Anyáknapján a nagymamát is megszokás köszönteni? Vagy csak a fia/lánya?
Még szép, hogy szokás. Ő is édesanya, csak éppen nagymama.
Én felköszöntöttem őket.
Anyukámat is, csak ő már nem él:(
Érdekes, a gyereknevelés kategóriában is kérdezte ezt valaki, ott szinte mindenki azt mondta, hogy csak az édesanyát köszönti, és a mamát meg a saját gyereke.
Nekem nincs anyám, a férjeméknél az a szokás, hogy csak az anyát köszönti, a szülei meg az ő anyjukat.
Mi mindig köszöntöttük a mamát is.
Bocs, de ezt muszáj volt megkeresnem, ez volt az egyik ajándékkártyán amit az én mamácskám kapott.
Nagyanyónak
Édes-kedves Nagyanyókám!
Anyák napja van ma!
Olyan jó, hogy anyukámnak
is van édesanyja.
Reggel mikor felébredtem
az jutott eszembe,
anyák napján legyen virág
mind a két kezembe.
Egyik csokrot neked szedtem,
odakünn a réten,
Te is sokat fáradoztál
évek óta értem.
Kimostad a ruhácskámat,
fésülted a hajamat,
jóságodat felsorolni
kevés lenne ez a nap.
Köszönöm, hogy olyan sokat
fáradoztál értem,
és hogy az én jó anyámat
felnevelted nékem.
Nálunk is elég széleskörű a dolog.
Most már se édesanyám, se nagymamám nem él, de van egy keresztanyám és a párom édesanyja, mindkettő kap legalább telefonos köszöntést. Az igazsághoz tartozik, hogy ők a páromon kívül a szorosan vett családtagjaim, másom nincs, s mindketten jó fejek, segítenek, a párom anyja teljesen a gyermekének tekint és nekem ez jó is :)
Egy kósza keresztanyát, akit sose láttam, nyilván nem köszöntenék, de az enyém az egyetlen közeli vérrokonom és jó kapcsolatban vagyunk. Ez is számít azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!