. 4. 18:34
 15/32 A kérdező kommentje:

Picit régi kérdés, de a helyzet azóta sem változott. Olyan durván érzelmi zsarolva vagyok, hogy ez így NAGYON nem jó. A kérdés kiírása óta már több konfliktus alakult ki itthon. Megfogadtam a tanácsokat, határozottan felléptem a nagyszüleim ellen. Többször is. Egyszerűen elegem lett már, hogy pici gyerekkorom óta náluk töltöm le az életem, még lassan 19 évesen is, még a szüleim dolgozni vannak, vagy kirándulni. Én is dolgozom, de miután végzek a munkahelyemen és hazamegyek, már ott várnak a házban rám.

Már megadtam magam egyszerűen, mert ebből úgy érzem sehogy nem jövök ki jól. Ha nem megyek velük, visszamondják a szüleimnek (sírva, persze), és itthon engem szidnak le, és képesek napokig nem hozzámszólni a szüleim és sértődöttet tettetni, merthogy nem vagyok képes velük élni szinte és hogy gonosz vagyok, amiért ennyire nem akarok a nagyszüleimmel lenni.

A másik meg, hogy leültem velük beszélgetni. Mind a négyükkel. Tudjátok mi lett? Kiröhögtek. Merthogy én "kis pisis", ne akarjam nekik megmondani, mi a jó nekem, mert ők tudják. Komolyan, nem tudom mit tegyek... amíg nem fejezem be a tanulmányaim (1 év még), költözésre nincs lehetőségem, meg ugye nem csak úgy megy az, hogy simán lelépek.

2018. dec. 15. 13:39
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mit? Ne menj egyáltalán hozzájuk.

Nézd levegőnek őket. Ők is ugyanezt csinálják a te életeddel. Egyik füleden be, másikon ki. És csak annyit legyél otthon amennyit muszáj.

2018. dec. 15. 14:02
 17/32 anonim ***** válasza:
85%
1 év alatt találsz menekülőjáratot. Én bőgtem a buszon mikor leléptem.
2018. dec. 15. 14:19
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Fizetésedet ugye nem adod le, mert akkor SOHA nem szabadulsz.

Ajándékokat visszautasítani.

2018. dec. 15. 14:57
 19/32 A kérdező kommentje:
Nem adom le a fizetésem, mármint adok a rezsibe, a kajába, a cuccaimat ha valamire szükségem van, azt megtudom venni magamnak. De a többi pénzem félreteszem és gyűjtök. Jól fog jönni 1-2 év múlva.
2018. dec. 15. 15:30
 20/32 A kérdező kommentje:
Ja és mindenkinek dobtam egy zöld pacsit, köszönöm mindenki válaszát!
2018. dec. 15. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!