A rokonok mindig a babával akarnak lenni! Probléma vagy sem?
Nemsokára megszületik az első kisbabánk, és egész terhességem alatt arról beszéltek a leendő nagyszülők és párom testvérei, hogy de jó lesz, majd mindig mindenki nálunk lesz. Akik messzebb laknak testvér és párja majd minden hétvégén jönnek pénteken már a babához, hogy minden hétvégét vele töltsenek. Ha nem nálunk leszünk majd a nagyszülőknél, illetve mindenben segítenek majd és ha kell nálunk is alszik a nagymama.
Nagyon hálás vagyok, hogy mindenki így várja a picit, de aggodalmaskodom is egy picit emiatt. Szeretném a férjemmel megélni a csodát, hogy gyermekünk lesz, és családi hangulatban, 3-an hozzászokni a kicsihez. Nyilván sokat lehetne a családdal is, szeretem is őket, de zavar, hogy a család babájaként van kezelve, nem pedig úgy, hogy a férjem és az én gyerekem lesz, nem pedig közös tulajdon.
Másoknál volt abból probléma, hogy nem akarták a friss szülőket a babával hármasban hagyni? Vagy hogyan alakult ez a baba érkezése után?
Köszi a válaszokat!
Remélem, hogy tényleg csak mondják, és ha megszületik nem lesz kedvük állandóan jönni. A párom otthon lesz velünk 3 hétig, sosem voltam olyan aki ne tudott volna bármit megoldani magának, én nem tudnám elképzelni, hogy a férjemen kívül valaki a nap 24 órájában hetekig lessen engem. Zavarna egyszerűen. Én nem szeretem ha más mossa, vasalja a ruháinkat, és azt sem ha a lakásomban az én és férjem cuccat pakolja, még ha az az anyukája is az. De ez csak az én véleményem, megértem azt is, hogy valakinek az a kényelmes ha körbejárják hetekig, engem idegesítene :)
Nem akarok nyers lenni, de ne aggódj, két hónap után a kutya nem lesz kíváncsi rátok, és kétségbeesve fogod keresni az embert, aki hajlandó két-három órát vigyázni a kicsire.
Nálunk is így volt. Az első gyereknél (első unoka, stb) vagy ötvenen voltak már a kórházban(!!!). A másodikra pedig annyira voltak kíváncsiak a család és a barátok, hogy a saját nagyanyjától sírva fakad a gyerek, mert havonta kétszer látja 10 percre.
Az első hetekben nem egészséges ha sok rokon látogatja a babát. Én sem enegedném, könnyen elkaphat valamit a baba tőlük. Sokszor például kórházba került a kisbaba egy puszi miatt.
Sogornöm megoldotta,3 orát utazott az anyja, ö meg rávágta az ajtot,hogy nyügög a szent baba nem lehrt bejönni.
Tegyél valami hasonlot. Hatásos...
Nem mostanába mennek látogatoba hozzájuk...
Ezek teljesen általános mondatok. De úgyis ti döntitek el, ki mikor menjen..Nálunk első 1-2 hétben a nagyszülők-dédszülők-legjobb barátok jöttek egy-egy alkalommal, a következő 2 hónapban pedig mindenki más szép sorban, heti 2-3 látogató :) Persze hogy mindenki kíváncsi, nem is zártuk ki őket, de mindenki csak max 1-2 órára jött mert tudták hogy nem illik többre ilyenkor még.
Aztán amikor már mindenki látta, minden ment a szokásosban: anyósék 2-3 hetente, többi rokon családi ünnepeken, stb. Anyuékkal gyakrabban találkozunk.
Ittalvás nálunk amúgy sem szokás, na meg én sem vagyok az a nyafi nő, akinek hetekig kell a háztartását ellázni csak mert szült. El is süllyedtem volna szégyenemben ha anyám vagy anyósom mos és mosogat, csak mert szültem. Simán elláttunk mindent a férjemmel, vidáman, energikusan. Nem végsò stádiumú rákos voltam hanem gátsebem volt, nem ugyanaz. (bocs a hasonlatért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!