Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszüleidnek mi a legmagasab...

Nagyszüleidnek mi a legmagasabb iskolai végzettsége?

Figyelt kérdés
2018. jan. 31. 15:48
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem mindannyian 4-8 általánost, az egyik nagymamámat biztosan tudom, hogy 4 általánost, a többieket sajnos nem tudom, mert meghaltak még a születésem előtt/kiskoromban.

'30-as években születtek mindannyian, különböző kis falvakban, az a nagymamám, akiről biztosan tudom, hogy 4 általánost végzett, 8 éves korára már árvára volt, úgyhogy neki kb. 0 lehetősége volt akkoriban ennél tovább tanulni, de a többieknek sem volt sokkal több... Ennek ellenére én is azt mondanám mindannyiukra, hogy intelligens, művelt emberek voltak (már amennyire emlékszem rájuk).

Szüleim már mindketten egyetemet végeztek.

2018. febr. 2. 00:40
 32/35 anonim ***** válasza:
66%
Az én nagyszüleim korában nem diplomával mérték az életrevalóságot. Egy paraszt udvarában ezer dologhoz kellett érteni.
2018. febr. 2. 06:21
 33/35 anonim ***** válasza:
79%

Egyik nagyapámnak szakközép érettségije megvolt, utána elment katonának (pont kitört a világháború), utána harmincvalahány évesen levelezőn egy egyetemet.

Nagymamámnak hat elemije volt, elvileg háztartásbeli, gyakorlatilag dolgozott a szőlőben.

Másik nagyapám valahány elemi után több szakmát kitanult, de felnőttként lett érettségije.

Nagymamám hat elemit meg valamennyi polgárit, azt hiszem, és gyárban dolgozott.

2018. febr. 2. 20:46
 34/35 anonim válasza:
82%

Apám szülei kárpátaljaiak voltak. Ugyan ismertem őket, de szerintem max írni-olvasni tanultak.

Anyám szülei: Nagymamám (sz.1933) közgazdász, gombaszakértő volt, Nagyapám (sz.1930) mesteriskolai tanár, híres építész volt.

Igaz, ő otthon megtanulta hogy kell házat építeni gyerekkorában, így az egyetem már csak hab volt a tortán. Többet is tudott mint az átlag a szakmáról.

Anyai Dédanyám (sz.1912) könyvkötő volt, előtte 4 elemit végzett, de olvasott volt, le se tette a könyveket.

Összességében az öregeink, ha tanultak is voltak, vagy ha csak az akkori kor átlagát hozták, mindenképpen többet tudtak az életről mint a mostani agyondiplomázottak, velem egyetemben aki állatorvosként végzett.

2018. febr. 3. 19:45
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik nagypapám katona volt, nem tudom pontosan, mi volt a rangja, de egész munkás életét ott töltötte, a másik gépészmérnök volt. Nagymamám könyvelő(főiskola), a másik nagymamámról sajnos nem sokat tudok.
2018. febr. 17. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!