Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A távolabb élőnagyszüleitekhez...

A távolabb élőnagyszüleitekhez (heti 1 találkozás) kevésbé kötödtetek, mint a közelebb élőkhöz (találkozás napi szinten)?

Figyelt kérdés
A kisfiam anyukámékkel ritkábban találkozik, míg az anyósomékkal minden nap.Szeretném hogy ugyanolyan jó kapcsolat alakuljon ki az én szüleimmel is,ne legyenek hátrányban.Van arra esély,hogy ugyanúgy szeresse őket?

2017. júl. 13. 06:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A heti 1 találkozás szerintem nem fog befolyásolni semmit. Ha évek lennének két találkozás közt akkor már lehet.

Mi 3-an vagyunk testvérek, apai nagymamám velünk lakott, anyai nagyszüleim 300 km-re vannak. 23 éves vagyok, ez idő alatt ha 10 találkozást mondok lehet, hogy túlzok, és általában mi mentünk oda. Az ottlét rendszerint szekálásból állt, anyámat furkálták ahogy mindig, apámat szídták ahogy mindig, minket meg úgy próbáltak nevelni, hogy nem is ismertek.

Az elmúlt évek kezdtek durvábbak lenni. Én és az idősebbik öcsém felnőtt, kisebbik öcsém kamasz, nagyanyámék meg próbáltak beleszólni az életünkbe. Mi meg nem értettük hova ez a nagy törődés/érdeklődés mikor soha nem voltak igazi nagyszülők....

Már nem is tartjuk velük a kapcsolatot, anyámat teljesen elfordították maguktól, nekünk unokáknak meg mindig is olyanok voltak mintha nem is léteznének.

Na most nálad, ez a veszély nem áll fenn heti 1 talival szerintem :)

2017. júl. 13. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a messzebb lakô mamàma sokkal jobban szerettem!!
2017. júl. 13. 11:59
 13/16 anonim ***** válasza:
#2 vagyok, miert pontoztok le ha igy van az en esetemben ahogy mondtam? Hat komolyan ezen az oldalon nem lehet oszinten valaszolni?
2017. júl. 13. 21:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Egyik nagyszülőmhöz sem kötődtem igazán, de ennek nem a találkozások mennyisége az oka. Amikor születtem, az apai nagymamám már nem élt, és az apai nagyapám már 70 elmúlt (apám 6. gyerek, a legidősebb nővére anyám anyjával nagyjából egyidős), általános iskolás alsós voltam, amikor apai nagyapám meghalt. Az anyai nagyszüleimhez nyaranta mentünk falura, 6 órás utazás vonattal csak egy irányba, de a jó levegő miatt a nyarakat ott töltöttük a családdal gyerekkoromban. Anyai nagyapám tavaly ősszel halt meg, az utolsó éveiben már ápolásra szorult, de sokáig jó erőben volt, viszont inkább kicsit távolságtartóbb volt emberileg. Anyai nagyanyám meg mindig önző, házsártos, kötekedő nő volt, és ez nem változott mai napig, ő az utolsó még élő nagyszülőm, de vele én szakítottam meg a kapcsolatot, és legutóbb húsvétkor nagyon megsértett, ez volt az utolsó csepp, így is több esélyt kapott, mint amennyit érdemel.
2017. júl. 13. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:
51%
Meg is őrültem volna, ha bármelyikükkel napi vagy heti szinten kellett volna találkoznom. Semelyik rokonomat nem viselem el ilyen gyakorisággal, ugyanis nem a találkozások száma számít, hanem az, hogy milyen ember az illető. A fiad sem azért fogja jobban vagy kevésbé szeretni a nagyszüleit, mert X naponta találkoznak.
2017. júl. 13. 23:38
 16/16 jafnrétti ***** válasza:
Egyik nagyszülőmmel sem találkoztam napi szinten, volt magánéletünk (meg nekik is). Pedig egy városban lakunk mind. A gyerekeim sem találkoznak napi szinten a nagyszülőkkel, pedig nekik is közel laknak, de hülyét kapnánk mindannyian, ha állandóan egymás fenekében kéne lennünk. Amúgy nekem gyerekként mindkét nagyimmal jó volt a kapcsolatom, persze teljesen más, mert teljesen eltérő személyiségek voltak. A gyerekeim is mindkét oldalról nagyon szeretik a nagyszüleiket, és ez független attól, hogy éppen melyiket látják gyakrabban (anyós pl fixen heti egyszer átjön, anyám meg össze-vissza, amikor éppen úgy adódik, nála viszont ott is szoktak néha aludni).
2017. júl. 14. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!