Nagyszüleidnek mi a legmagasabb iskolai végzettsége?
Anyai nagyszuleim; egyetem
Apai: nagymama: egyetem nagypapa: szakkozep vagy gimnazium (?). Vallalkozast folytatta, nem ment egyetemre, szulei hamar meghaltak
Apai nagyszülőkkel nem tartottam a kapcsolatot soha, így róluk nem tudok nyilatkozni.
Anyai nagyszüleim (már nem élnek sajnos) mindketten egyetemet végeztek - mindig is büszke voltam rájuk, hiszen akkoriban nem volt olyan egyszerű, mint most.
Anyai nagymama: zeneművészeti egyetem
Anyai nagypapa: zeneművészeti egyetem, filozófia doktori
Apai nagypapa: nem ismertem, de kétkezi ember, valószínűleg 8 általános
Apai nagymama: 8 általános (maximum)
Apai nagyszülők Gyergyóiak, anyai nagyszülők Kaposvár majd Budapest
Anyai nagymamám: érettségi
Anyai nagyapám: szőlész-borász szakmunkás
Apai nagymamám: 8 általános
Apai nagyapám: 8 általános
Anyai nagyapám: 6 általános.
Anyai nagymamám: 4 általános + 4 polgári.
Apai nagyapám: egyetem, jogi doktorátus.
Apai nagymamám: gondolom 6 általános, de ebben nem vagyok biztos.
Falun éltek mindkét ági nagyszüleim és paraszti életmódot folytattak. Apai nagyapám falusi jegyző volt az 1940-es évek végéig, de akkoriban a falusi értelmiség is gazdálkodott főállása mellett.
Apai nagypapám 1898-ban született, kisbirtokosi család, 6 elemi+ 2 polgári osztály.
Nagymamám 1903-ban született, 6 osztályt végzett.
( apu amikor született, a szülei 40 felett voltak, amikor én születtem, apu 45 volt,így kb a ti nagyszüleitek apukámmal egyidősek)
Mindkét nagyszülőmre emlékszem 97 és 94 évesen haltak meg, igaz, ez nem a kérdéshez tartozik.:)
Anyai nagymamám gimnázium, majd technikum.
Nagypapámat nem tudom sajnos, születésem előtt hat évvel meghalt, beszélni nem beszéltek róla soha, mert gyakorlatilag elvérzett a felesége és a gyerekei szeme láttára.
Az anyai nagyszüleimről tudok nyilatkozni:
Nagymamám: 8 osztály + két szakmunkásképző. Hozzáteszem, hogy nehéz élete volt. mert az apja ivott, az anyukája meghalt és nyolcan voltak testvérek és korábban kezdett el dolgozni, mint a kortársai.
Nagyapám: 8 osztály + szakma + pártiskola. Ő azóta is szinte fanatikusan hisz abban a rendszerben, amiben akkor élt.
34/N
Anyai nagyapa és nagyanya: nyolc osztály
Apai nagyapa: Könyvelő volt, szóval gondolom főiskolát
Apai nagyanya: Ápolónő volt, szóval érettségije biztosan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!