Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagypapám állandóan a barátnőm...

Nagypapám állandóan a barátnőm seggére csap. Hogyan adjuk a tudtára, hogy nem kéne ezt csinálnia?

Figyelt kérdés
Eleinte csak nevettünk a dolgon, mert papa 78 éves, de most már kezd nagyon zavaró lenni, főleg a barátnőm számára. Anyámnak szóltam, hogy beszéljen vele, mivel az ő apja, de ő meg azt mondja, hogy rá kell hagyni.

2017. aug. 19. 17:25
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
Ha anyád nem beszél az apjával, akkor beszélj a papával te. Végülis a te nagyapád. Ha a barátnőd szól - bár teljesen jogosan szólna -, a családod elkönyvelné illetlen csitrinek. Szólj te. Én is megmondom a saját nagyanyámnak, ha valami nem tetszik. Igaz, nem tetszik neki, mert hogy mer egy fiatal szembeszállni vele, de legalább tudja, hogy kiállok magamért felnőtt módon.
2017. aug. 20. 11:45
 32/52 anonim ***** válasza:
84%
Elég toleránsnak tartom magam, de ha a huszonéves párom olyan töketlen lenne, hogy nem tudná megbeszélni a saját nagyapjával, hogy ne fogdossa rendszeresen a fenekemet, akkor lehet, hogy elgondolkoznék azon, hogy mit keresek mellette.
2017. aug. 20. 11:57
 33/52 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy tűnik, hogy sokan képesek lennének bántani egy 78 éves embert, aki ráadásul a nagypapájuk. Azoknak igaza lehet akik azt mondják, hogy nekem kéne tennem valamit, bár ezzel nem értek teljesen egyet.
2017. aug. 20. 12:00
 34/52 A kérdező kommentje:
Barátnőm is úgy gondolja, hogy anyámnak kéne beszélnie nagyapámmal.
2017. aug. 20. 12:01
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

És a nagymama megvan még? Ha igen, ő mit szól?

Én azt írtam, hogy beszélj vele, hát a tökönrúgás az elég alpári, hiszen a nagyapád.

Beszélni kéne vele, ennyi.

2017. aug. 20. 12:07
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

De miért anyukádnak kellene?!

Az akkora hülyeség. Nem az ő problémája, akkor miért ő beszéljen vele?! A barátnődnek fenekét csapkodja, szóval vagy neki, vagy neked kell ezt megbeszélni nagyapádnak!

Minden problémádat anyukádnak kéne megoldania?! Eddig azt hittem, hogy felnőtt férfi vagy.

És most nehogy azzal indokold, hogy "dehát az ő apukája" mert ez nem lehet ok! Persze könnyebb lenne anyuci szoknyája mögé bújni.

Amúgy csak szólok, magad alatt vágod a fát, ha ilyeneket írsz, csak durvább válaszokat fogsz kapni.

2017. aug. 20. 12:10
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos úgy tűnik, hogy sokan képesek lennének bántani egy 78 éves embert, aki ráadásul a nagypapájuk."

Nem kell túldramatizálnod a kérdést.

Nem bántani kéne, csak megértetni vele, hogy ne csapdosson a barátnőd fenekére - feltéve persze, hogy ha az idős kora nem jár együtt azzal, hogy szellemileg leépült, és értelmileg nem beszámítható.

2017. aug. 20. 12:12
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk lehet, hogy megcsinálnám a barátnőd helyében, hogy ha már elegem lenne ebből, hogy - ugyanúgy a kedves családod jelenlétében - időnként poénból rámarkolnék a nagyapád farkára, és ilyenkor én is jókat nevetnék.

Aztán kiderülne, hogy neked meg anyukádnak ez is beleférne-e vajon, vagy kissé kínosan éreznétek magatokat.

2017. aug. 20. 12:16
 39/52 A kérdező kommentje:
Kedves 35-ös. Mama már sajnos nincs köztünk. Ő egészen biztosan helyre tette volna, kérés nélkül. :) Köszönöm, hogy megemlítetted. Jólesett :)
2017. aug. 20. 12:26
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha a totyogós gyereknek nem engedjük meg, hogy beletenyereljen egy tortába, ha úgy van kedve, mert abból a tortából még mások is enni szeretnének az sem bántás. Egy öregembernek is meg lehet magyarázni, hogy ne csapkodja az unokája barátnőjének a fenekét, mert kellemetlen, és ez sem bántás. Érdekes módon nekem egyik nagyapámnak sem voltak ilyen ingerenciái, 83 évesen halt meg mindkettő.
2017. aug. 20. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!