Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Átverjük a papát. Szerintetek...

Átverjük a papát. Szerintetek helyesen?

Figyelt kérdés

Lassan 83éves, és nagyon beszűkült.

Szegény sosem volt egy sokat tapasztalt ember amúgyse, de így öregkorára sokkal rosszabb lett.

Titokban laktózmentesen tartjuk, mert érzékeny, de persze nem fogadja el.

Mióta a szívgyógyszere arculatot váltott (üvegesből leveles lett) anyu mindig kinyomkodja neki egy régebbi üvegbe, mert nem volt hajlandó bevenni.

A szemüvegére direkt ráültem, hogy hajlandó legyen cseréltetni.

Az optikában meg ledumáltuk a szemésszel, hogy a papa nem tudhatja meg, hogy romlott a szeme, mert nem vené fel a szemüveget (egyszer már megtörtént korábban, akkor anyuék egy keretváltással megoldották)

Anyu is és én is borzasztóan érezzük magunkat emiatt, és nem tudom, van-e jobb megoldás :(

2018. jan. 31. 17:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Jol teszitek, mashogy nem lehetne vele birni!
2018. jan. 31. 17:04
 2/24 anonim ***** válasza:
99%
Ezek "kegyes hazugságok", nem ártotok neki vele, csak jót tesztek. Ne legyen lelkiismeret furdalásotok miatta!
2018. jan. 31. 17:13
 3/24 A kérdező kommentje:

Csak tudod a papa a két lábon járó becsület.

Mikor még volt egy és kétforintos, egyszer véletlenül két forinttal többet kapott vissza a mozgóboltostól (náluk csak az van a faluban)

Másnap már kora reggel a kapuban sertepertélt, várta az autót, hogy visszaadhassa.

2018. jan. 31. 17:15
 4/24 anonim ***** válasza:
99%
Egyetértek a másodikkal, ne érezd emiatt rosszul magad, hisz az ő érdekében veritek át, kárt nem okoztok neki, csak hasznot. Sajnos az idősekkel már trükközni kell.
2018. jan. 31. 17:16
 5/24 anonim ***** válasza:
98%

Figyelj, ezek még apróságok, nekünk idővel már sokkal durvábbakat kellett "hazudni", pl. hogy Szlovákiában élünk, a gyerekkori szülőfalujában, vagy simán nekiindult volna "haza".

Meg hogy a felesége elutazott (meghalt már 30 éve legalább), mert amikor egyszer elmondtuk az igazat, órákig zokogott és csak az orvos tudta nyugtatóval helyrehozni.

Meg hogy ha "már nem él majd a feleségem, utána halok én is"... ilyeneket mondott, a kocsikulcsát el kellett lopnunk tőle, vagy 80 évesen is autóba ül és balesetet okoz, a hűtőjét kirámolni, mert egy nap alatt mindent befalt volna, szóval, na, igen... ez egy undorító betegség, sajnos. :(

2018. jan. 31. 17:25
 6/24 anonim ***** válasza:
98%

Ezeket az ő érdekében teszitek, ne legyen lelkiismeretfurdalásotok.

Azt hittem a kérdésből ítélve, hogy anyagilag lehúztátok vagy más téren vertétek át.

De így,hogy igazából segítetek neki jobb életet élni, jobban látni stb szerintem nem gáz, rendes tőletek.

Tényleg nehezebb egy ennyi időssel, egyre rigolyásabbak,nem fogadják el az új dolgokat, csak a régihez ragaszkodnak.

2018. jan. 31. 17:28
 7/24 anonim ***** válasza:
98%

Ez miatt nem kell hogy rosszul érezzétek magatokat, nagyon is helyesen csináljatok.

Anno mamánál rendesen gyógyszer adagoló volt napi szinten be volt neki készítve mindig. Úgy láttuk hogy rendesen szedi. Persze addig amíg ki nem derült, hogy eldugja a gyógyszereket. Az volt az indoka, hogy így újat nem kell kiváltani, megspórolja.

Ezek ilyen idős embereknél teljesen normális reakciók, a szemüveg dolog nagyon tetszik, igazán jópofa.

Mamánál pl 84.évesen sem tudjuk neki megmagyarázni, hogy írasson szemüveget. Indoka: eddig elvolt nélküle ezután is ellesz. Szerinte neki nem a szemüveg a megoldás valami más baja van a szemének orvoshoz nem megy amúgy igen imádom, nagyon aranyos ahogyan elmagyarázza ezt

2018. jan. 31. 17:31
 8/24 anonim ***** válasza:
98%

Az ő érdekében teszitek, maximális jószándékkal, sajnos, vannak emberek, akik ilyen módon beszűkülnek, semmilyen változást nem viselnek el, a legapróbb változásra is ellenállással reagálnak...

Ha nem tennétek ezeket, már rég leromlott volna az egészségi állapota...

2018. jan. 31. 17:35
 9/24 anonim ***** válasza:
98%
Ket fele hazugsag van: a kegyes es a rossz. Ez az elso tipus, hisz az o erdekeben teszitek, csak jot csinaltok ezzel a makacs embernek. Nem artotok senkinek, szoval nyugi.
2018. jan. 31. 17:52
 10/24 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon meghatódtam mikor elolvastam az írásod. Látszik mennyire szeretitek a papát és itt ez a lényeg. Jót tesztek vele és nem rosszat. Úgy tűnik másképp nem lehetne megoldani a helyzetet. Kisntündérek vagytok anyukáddal. Nem kell emiatt rosszul érezni magatokat. Ez nem rossz hazugság hanem nemes cselekedet! ☺
2018. jan. 31. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!