Mit kezdjek a papával? Nyáron nem mentem vele horgászni és most a szüleimnek olyanokat mond, hogy nem vagyok férfi, meg hogy valahogy +"férfit kéne" nevelni belőlem. Meg hogy meleg vagyok.18f
Azért a leírt szöveged árulkodó: "vok", "stylus", "shoppingolni". Egy kicsit a sztori többi része is, hogy a hagyományosan lányos dolgokat preferálod, strandra mész a nőkkel, bevásárolni mész a nőkkel (nem csajozni, az más!), aztán pedig leírod, hogy 18 éves vagy, most fogsz érettségizni, de még nem ért véget a gyerekkorod.
Nem, a nyavajákat nem ért véget. A szalagavató és az érettségi azt jelzi, Dobó szavaival élve, hogy a játékos gyerekkornak vége. A papád azt szeretné, hogy ahelyett, hogy a nőkkel csinálsz lányos dolgokat, vele legyél. Hallgassatok nagyokat, fogjatok két marha nagy halat, vagy csak a pecabotot, vagy beszéljétek meg az élet nagy dolgait. És tudod mit? Szerintem még igaza is lehet az öregnek.
Én nem voltam katona, de nem kaptam meg sohasem, hogy jót tenne nekem a sereg. Tudod miért? Mert mindig úgy voltam vele, hogy ha legény kell a gáton, akkor biz' én ott vagyok. Megbízhatóság, felelősségvállalás, őszinteség és becsület - ezek a férfi legfontosabb erényei. Semmi más nem számít.
Amőgy szerintem itt az ideje, hogy elolvasd Gárdonyitól a Láthatatlan Ember-t. Rám nagyon nagy hatással volt az a könyv.
" Mert mindig úgy voltam vele, hogy ha legény kell a gáton, akkor biz' én ott vagyok. "
Okés, jó tudni. ha majd szakad a gát szólok ! Majd elolvasom azt, ami érdekel. hali. :)
Rengeteget olvastam és olvasok, de kevés könyv van, amire azt mondom, hogy igazán hatott rám, ezek közül egy az említett könyv. Olyan értékekről szól, olyan történetet mesél el, ami iszonyúan meghatározó volt számomra, és anno, amikor először (nagyjából 14 éves koromban) olvastam egy igen komoly fogózkodót jelentett számomra.
A másik ilyen köny az Akiért a Harang szól, de Hemmingway nem könnyű olvasmány, Gárdonyi könnyebben emészthető.
Olvasd csak el, tulajdonképpen kíváncsi vagyok a véleményedre. A Magyar Elektronikus Könyvtárban fenn van digitális formában is.
"Manapság kitolódik szerencsére az a kor, amikor az embernek magát kell eltartania és csak magára számíthat ebben."
És kinek szerencse ez? A szüleidnek biztos nem! Felneveltek, két évtizedet áldoztak az életükből, amikor csak rád figyeltek, amikor minden csak rólad szólt. De még most sem élhetik a saját életüket, mert "kitolódik szerencsére az a kor", és basztok felnőni.
Utolsó!
Nem kötelező gyereket vállalni!
Tudom, hogy nem kötelező, én mégis megtettem. Tudod, miért? Mert az élet szép! És szerettem volna, ha a csemetéim is esélyt kapnak ennek a szépségnek a megtapasztalására, átélésére, mint ahogy én is esélyt kaptam rá a szüleimtől.
Szerencsére az én gyerekeim már mind verik a harmincat, és rég önálló egzisztenciával rendelkeznek.
De azt is tudom, hogy nekik már nem lesz gyerekük, mint ahogy mai fiatalok nagy részének sem. Ezt mi basztuk el, amikor megadtunk nektek mindent, és nem tanultatok meg lemondani, várni, dolgozni. Ti már nem fogtok esélyt adni a boldogságra, mert nektek elég, ha ti megkaptátok ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!