Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszüleim azzal vádolnak...

Nagyszüleim azzal vádolnak minket, hogy "urizálunk", mert Bp-n vagyunk egyetemisták, ahelyett, hogy dolgoznánk és házasodnánk. Hogyan engedjem el a fülem mellett?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 18. 12:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
82%

10-es! Ez a nem semmi! :D

Elég érdekes felfogású nagyszüleid vannak. Nemhogy örülnének, hogy vinni akarjátok valamire. Hagyd figyelmen kívül. Tényleg ne törődjetek vele! Aki ilyen típus, tök mindegy, hány éves, akkor is ezt fogja hajtogatni. Öreganyám (mamám) 92 éves korában se mondott ilyet soha. Ezért írtam, nem korfüggő.

2018. ápr. 18. 13:04
 12/32 Alain Delon ***** válasza:
44%
Szakítsd meg velük a kapcsolatot. Ha értetlenkednek, mondd meg nekik, hogy nem vagy kíváncsi a szövegükre.
2018. ápr. 18. 13:06
 13/32 A kérdező kommentje:

Az a apám főkönyvelő volt ott, ahol a papám volt portás. Papám szerint nem is munka az, amit az apám végez.

Nagymamám utálja a középosztályt meg a felsőosztályt, mert szerinte ők csak kihasználták és kizsákmányolták az ő társadalmi rétegüket.

2018. ápr. 18. 13:07
 14/32 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem erre nem érdemes reagálni, egyáltalán. A nagyi 80 évesen már nem fog megváltozni, igazi jó proletár marad. Nyilván attól ti nem fogjátok otthagyni az egyetemet és elmenni borsót fejteni meg kukoricát szedni...
2018. ápr. 18. 13:11
 15/32 anonim ***** válasza:
68%

Tipikus proli mentalitás. Kerüljétek őket.

Remélem nem hülyülök meg öreg koromra, hogy kikészítsem az unokáimat/gyerekeimet.

Ez annyira borzasztó.

2018. ápr. 18. 13:12
 16/32 anonim ***** válasza:
20%

13. Gratulálok. Te minden nézeteltérésedet úgy oldod meg, hogy elvágsz minden kapcsolatot? Jól egyedül lehetsz akkor.

A nagyszüleitek egy teljesen más világban éltek. Másképp gondolkoznak. Nem rugalmasak. Ettől még szeretnek titeket de nekik más az értéktendjük és ez már nem fog megváltozni. Suli mellett mondjuk szerintem simán lehet legalább diákmunkát végezni. Nekem is ment. Szóval ha tényleg semmit nem dolgoztok és a szülők finanszírozzák a városi lakhatást meg megélhetést akkor azért picit igaza van a nagyinak. De ezért kár megharagudni rájuk. Csak mert más a gondolkodásuk. Nem kell foglalkozni azzal mit mondanak. Biztos nem ez az egy cselekedetük van. Próbáljatok a pozitív dolgokra koncentrálni. Gondolom abból is van bőven. Az én nagyszüleim idejében az volt csinos aki kövér volt. Mjvel a 2 világháború alatt lefogytak a nők és kevés volt a jó húsban lévő feleség. Ezért a nagypapám minden alkalommal elmondta amikor találkoztunk, hogy én meg fogok halni olyan sovány vagyok mert nekem legalább 78 kilónak kéne lennem. 168cm vagyok és nő. Akkor 56kg viltam ami egy ideális alak, vékony de nem sovány. Mégis ezt hallgattam. Nem foglalkoztam vele mert úgysem lehetett neki megmagyarázni, hogy 78 kilósan már gurulnék. Mikor vegetáriánus lettem el sem mondtam nekik. Egyszer megpróbáltam. Nagypapám közölte, hogy ha nem kérek húst akkor van felvágott a hűtőben. Na ennyit erről ☺ videkén állatok között felnövő egyszerű emberek voltak akik sokmindent nem tudtak már befogadni. De nagyon szerettek és mindent megtettek értem. Ezt kell nézni.

2018. ápr. 18. 13:21
 17/32 anonim ***** válasza:
75%
A Kádár korszak hős munkásai. Jó élet. Félelmetes, mit művelt. Világosítsd fel őket, hogy azt tanulod, amit szeretsz, hogy később olyan munkát végezhess, amit szívesen csinálsz. Amúgy, meg egyetem mellett is lehet dolgozni, plusz ha nem ők tartanak el és nem iszol minden nap Starbucksos kávét, és nem követeled ki magadnak a márkás ruhákat meg az ájfont a szüleid fizetéséből, semmi okuk morgolódni.
2018. ápr. 18. 13:24
 18/32 anonim ***** válasza:
18%

"azzal vádolnak minket, hogy "urizálunk""

Ez aztán a súlyos vád! :D :D

Mi ebben a negatív, mit fed tulajdonképpen a szó?

2018. ápr. 18. 13:38
 19/32 anonim ***** válasza:
94%

7: Egy kicsit még nevelnetek kell őket.

Én egyedüli gyerek, egyedüli unoka, egyedüli dédunoka vagyok, egyedül neveltem az összes felmenőmet, mégis sikerült valamennyire.:) Ti négyen vagytok, nagyobb eredményt is el tudtok érni, mint én egyedül.

Mondd nekik, hogy hát örüljenek annak, hogy ti ilyen jómódban élhettek. Át kell kattanjon nekik, hogy az, hogy nektek könnyebb, jobb, az egy eredmény a családnak, annak örülni kell, nem bosszankodni rajta.

2018. ápr. 18. 13:42
 20/32 anonim ***** válasza:
18%
Nálatok ez még mindig téma? Olvasd vissza a múltkori válaszokat.
2018. ápr. 18. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!