Ha a férjem első házasságából született fiának gyermeke születik akkor annak én nagymamája leszek vagy sem ill. jogosan szólítana később nagyinak?
Figyelt kérdés
2018. febr. 22. 13:47
11/16 anonim válasza:
Rajtatok múlik.
Férjem első házasságából való lányának a gyerekei a keresztnevemen szólítanak, én nem akartam Nagyi lenni, ilyen is van.
12/16 anonim válasza:
Ez telleg rajtatok mulik mennyire altok kozel egymashoz de en a helyedbe semmi felekeppen nem varnam el de jol esne :)
13/16 anonim válasza:
ilyen esetben a legjobb szerintem a Vera-mama vagy hasonló megszolitás.
14/16 anonim válasza:
Nálunk két része van a történetnek... Nagypapám meghalt, mikor 4 éves voltam, rá kb 5 évre mamának lett egy párja, akivel azóta is együtt vannak (kb 20 éve) sose szólítottam papának, mindig is Misi volt, nekem is meg az öcsémnek is, aki nem is ismerte a papánkat. Hamarosan gyerekem születik, és bár én sose szólítottam őt papának, annak tartom, és szeretném, ha a gyerekem majd dédinek szólítaná - ezt mondtam neki is, és imádja az ötletet. Szerintem az érzés számít, nem a megnevezés.
15/16 anonim válasza:
Ezen mi is gondolkoztunk már, mert páromnak is van mostoha anyja. Viszont ő páromnak sem engedte volna, hogy "anyának" szólítsa. Sőt, néniznie kell. Egyszer a keresztnevén emlegette és rá lett förmedve, hogy mi az, hogy letegezi. (Én tegezhetem.) Valószínűleg a gyerekünknek sem engedi majd, hogy mamának szólítsa, szóval nálunk szerintem marad a Kati, vagy Kati néni megnevezés, de amúgy szerintem nincs semmi rossz abban, ha mamának hívja a papája párját.
16/16 anonim válasza:
Nővérem gyerekei papakent tekintették anyám új férjére , és O is imádta az unokáit . Neki saját gyereke nem volt. Minket kamaszkent "kapott" . Fiamat úgy várta mint a messiast . Mindig is szeretett volna egy fiút. Imádtam az érzést , hogy tőlem kap egy fiú unokát. Sajnos meghalt szülés előtt egy héttel.
Apám új felesége akkor csöppent be az életünkbe mikor a gyerekem 2 éves volt. Ili mamának mutatkozott be. Én meg rá hagytam. Nem hiszem , hogy baj lehetne ebből. Ritkán is találkozunk. Plusz egy mamabol meg sose árthat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!