Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy én vagyok...

Miért van az, hogy én vagyok a legmagasabb? 17/F

Figyelt kérdés

A családban mindenki sokkal kisebb nálam. Míg én 187 cm vagyok, a többiek 160-170 cm között vannak.

Nem tudom, van-e benne igazság, de anya mondta, hogy miután én vagyok az egyetlen fiú a családban (szüleim elváltak és csak ritkán találkozom anyával, valamint van még rajtam kívül 2 lánytestvérem), ezért ez így normális, mert a lányok nem nagyon szoktak magasra nőni.

Szerintem ez hülyeség, de mindenek előtt érdekel, hogy ez miért lehetséges.

2016. szept. 16. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekek eleve túl szokták nőni a szüleiket pár centivel, lányok-fiúk egyaránt. De lehet te visszaütöttél egy felmenődre. Az én barátom szülei is szó szerint 150 centisek, a barátom 188. :) Vagy a postás volt jó magas. :-D
2016. szept. 16. 11:55
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Pedig anyukádnak igaza van, vagy átlagban a lányok a két szülő közti méretet érik el, a fiúk pedig kb mint az apjuk, vagy annál magasabb. Amúgy a 187 nem eget rengetően magas, ne izgulj ezen ennyit.
2016. szept. 16. 12:25
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
*nagy átlagban
2016. szept. 16. 12:25
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

a régi öregek szokták mondani: hetediziglen visszamenőleg örökölhetsz dolgokat az ősöktől.gondolom valaki a családodban magas volt és azt örökölted..

Nálunk a férjem és én is alacsonyak vagyunk. a lányom meg nagyon magas lesz.. már 8 évesen ő a legmagasabb az osztályba,és 36os a lába. pedig tuti hogy én vagyok az anyja a férjem meg az apja.. :D

2016. szept. 16. 12:45
 5/11 anonim ***** válasza:
63%

A gyerekek általában magasabbak, mint a szüleik.

A fiúk általában magasabbak, mint a lányok.

De hasonlíthatsz más rokonra is, nagyszülők, régebbi felmenők mindkét ágon.

Valahonnan örökölted, hogy te magasabb vagy.

Nincs ebben semmi fura.

2016. szept. 16. 12:51
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd a postás bácsit.
2016. szept. 16. 12:55
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Téged is a postás csinált?
2016. szept. 16. 12:55
 8/11 DuplaKV ***** válasza:
63%

Elméletileg a tizedik generációig visszamenőleg örökölhetünk az őseinktől.

Amúgy én is magasabb vagyok a szüleimnél jó pár centivel.

2016. szept. 16. 13:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon normális. Van egy bizonyos magasság-kalkulátor, ami nem pontosan, de sac/kb kiszámolja a lehetséges végső magasságot. De ez nem garancia, csak egy általános számolás. Az az érdekes, hogy az apám 175 centi, anyám 158.. pontosan és 176 centi lettem. Szóval nálam bejött. 21F
2016. szept. 16. 13:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Tudomány:

Az átlagmagasság 2016-ban sokkal nagyobb volt, mint pl. az 1900-as évek elején. Egy - egy országban az emberek 10-15 centivel is magasabbak, mint voltak anno az ősei 1900-as évek körül.

Ezt az életkörülmények jobbá válásával magyarázzák, az éhezés csökkenésével és a jobb minőségű tápanyagokkal.

Találni erről a neten bővebb infót.

2016. szept. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!