Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Átverjük a papát. Szerintetek...

Átverjük a papát. Szerintetek helyesen?

Figyelt kérdés

Lassan 83éves, és nagyon beszűkült.

Szegény sosem volt egy sokat tapasztalt ember amúgyse, de így öregkorára sokkal rosszabb lett.

Titokban laktózmentesen tartjuk, mert érzékeny, de persze nem fogadja el.

Mióta a szívgyógyszere arculatot váltott (üvegesből leveles lett) anyu mindig kinyomkodja neki egy régebbi üvegbe, mert nem volt hajlandó bevenni.

A szemüvegére direkt ráültem, hogy hajlandó legyen cseréltetni.

Az optikában meg ledumáltuk a szemésszel, hogy a papa nem tudhatja meg, hogy romlott a szeme, mert nem vené fel a szemüveget (egyszer már megtörtént korábban, akkor anyuék egy keretváltással megoldották)

Anyu is és én is borzasztóan érezzük magunkat emiatt, és nem tudom, van-e jobb megoldás :(

2018. jan. 31. 17:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%

Ezt még csak hazugságnak sem nevezném.

Az én apukámnak az volt a mániája, hogy nincs széklete, pedig volt, mert én mosdattam le minden alkalommal utána.

Követelte, hogy adjak neki hashajtót.

Minden reggel kapott egy C vitamint, hashajtó címén és helyreállt a lelke. Mondogatta is, hogy ez milyen jó szer, mert mióta ezt szedi, nincs gondja.

Sajnos egyikünk sem tudja milyenre öregszik...:(

2018. jan. 31. 18:51
 12/24 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon is helyesen. Te és anyukád vagytok a Papa őrangyalai, akik vigyáznak rá, hogy jól érezze magát a Papa a hétköznapokban. ;)
2018. jan. 31. 19:00
 13/24 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem ne érezd magad rosszul, mert az ő érdekében teszitek. Ha nem csinálnátok mindezt, akkor sokkal rosszabb lenne neki.

Nagymamám hasonló korban és alzheimerrel lett rákos. Amikor észrevették, akkor már menthetetlen volt az áttétek és kora miatt. Mivel nem kérdezte meg, hogy mi lett a vizsgálat eredménye, vagy hogy miért hívták vissza, ezért mi sem beszéltünk róla. Fél évet volt még úgy velünk, hogy boldog volt és az az alzheimert leszámítva teljesen jól volt. Ha kérdezte volna, megmondjuk, de akkor sem kérdezte meg, amikor az utolsó két hetet ágyhoz kötve töltötte. Ő úgy gondolta, hogy egyszerűen megöregedett és az ilyen. Ha nekem kéne most erről dönteni anyukám helyett, akkor én is így csinálnám. Mit értünk volna el, ha erőltetjük az igazságot? Lehet, hogy direkt nem akart tudomást venni róla és ezért nem kérdezett semmit. Nem látom, hogy mit értünk volna el a dologgal. Fél évig retteg, hogy mi lesz vele? Utánanéz mindenhol a legborzalmasabb eseteknek és azokat beszélni be magának miközben ő elég "könnyen" megúszta ezt a dolgot a két hét ágyban fekvéssel? Esetleg elfelejti és minden második héten meg kell beszélni vele? Szerintem az igazság addig jó, amíg segítesz vele valakin. Ha elmondanátok ezeket nagypapádnak, azzal a családban mindenkinek rosszabb lenne az élete. Nem csak a saját kényelmetek miatt titkoljátok el tőle ezeket, hanem azért is, mert így ő is képes boldogan tölteni a veletek az időt ahelyett, hogy minden délután menne a harc, hogy mit egyen és mit vegyen be.

2018. jan. 31. 19:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Előttem leírtak mindent, amit leírhattak, cska megerősíteni tudom őket. Az ő érdekében "veritek át", bár az előzőekhez hasonlóan én is inkább kegyes hazugságoknak nevezném ezeket, hiszen nem rossz a szándékotok, a kivitelezésre pedig ezek nélkül a füllentések nélkül abszolút semmi esélyetek nem lenne.

Csak azért írtam pludsz egy választ, hogy plusz egy ember mondja el ugyanazt, miért ne érezzétek rosszul magatokat :)

2018. jan. 31. 19:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én sem nevezném ezt hazugságnak. Inkább csak kis trükkök, amivel megkönnyítitek, hogy segíteni tudjatok neki.

Mivel mindent az ő érdekében tesztek, szerintem ez abszolút helyes.

2018. jan. 31. 19:16
 16/24 anonim ***** válasza:
94%

Nem tolakodasbol, de ez milyen betegseg? Alzheimer? Parkinson?

Az en nagyszuleim epeszuen haltak meg. A papammal sakkoztam is kiskoromban. Nem tudom elkepzelni a szituaciot.

Egyebkent hogy a kerdesre is valaszoljak: jo szivetek van, neha jobb a kegyes hazugsag.

2018. jan. 31. 19:17
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám nagyon idős és ágyhoz kötött volt már, mikor apán fiatalon (54 évesen) szívinfarktusban meghalt. Semmi baja nem volt, a lovaknak kaszált egy kis csalamádét, összeesett, mire odaértünk hozzá, halott volt.

A mama akkor már nem mindig volt tudatánál. Nem mondtuk el neki. Imádta apámat, egyetlen gyereke volt, későn született, mikor már le is tettek róla, hogy valaha is gyerekük lesz.

Amikor néha a mama észhez tért, megkérdezte: kislányom, apád hol van?

Mama, kinn van a disznóknál, ganéz, de mindjárt jön. Minden alkalommal ezt mondtam neki.

Megnyugodott, jól van, teszi a dolgát, majd begyün utána, mondta. Ebben az időben már csak percekre volt tudatánál.

3 hét múlva meghalt ő is. Ha nem titkoljuk el előle a dolgot, minden egyes alkalommal külön el kellett volna mondani, hogy a fia meghalt, és minden egyes alkalommal újra átélte volna ezt a kimondhatatlan fájdalmat.

Szerintem jobb, ha amennyire lehet, az időseket kíméljük. Megszenvedtek ők már eleget. Legalább amit tudunk, azt tegyük nekik könnyebbé.

2018. jan. 31. 19:28
 18/24 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek a korábbiakkal.

Sajnos ő már nem teljesen beszámítható (pl. Alzheimer-kóros lehet).

Biztos vagyok benne, hogy ha a háziorvosotoknak elmondanátok, hogyan trükköztök a szívgyógyszerével, a laktózmentes étellel stb., teljesen természetesen fogadná, mert rengeteg hasonló esetet látott már.

A szemész sem hiszem, hogy meglepődött a kéréseteken.

Sokan járnak hasonló cipőben, akik idős szüleiket otthon gondozzák.

2018. jan. 31. 21:55
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szomorú, de szép kérdés ez... Köszi a válaszokat, srácok.
2018. jan. 31. 22:31
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem beteg.

Anno volt az ország IQtesztje a tévében, ha emlékeztek. 85 jött ki neki.

Konkrétan at összeadás, kivonást ismeri, a szorzást, osztást nem érti.

Egy csupaszív ember, csak borzasztó buta.

2018. febr. 1. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!