Normális, hogy mamám szinte eltilt az unokatestvéremtől?
7 hónapos az unokatestvéremtől, én 15 éves lány vagyok. Nyilván volt már a kezemben gyerek, de őt 7 hónap alatt egyszer foghattam meg, akkor is mamám szinte remegett, pedig nem ügyetlenkedtem. Általában amikor találkozunk mamám is ott van. Anya is (meglett 40 éves nő) csak mama engedélyével foghatja meg, a baba anyjának nincs beleszólása semmibe. Szinte ha ott van mamám, vagy ők vannak nála ha azt mondja mama, hogy tedd le a gyereket, ő leteszi. Szinte ő neveli. Olyan rosszul esik, hogy 7 hónap alatt alig értettem hozzá, túlfélti nagyon. Teljesen önfeledt a kicsivel, jó hogy nagyon szereti, de szerintem ez már túlzás. Az anyuka 29 éves. Mamám 58, én 15.
Nálatok is fordult elő ilyen a családban? Köszönöm a válaszokat!
Természetesen nem normális nagymamád viselkedése.
Itt a megoldás kulcsa a baba anyukájának a kezében van.
Azt gondolom, hogy az anyuka elég lusta ahhoz, hogy inkább szolgálják ki, minthogy a saját gyereke dolgait ő intézhesse.
Amíg nagymama segítsége nélkül nem tudja (akarja) a hétköznapi teendőket megoldani, addig nem is fog szólni. Ez a véleményem.
Te nem sokat tehetsz. Esetleg megbeszélheted anyukával négyszemközt, hogy néha átjönnél egymagad, amikor nincs más náluk, hogy kicsit babázhass vele. De egyrészt ez ritkán lehetséges, hisz nagymama folyton ott nyüzsög nála, másrészt esélyes, hogy maga az anyuka fogja ezt elmondani a nagymamának, aki utána kerek-perec eltiltja anyukát az ilyen külön utaktól - és a röhej az, hogy anyuka ezt egész biztos be is fogja tartani!
Nekünk is 8 hónapos lesz a kislányunk, szóval tudom, milyen lemaradni erről a korszakról, de sajnos nemigen tudsz mit csinálni.
Az anyukához (és a párjához) sokat jártam a baba születése előtt is, nagyon jóban vagyok mindkettőjükkel. Ő mondta, hogy nyugodtan, suli után pl ugorjak el, ő úgyis mindig otthon van, legalább lesz társasága. Mamám mondja, hogy ne járjak a nyakukra.
Szerintem mást nem tudok tenni, ha mamám ott van nem "nyúzom" a kicsit, ha pedig megbeszélem az anyukával meglátogatom őket :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!