Egyik nagyszülőpár: mama 4elemi és egy asszonyképzés, papa érettségi és mezőgazdász.
Másik: mama szövőnő szakmunkás, a papa nem járt iskolába, csak otthon megtanították számolni, és szoszo írni-olvasni.
2018. jan. 31. 17:05
13/35 anonim válasza:
érettségi, főiskola, egyetem, egyetem
2018. jan. 31. 17:12
14/35 anonim válasza:
Úgy tudom 4 és 6 elemi.
Nem szoktam boncolgatni ezt a témát, nekik is fájó pont, nem volt lehetőségük tovább tanulni, dolgozniuk kellett, nagyon hamar kellett felnőniük.
De merem állítani,hogy többre vitték és sokkal intelligensebbek, műveltebbek, mint a legtöbb egyetemet végzett ember. Rengeteget olvasnak, tájékozottak a mai napig.
Ma már teljesen mást jelent,ha valaki a 8 általánosig,vagy addig sem jut el.
Akkoriban 50-60 éve egy kicsi faluban, sok testvérrel nem nagyon volt választásuk.
2018. jan. 31. 17:32
15/35 anonim válasza:
Egyik ágon orvosok, másik ágon mérnök és közgazdász, tehát egyetemi végzettségűek mind :))
2018. jan. 31. 17:36
16/35 anonim válasza:
Anyai nagymama szakma, anyai nagypapa érettségi nélküli tisztkepzo (vasutas főiskola tkp, művezető azaz osztályvezeto volt. Apai nagymama,meghalt még apu 10 éves korában,ergo nem ismertem.akit ismertem,mint apai nagymama ő nem tudom azt hiszem fodrász volt mielőtt megismerte a papát. De ő háztartásbeli volt,3 fia volt. Apai nagypapa kisiparos,műszerész. Dėdimama varrónő.
2018. jan. 31. 17:37
17/35 anonim válasza:
Előző vagyok, persze nekik nagyon nehéz volt, mint előttem írták a sok tesó miatt, meg ugye otthoni állandó segítség mellett... De mind nagyon érdeklődő, szorgalmas emberek
2018. jan. 31. 17:39
18/35 anonim válasza:
Anyai nagymama: szakácsnő
Anyai nagypapa: nem tudom, de volt szakmája
Apai nagymama: óvónő
Apai nagypapa: vasutas
2018. jan. 31. 17:42
19/35 anonim válasza:
Utolsó vagyok, de ez azért nem volt olyan régen, a 40-es években születtek a nagyszüleim.
Dédim ´25-ben, ő tényleg csak 6-8 általánost járt, fiatalon (15-16) szolgálólány volt egy családnál, később pedig üzemi nagykonyhán konyhalány, ha jól tudom.
2018. jan. 31. 17:44
20/35 anonim válasza:
Apai ágat nem tudom, de szerintem a 8 osztály is túlzó tipp, mivel görög menekültek voltak. Anyai ágon 8 osztály és bolti eladó szakma, valamint 8 osztály és műszerész szakma. A nagymamám nem művelt, de bölcsebb és logikusabb, mint az egész család együttesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!