Miért csinálja ezt a mamám?
Fel sem tunik neki, sajnos.
Legkozelebb eloveszed a legkedvesebb mosolyodat, es amikor ujra ilyen lesz a helyzet, megjegyzed, de jo hangosan, hogy 'Mama, eszrevetted, hogy en is itt vagyok? Azt is eszrevetted, hogy most erettsegiztem? Esetleg nem akarod megkerdezni, hogy sikerult?'. Lehetoleg ugy, hogy mindenki hallja, hatha leesik neki, hogy neked ez rosszul esik...
En ezt helyében elolvasnam neki . Lehet szandekosan sanyargat , lehet direkt ezzel akar többre sarkalni , vagy rosszindulatú. Ilyen is van.
Keptelenseg h ne legyen tudataban a viselkedesenek.,
"Tesom, ahogy veget ert a ballagas az ebed elott elment a baratnoje ballagasara" -akkor megis miert nem kepes a huga ballagasan reszt venni"
Döntsd el.
Nekem ugyanilyen nagyanyam, azzal a kulonbseggel, hogy a 3-4 evvel idosebb unokatestveremrol szol minden sztori.
Gyerekkorom ota ez van, pont ugyanez volt minden jelentosebb esemenyen. Konfirmalas, ballagas, erettsegi, foiskola, hazassag stb.
Minden alkalom az unokatestverem magasztaladarol szolt, akkor is ha az ove volt, akkor is ha az enyem. Ez kb az ahandekok tekinteteben is megmutatkozott, mig neki vette a draga arany nyaklancot, fulbevalot stb, en csak ilyen szar gagyi ajandekokat kaptam, vagy talan par ezer Ft-ot boritekban...oszinten? Nem is emlekszem pontosan, mert semmi maradandit nem kaptam tole. A legolcsobb lagszarabb utcai arustol vett muanyag agynemuhuzatot, meg ilyen sz..rokat kb.
Egyetlen egyszer nem jott el az elmult 10 evben meglatogatni hogy en hol es hogyan elek miutan a fosuli utan egy masik vagy azota mar 3. varosban kezdtem el dolgozni... 7 eve elek egyutt a ferjemmel, sosem volt meg nalunk, pedig a szuleim felajanlottak tobbszor, hogy elhozzak mikor ok jonnek.
De az i-re a pontot az tette fel, hogy nem volt hajlando eljonni sem az eljegyzesemre, sem az eskuvomre.
2 evvel ezelott mentem ferjhez. Akkor lattam utoljara nagyanyamat, mikor vittuk a meghivot, es kategorikusan kijelentette hogy O nem jon...
Hogy miert csinaljak ezt? Nem tudom, de mar nem is erdekel. Egyszer mikor evekkel ezelott szembesultem azal hogy mi van, nagyon rosszul esett, de nem mondtam el neki, nem hiszem hogy kulonosebben erdekelni. Mint mondtam, O magatol nem keres, nem lep kapcsolatba velem, en meg azert nem megyek oda, hogy emiatt pattogjak neki.
De nem is fogok senki figyelmeert vagy szereteteert pitizni. Kettonk kozul O volt a felnott sok-sok even at, O dontott ugy, hogy ezt az utat valasztja, nem tartott senki pisztolyt a fejehez hogy igy ajnarozza az egyik unokajat a masikat meg folyton mellozze, hat elfogadom a donteset, es elem a sajat eletem.
Javaslom ugyanzet neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!