Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyáknapján a nagymamát is...

Anyáknapján a nagymamát is megszokás köszönteni? Vagy csak a fia/lánya?

Figyelt kérdés
2017. máj. 7. 16:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi mamát is mindig köszöntjük,hiszen ő is gondoskodott rólunk kis korunkban is meg még most is sokszor.
2017. máj. 7. 16:52
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
A legtöbb ember meg szokta a nagymamát is köszönteni, kivéve, ha valamiért rossz viszonyban vannak, de nem kötelezö XD .
2017. máj. 7. 16:52
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Még szép, hogy szokás. Ő is édesanya, csak éppen nagymama.

Én felköszöntöttem őket.

Anyukámat is, csak ő már nem él:(

2017. máj. 7. 16:53
 4/19 anonim válasza:
100%
Szia! Én úgy nőttem fel, hogy mi csaladunkban köszöntöttük a nagyit is. Szerintem illik,igen.
2017. máj. 7. 16:53
 5/19 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, milyen a viszony a nagyival. Minket kb. felnevelt anyánk helyett, szóval alap volt, hogy megköszöntöttük, anyánk meg csak egy telefonhívást kapott.
2017. máj. 7. 16:55
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, a gyereknevelés kategóriában is kérdezte ezt valaki, ott szinte mindenki azt mondta, hogy csak az édesanyát köszönti, és a mamát meg a saját gyereke.

Nekem nincs anyám, a férjeméknél az a szokás, hogy csak az anyát köszönti, a szülei meg az ő anyjukat.

2017. máj. 7. 17:57
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig köszöntöttük a mamát is.

Bocs, de ezt muszáj volt megkeresnem, ez volt az egyik ajándékkártyán amit az én mamácskám kapott.

Nagyanyónak

Édes-kedves Nagyanyókám!

Anyák napja van ma!

Olyan jó, hogy anyukámnak

is van édesanyja.

Reggel mikor felébredtem

az jutott eszembe,

anyák napján legyen virág

mind a két kezembe.

Egyik csokrot neked szedtem,

odakünn a réten,

Te is sokat fáradoztál

évek óta értem.

Kimostad a ruhácskámat,

fésülted a hajamat,

jóságodat felsorolni

kevés lenne ez a nap.

Köszönöm, hogy olyan sokat

fáradoztál értem,

és hogy az én jó anyámat

felnevelted nékem.

2017. máj. 7. 17:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim megköszöntik a nagyit (édesanyámat, a másik nagyi már nem él) is, együtt szoktunk menni hozzájuk, a tesóim is ugyanígy gyerekestül mennek. Oviban, alsó tagozatban, amíg volt anyák napi ünnepség, a nagyik is hivatalosak voltak, ők is kaptak egy szál virágot, sajátkezű rajzot, vagy egyéb apróságot, nálunk ez természetes. Mindent meg is őrzött édesanyám.:-)
2017. máj. 7. 18:00
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagymamám már nem él, de vittünk virágot a sírjára. Abból ítélve, hogy az egész temető tele van friss virágcsokrokkal, más családoknál is ez a szokás.
2017. máj. 7. 18:11
 10/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is elég széleskörű a dolog.

Most már se édesanyám, se nagymamám nem él, de van egy keresztanyám és a párom édesanyja, mindkettő kap legalább telefonos köszöntést. Az igazsághoz tartozik, hogy ők a páromon kívül a szorosan vett családtagjaim, másom nincs, s mindketten jó fejek, segítenek, a párom anyja teljesen a gyermekének tekint és nekem ez jó is :)

Egy kósza keresztanyát, akit sose láttam, nyilván nem köszöntenék, de az enyém az egyetlen közeli vérrokonom és jó kapcsolatban vagyunk. Ez is számít azért.

2017. máj. 7. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!