Miért van az, hogy én vagyok a legmagasabb? 17/F
A családban mindenki sokkal kisebb nálam. Míg én 187 cm vagyok, a többiek 160-170 cm között vannak.
Nem tudom, van-e benne igazság, de anya mondta, hogy miután én vagyok az egyetlen fiú a családban (szüleim elváltak és csak ritkán találkozom anyával, valamint van még rajtam kívül 2 lánytestvérem), ezért ez így normális, mert a lányok nem nagyon szoktak magasra nőni.
Szerintem ez hülyeség, de mindenek előtt érdekel, hogy ez miért lehetséges.
a régi öregek szokták mondani: hetediziglen visszamenőleg örökölhetsz dolgokat az ősöktől.gondolom valaki a családodban magas volt és azt örökölted..
Nálunk a férjem és én is alacsonyak vagyunk. a lányom meg nagyon magas lesz.. már 8 évesen ő a legmagasabb az osztályba,és 36os a lába. pedig tuti hogy én vagyok az anyja a férjem meg az apja.. :D
A gyerekek általában magasabbak, mint a szüleik.
A fiúk általában magasabbak, mint a lányok.
De hasonlíthatsz más rokonra is, nagyszülők, régebbi felmenők mindkét ágon.
Valahonnan örökölted, hogy te magasabb vagy.
Nincs ebben semmi fura.
Elméletileg a tizedik generációig visszamenőleg örökölhetünk az őseinktől.
Amúgy én is magasabb vagyok a szüleimnél jó pár centivel.
Tudomány:
Az átlagmagasság 2016-ban sokkal nagyobb volt, mint pl. az 1900-as évek elején. Egy - egy országban az emberek 10-15 centivel is magasabbak, mint voltak anno az ősei 1900-as évek körül.
Ezt az életkörülmények jobbá válásával magyarázzák, az éhezés csökkenésével és a jobb minőségű tápanyagokkal.
Találni erről a neten bővebb infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!