Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszüleim azzal vádolnak...

Nagyszüleim azzal vádolnak minket, hogy "urizálunk", mert Bp-n vagyunk egyetemisták, ahelyett, hogy dolgoznánk és házasodnánk. Hogyan engedjem el a fülem mellett?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 18. 12:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
59%

Egyébként itt valami régi családi konfliktus lehet a háttérben. Bekerülhetett a családba valaki, aki nemesi származású volt, és a többiek úgy érezték, lenézi őket.

Ti már vérségi kapcsolatban álltok az illetővel, de ők nem, és rájuk emlékezteted őket.

Érdemes lenne rákérdezni, volt-e valami ilyen élményük, hogy megbántotték őket "urak".

Ezt egyszerűen téves kapcsolásnak hívják, hogy rátok vetítik ki azt - pedig nem az életszínvonalával volt a gond akkor sem.

(19., 20. voltam)

2018. ápr. 18. 13:50
 22/32 anonim ***** válasza:
38%
Még hányszor irod ki? Tök más generáció, mit vársz,nekik még semmi életterük nem volt,kapálás kényszer házasság 3 6 kölyök, erről szólt az életük.. Egyik füleden be másikon ki.
2018. ápr. 18. 13:58
 23/32 anonim ***** válasza:
6%

23: Ha csak nem 450 évesek a nagyszülők, akkor nem.:)

Az 50-es években születhettek, a 70-es években még kamaszok voltak.

2018. ápr. 18. 14:06
 24/32 anonim ***** válasza:
62%

nekem a nagyi azon hápogott, hogy semmirekellő pisis létemre hogy merek autót venni 18 évesen, biztos lenyúltam a szüleim pénzét

hiába mondtam, hogy már 2 éve elég jól keresek az IT szakmában, csak kitaláltam, mert ő még nem látta az internetet, biztos nincs is :D

2018. ápr. 18. 14:32
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Meg a leszbikus unokatesó.
2018. ápr. 18. 14:49
 26/32 anonim ***** válasza:
55%
Féltékenyek. Nem tetszik nekik ha mások sikeresek. A magam részéről én kerülöm az ilyen negatív embereket.
2018. ápr. 18. 15:20
 27/32 anonim ***** válasza:
66%

Ne irkáljatok már olyanokról, amikről fogalmatok sincs!

ma 12:59 "A 80-as években még egy gyári melós, TSZ paraszt levett fejfedővel, nagy tisztelettel beszélt a “Mérnök Úrral”."

Te nagyon el vagy tévedve.

Én a nyolcvanas évek elején kezdtem dolgozni diplomásként TSz irodában. Volt olyan dolgozó az általad parasztoknak nevezett között, aki szó szerint csak a nevét tudta leírni, de a fejfedőjét akkor vette le amikor belépett az irodába, nem amikor a mérnök "úr"-ral beszélt. A 2 diplomás Tsz elnök és az agronómusok meg kezitcsókolomot köszöntek a kapás asszonyoknak.

Akkoriban még nem mehetett boldog-boldogtalan főiskolára/egyetemre, mint most; nem lehetett száz helyre beadni a jelentkezésed, éveket csúszni, vizsgákat tologatni évekig.

A hetvenes években voltam gimnazista és az országos szakfelügyelő tanárunk szintén megadta a tiszteletet a takarítónőknek is, és nekünk is ezt tanította.

A kérdező nagyszülei meg nem arra gondolnak, hogy "A szemükben urak lesztek, és ez így van jól."

Nem urak lesznek, hanem urizálnak.

"Az >urizál< jelentése pedig tömören annyi: úgy viselkedik, mintha úr lenne, pedig csak egy intelligencia és stílus nélküli, hirtelen meggazdagodott bunkó!"

2018. ápr. 18. 16:21
 28/32 anonim ***** válasza:
71%
27: Akkor az unokák, akik nem rendelkeznek keresettel és eltartják őket, hirtelen meggazdagodtak volna? Szerintem nem ebben az értelemben használják a nagyszülők.
2018. ápr. 18. 21:36
 29/32 anonim ***** válasza:
63%
#13: Szóval, a főkönyvelői állás, nem is munka...a portás szerint. Besírok.
2018. ápr. 18. 23:29
 30/32 anonim ***** válasza:
80%
Úgy engedd el a füled mellett, hogy rá se bagózz. Valaszolni nincs értelme, akkor meg minek?
2018. ápr. 18. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!